.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 40 от общо 40
    Мега фен Аватара на tori
    Май си ми е български, знам ли? Опитвам се да изкарвам произношението на някви дискове от училище и такива простотии ама едва ли. Още повече, че уча и немски и малко манджа с грозде става.

anonymous895156
    Guest
    Точно за това говоря - не твърдя, че карам на правилен английски (а доколко има правилен е трудно да се каже, все едно да спорим за правилен български диалект), а че избягвам типично българския акцент и го докарвам до подобен на този, на който говорят учителите ми по английски. Нещо по средата. Просто от акцентите, които бяха в клипа, този е най-близък до моя.
    И пак казвам - сега ми предстои да уча английски истински, тепърва ще се оформя произношението ми.

Мега фен Аватара на Chacho
    Общо взето това, което Митко каза.

Ако ви се спори доколко е перфектно произношението, идете до Училище и приятели, ние тия сме ги слушали достатъчно.

Става на въпрос за усилието, което влагате. Как ще произнасяте "р" например.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен Аватара на jasmins
    Говоря си със стандартния американски акцент и приказвам малко по- бавно за да може да ме разбират..а бтв аз тука покрай една украинка получих леко гангсерски акцент
    Едит: Оо и даже някои са ме мислили за американка първо като се запознахме...
    jasmer

Aз гувуркам на пришки фронски , защото сум ут онглия.
    Опитвам с английски акцент , по някога се получава .

Повече от фен Аватара на jasmins
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    И, разбира се, митичното перфектно произношение, 'щото все пак в училище са учили английски.
    Като знам колко грешен е английския на учителите...аз в училище учих само граматиката, а произношението от филми и youtube
    jasmer

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Става на въпрос за усилието, което влагате. Как ще произнасяте "р" например.
    Казвам си го по английскому ама не ме бърка, опитвах се да го казвам така още от малък и съм си свикнал.

По-сложно ми е натъртването на "т", "д" и "п". Там не съм се и опитвал да се науча, защото ми звучи малоумно :Д

Мега фен
    Балкански акцент немам == не си правя труда да покривам. Говоря си както си знам. Интонацията ми смърди отвсякъде обаче, ама там трябва малко май да се вживееш, пък аз не съм по тази част ;д С произношението не мисля, че имам много проблеми - тук-таме удължавам някоя гласна или казвам някое Д или Т, което е трябвало да изпусна, ама май е това.
    // т'ва с акцентите като цяло ми е много смешно. Оня ден съм в мъмбъл с 5-6 човека, 1 от тях французин, живял в САЩ и 1 англичанин (не го помня откъде беше, просто си спомням, че като каза си направих асоциация със северната част на острова. Англия беше обаче.)
    Та на пича от кралството му се разбираше тъъъкмо 1 на 3 думи, буквално беше болезнено да се мъчиш да му разшифроваш бълвоча. В даден момент французина дори го попита откъде е...
    Та тъй. В Лондон и околностите ме кефи как говорят - останалото е просто да ти се дореве.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Казвам си го по английскому ама не ме бърка, опитвах се да го казвам така още от малък и съм си свикнал.

По-сложно ми е натъртването на "т", "д" и "п". Там не съм се и опитвал да се науча, защото ми звучи малоумно :Д
    аз пък нямам проблем "т", "д" и "п" ама с "р"
    колкото и да се стремя да го завалям, все си излиза Р мн ми е трудно да го махна и едва ли ще успея, както и тия звуци между "а" и "е"
    n00bs

Мега фен Аватара на Chacho
    Между а и е можеш да го усвоиш, като се пробваш да кажеш плавно "АААааааеееЕЕЕ" и се опитваш да спреш посредата.

Р-то вече е по-трудно за обяснение.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на FunkyPie
    аз р принципно ни моа да казвам,нз дали ми е в полза обаче
    Shut your mouth 'cause you're talking too much
    And I don't give a fuck anyway
    Everyone is fuckin' with my head now
    Don't stop fuckin' with my head now
    You're fuckin' with my fuckin' head now
    Цитирай Първоначално написано от ilovedeath Виж мнението
    А FunkyPie е кенгуру.
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    мда,добем добре ще е да го знам

Мега фен Аватара на 102
    ФъкЯ Ооу.. йоо....

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Между а и е можеш да го усвоиш, като се пробваш да кажеш плавно "АААааааеееЕЕЕ" и се опитваш да спреш посредата.

Р-то вече е по-трудно за обяснение.
    аз мога да го кажа когато искам, но когато говориш нямаш толкова време да мислиш и излиза по-скоро към А
    n00bs

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    аз р принципно ни моа да казвам,нз дали ми е в полза обаче
    И аз не мога.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    аз мога да го кажа когато искам, но когато говориш нямаш толкова време да мислиш и излиза по-скоро към А
    Е па то си е по-скоро а. Американците яко мьиекат , сигурно оттам ти идва объркването.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си