Намирам се в нов етап от живота си. Започвам да разбирам какво искам и кое е ценно и кое -не, за кое си струва да си хабя енергията и за кое-не, започнах да работя и да се грижа за себе си повече от преди.

Имам приятел, който е много арогантен. Постоянно отправя злобна критика към мен, понякога и към другите. Все съм тъп, все съм жалък, все съм много зле според него. Дълго време му вярвах, опитвах се да му се харесвам нон стоп, но винаги имаше нещо в мен, което все не беше наред и все съм обект на подигравка за него. В един момент реших, че проблема може би не е в мен, а в него. Реших да се застъпя за себе си и за своите интереси и да инвестирам времето и енергията си в по-положителни хора. Казах му, че е станал много нагъл и арогантен и не се чувствам добре около него и не ме кефи общуването с него. Реших, че няма нужда да го мисля и анализирам толкова много, а просто да предприема действие и да сложа край на това приятелство. И го направих. Доволен съм от себе си.
Проблема е, че сме в обща компания. Харесва ми общуването с другите хора, пред тях мога да съм себе си да се забавлявам свободно. Нямам лоши чувства към този човек, просто не искам вече да присъства в живота ми по този начин и да усещам такова негативно влияние по тоя начин. Не знам защо го правеше, не ме и интересува вече - негова си работа, аз си гледам моя. Очаквам някакво развитие сега. От един клас сме и т.н. Ще чувствам известно напрежение, неудобно ми е, че все ще се наложи да общуваме.