Здравейте
Проблемът ми е, че не мога да бъда груба дори когато ми се налага. Какво да правя?
Става въпрос за моята 'приятелка', която за известно време си мислеше, че може да ме върти на малкия си пръст. И аз наистина като пумпалче обикалях около нея, защото естествено не осъзнавах как си 'играем'. Нека кръстя тази моя приятелка-манипулаторка 1.
Другата ми Приятелка (която е истинска такава) ще наричам 2.
И тъй... 1 и 2 откакто се познават не се дишат много, много. Но последно време на 1 й е гадно, че не й отделям толкова внимание и се опитва да ми 'вземе' 2. Окей. Няма проблем, нека бъдат приятелки момичетата.
НО. Изпускам частта, в която аз се явявам "Абсолютната използвачка, която просто си търси внимание, копира всичко и всеки и т.н." общо взето обичайните кифленски и лицемерни истории, които 1 е говорила на 2 за мен.
В същото време 1, докато говори тези неща, се държи като Света Вода Ненапита. И аз в действителност й се връзвах.
Такаа... само че 1 отново започна да ме злепоставя, което ме обижда страшно много! Все пак с риск да прозвуча самохвалско ще кажа, че аз й бях Истинска и Добра приятелка. Говроя не само за човек, на когото може да си сподели всичко, а и за човек, който я прикрива, успокоява, помага, върши й работата... Абе, кукла на конци.
И сега как й кажа просто да ме остави на мира!? Тя знае, че аз никога не бих започнала спор с когото и да било, камо ли с нея, но ми е гадно да ме използват. Ако спра да й вдигам и отговарям, тя ще ме побърка, познавам я от седем години...
Голяма съм патка и аз...
Ако някой е изпадал в подобна ситуация, моля да даде някой и друг съвет...
Мерси много и съжалявам за обърканото писане.