Знам, че има безброй теми относно акнето, пълни с разнообразни препоръки, но въпросът ми е по-скоро към хора с много упорито акне. Момиче съм. Първите пъпки започнаха да ми се появяват на 10-11г. Постепенно се увеличаваха с годините. Вече съм на 18 и ми омръзна да ги търпя, поне за бала догодина искам да ги оправя! Особено ме тревожи, че преди нямах изобщо на бузите, но от 1 година се появиха супер много и в момента там са ми най-много. Пробвала съм различни неща, и евтини, и скъпи, ходила съм на лекари, но ефект - никакъв или минимален. Просто нищо не ми действа, тия моите пъпки са неуязвими. Всъщност към този момент лицето ми е с много червени петънца горе-долу навсякъде и 4-5 по-гадни нови пъпки(от които периодично си остават съответните петънца). Днес като се вгледах видях, че почват да ми стават белези, 2 дупчици на челото и 1 по-голям на брадичката... Това поне ако мога да го предотвратя, ще е добре. Опитвам се да не ги стискам, но тези с връхчето просто не мога да ги оставя да се виждат :S Ежедневно ходя с фон-дьо тен, но ми омръзна, особено лятото ми е кофти да съм все намазана.
Някои от вас справял ли се е с подобно упорито акне? Какво ще ме посъветвате?
П.С. Сега ходя при една нова лекарка и се мажа с Nadixa, Iso3 и Скинорен... Това е от 2 месеца.