.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40
    Мега фен Аватара на Chacho

Как приказвате на инглийски кат ви се наложи?

С българско произношение, за да ви разбират по-лесно? Не ви ли кара да се чувствате малоумни?
    С английско произношение, защото така е правилно? Не ви ли кара да се чувствате помпозни?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

anonymous895156
    Guest
    По едно време се мъчех да говоря с руски акцент, защото така е яко Но не ми се отдаваше... Всичко казвам с чисто английско произношение. Тази година на бимк говорех с чужденците на абсолютно правилен английски език, жалко, че половината не го разбираха
    А иначе познавам българи, които се опитват да говорят на правилен английски, но не им се отдава. Явно наистина в предишния си живот съм живял в англоговоряща държава.

Аз миналия живот бях в бъдещето
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Аз миналия живот бях в бъдещето

иначе и мен много ма кефи руснаци да прикаат на английския език <3

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Честно казано когато ми се е налагало, не съм обръщал внимание на това как произнасям думите. Наскоро едни руснаци се учудиха, че не знам руски, но говоря английски (говирхме на английски), а в нашия район преобладават руските туристи.
    n00bs

Супер фен Аватара на mlakniwe
    С бг акцент, клиентите ме разбират напълно и няям проблеми

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    По-скоро отделям внимание на правилното построяване на изреченията, отколкото на произношението.
    Въпреки това предпочитам да не се излагам с псевдо английско произношение.

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Мен напоследък ми се налага съзнателно да си отговарям на тоя въпрос - дали да карам с бг или английско, обикновено подкарвам на бг, ако вида, че ме гледат присмехулно/неразбиращо, превключвам.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Не знам какъв ми е акцента, по-скоро Български, ама ме боли путката майна.

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Тази година на бимк говорех с чужденците на абсолютно правилен английски език, жалко, че половината не го разбираха
    Мда ве, точно ще ти е правилен английския.
    Освен ако не си роден в англоговоряща държава, няма как да говориш правилен английски без акцент. Това е начина ти на говорене и не можеш да го промениш по никакъв начин. Можеш да намалиш/прикриеш акцента след дългогодишен престой в англоговоряща държава, но изисква много време и усилия.

Българите говорим английски език с руски акцент - натъртваме думите и ги произнасяме по-грубо от нормалното. Италианците и французите пък са точно обратното - акцента им е изключително завъртян и мек и говорят бавно. Германците обаче имат адския акцент, не може да се сравни с нищо, трябва да се чуе.

Разгледай това клипче, ако ти са интересни акцентите на английския език:

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Не знам какъв ми е акцента, по-скоро Български, ама ме боли потката маина.
    fixed

Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Мда ве, точно ще ти е правилен английския.
    Освен ако не си роден в англоговоряща държава, няма как да говориш правилен английски без акцент. Това е начина ти на говорене и не можеш да го промениш по никакъв начин. Можеш да намалиш/прикриеш акцента след дългогодишен престой в англоговоряща държава, но изисква много време и усилия.

Българите говорим английски език с руски акцент - натъртваме думите и ги произнасяме по-грубо от нормалното. Италианците и французите пък са точно обратното - акцента им е изключително завъртян и мек и говорят бавно. Германците обаче имат адския акцент, не може да се сравни с нищо, трябва да се чуе.

Разгледай това клипче, ако ти са интересни акцентите на английския език:
    Митко е осмокласник, който е толкова осмокласник, колкото аз сам осмокласник с бройка над 100 пичета от плейбой

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Опитвам се да го докарам по към х'английско, ама като не ми е майчин език,малко трудно.
    maDamn

Супер фен Аватара на kosder
    Говоря го с мимики.
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    аз мисля, че се справям
    по-късно като се върна може и да се запиша да ме чуете на някоя песен на Металика ^^

anonymous895156
    Guest
    NaOH, мерси за клипа. Всички акценти са верни, особено азиатските. Моя го оприличавам на този от 1:26, знам ли... в класа ми се говореше на нещо средно между руски и американски акцент. Звуковата памет като че ли ми помага да запомням как се произнасят английските думи (тези за тестовете две години ги учим от компютърни дискове, където можеш да чуеш думата, а и ми е по-лесно да спазвам точно произношение, защото на този етап не знам толкова много ;д). Влияние си оказват и филмите, музиката..Така или иначе, няма как да имам традиционен британски акцент, защото по-голямата част от английската реч, която чувам в интернет, идва от щатите.
    Е, вече тази година (8 клас) ще се оформи акцента ми... Стискам палци да е модерен

anonymous895156
    Guest
    Митко е осмокласник, който е толкова осмокласник, колкото аз сам осмокласник с бройка над 100 пичета от плейбой

