.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Голям фен Аватара на Callisto

Прекалено дълга менструация след дълго отсъствие

Здравейте!
    Имам синдром на поликистозните яйчници и заради това много често в много продължителен период от време нямам менструация. До преди 20 дена нямах менструация от Август 2012. Това не е толкова притеснително заради заболяването, но от както ми дойде преди 20 дена не съм спряла да кървя. Менструацията ми е доста слаба, но възможно ли е заради отсъствието ми на менструация и процеса на изхвърляне на кистите менструацията ми да продължава толкова дълго. За мен лично е твърде странно. Знам за хора с толкова дълга менструация, но това са предимно жени след аборт, раждане или в напреднала възраст. На 20 години съм, 40кг. Като изключим синдрома всичко ми е наред, а синдрома не се лекува и това не изисква лечение за сега. Не мога да отида на гинеколог като личната ми лекарка няма направления в момента, а нямам 60 лева да изтърся в момента в болницата за преглед.
    Според вас нормално ли е след една година отсъствие на менструация и малки кисти менструацията ми да продължава над 20 дена, за да се изчистят или нещо подобно? На някой друг случвало ли му се е и от какво би могло да бъде породено?
    Знам, че не сте лекари, но тук познавам много хора, които са добре информирани по подобни въпроси. Не желая да ми предписвате лекарства, а само да разбера дали някой има идея от какво може да е и дали е нещо нормално при дадените условия.
    Благодаря ви предварително!

Повече от фен Аватара на mlf
    Да нормално е .. толкова време не си имала менструация .. и организма е натрупал много кръв за изхвърляне .. и другото, което може да е фактор е, че си доста слаба .. Не ходи на лекар сега, но следващия месец иди задължително
    (като да всеки случай)

Голям фен Аватара на Callisto
    Цитирай Първоначално написано от mlf Виж мнението
    Да нормално е .. толкова време не си имала менструация .. и организма е натрупал много кръв за изхвърляне .. и другото, което може да е фактор е, че си доста слаба .. Не ходи на лекар сега, но следващия месец иди задължително
    (като да всеки случай)
    Принципно организма не натрупва кръв. Когато има неоплодена яйцеклетка тогава има и кървене. Когато няма създадена яйцеклетка поради синдрома няма и менструация. Аз просто не съм произвеждала яйцеклетки, че да имам менструация. По никакъв начин организма не може да натрупва кръв, която не съществува.
    Че съм слаба това си го знам, но е наследствено. Колкото и да ям просто не натрупвам каквито и да е килограми. Килограмите до сега според лекарите не са били фактор.
    Все пак ти благодаря за коментара много.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Сигурна ли си, че се касае за поликистоза?
    Какви изследвания си правила?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си