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Акцента ти е невъзможно да бъде различен от националния ти. Можеш да го промениш единствено като натрупаш знания (говоря ти за ниво над С1), опит - много години в англоговоряща държава и много желание. Можеш да си представяш, че говориш стандартен британски акцент, но съм почти убеден, че говориш точно като руснак, както и всеки един тук от темата. Просто нямате нужния опит и знания, че да говорите на някакъв друг акцент от типичния за региона.
    Във фирмата ми в Англия е пълно с чужденци и си личи кой откъде е, дори и да е тук от много години. А пък учениците, дори и да са на сравнително добро ниво (B1), им личи от километри откъде са.

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Честно казано когато ми се е налагало, не съм обръщал внимание на това как произнасям думите. Наскоро едни руснаци се учудиха, че не знам руски, но говоря английски (говирхме на английски), а в нашия район преобладават руските туристи.
    С руснаци на на английски, няма такъв филм, а аз все попадам на някакви руснаци дето ме питат дали говоря английски, а аз им казвам да говорят на руски.

Голям филм беше на един бар вечерта, една пияна рускиня като тръгна да ми говори на смесица между руски и английски.

Супер фен Аватара на tireheb
    плющим си на сплескан източно-европейски английски и ма боли уя
    и не ме кара да се чувствам малоумен, пак говорим английски по-добре отколкот он говори български
    НАЛЕ ?!

Мега фен Аватара на anonymous908491
    С българско произношение, за да ви разбират по-лесно? Не ви ли кара да се чувствате малоумни?
    С английско произношение, защото така е правилно? Не ви ли кара да се чувствате помпозни?
    Със Софийско, щом сме тръгнали да си измисляме несъществуващи акценти.

Половината не можете да пишете грамотно на родния си език, но с английския сте на ТИ.

Мега фен Аватара на FunkyPie
    хич ни съм са замисляла
    и не ми пука
    говоря както знам
    да говориш с некъв гнусен акцент,който всъщност не е твой е малоумно
    Shut your mouth 'cause you're talking too much
    And I don't give a fuck anyway
    Everyone is fuckin' with my head now
    Don't stop fuckin' with my head now
    You're fuckin' with my fuckin' head now
    Цитирай Първоначално написано от ilovedeath Виж мнението
    А FunkyPie е кенгуру.
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    мда,добем добре ще е да го знам

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Акцента ти е невъзможно да бъде различен от националния ти.
    Чак невъзможно да бъде различен, не е. Почти невъзможно е да говориш proper English, въпросът е, че нещо по средата е постижимо.

Бях чел някакво изследване, според което ако научиш преди 12 годишна възраст до С1 някакъв език, вероятно ще го говориш без акцент. Това разбира се включва и живот в съответната държава. Ако си започнал да го учиш над 12, тогава няма почти никакъв шанс да си елиминираш акцента напълно, дори и да си живял в държавата.

Аз лично започнах да уча английски на 10 по-сериозно, но до 12 бях стигнал до А2 макс. Със сигурност не говоря с български акцент, това би било абсурдно. Опитвам се да докарвам американски, ама резултатът който се получава е нещо по средата. На немски обаче говоря с яко български акцент, защото започнах да го уча на 22. :Д Донякъде се саботирам нарочно де, ама тва е друга тема. :Д

Зависи и от езика, естествено, английския (както и немския) са с ужасно сложно произношение за нас, защото е много различно. Но примерно италиански или испански дори и възрастен човек може да ги овладее почти без акцент, защото са близки до нашето произношение.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    По едно време се мъчех да говоря с руски акцент, защото така е яко
    ти нормален ли си ве простак, 26-ти на олимпиадата
    мъчел се е да говори с руски акцент, нали знаеш, че и българския и руския са от славянска азбука малоумник по тая логика щеш не щеш звучиш еднакво

по темата, няма такова с английско произношение, мисля че от горното стана ясно защо

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    да говориш с некъв гнусен акцент,който всъщност не е твой е малоумно
    Айде, айде. Наслушал съм се на китайци, които са на този принцип. Докато не се повторят 5 пъти, никакъв шанс да ги разбереш.

Ако искаш да те разбират, трябва поне да опиташ да вкараш някакво стандартно за езика произношение. Пък и грешното произнасяне на определени звуци те забавя и ти затруднява гладкото изразяване, произношенията са измислени така, че всеки звук е синхронизиран със следващия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си