.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 40 от общо 40
    Мега фен Аватара на an7raks
    Бахти психолозите сте се събрали тука!

Мега фен Аватара на Chacho
    "Всички с еднакви униформи, ама Пешо пак ше му дават по 20 лева за обяд."

Така ли е или Пешо ше му дават по 20 лева за обяд, ама пак ше е със същата униформа?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на an7raks
    Тъпо е да се мисли, че някакви униформи ще доведат до равенство... Въпросът е защо на някои им пука, ще Пешо имал повече от тях? Нито Пешо си вади парите, нито вие вашите, така че защо се впрягате в неща, които не зависят от вас? Нали имате дрехи и някакви пари, които ви стигат за обяд?
    40 години са се опитвали да налагат равенство и не се е получило, така че някакви кирливи униформи нищо няма да променят.

anonymous895156
    Guest
    Кой ти говори за равенство? Няма равенство в природата.
    Говоря за самочувствие и самоуважение. Твърде малко са родителите, които са способни да възпитат детето си така, че да не се самосъжалява при вида на много по-заможно от него.

Супер фен Аватара на Djenka
    Град
    The little Wien :)
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Говоря за самочувствие и самоуважение. Твърде малко са родителите, които са способни да възпитат детето си така, че да не се самосъжалява при вида на много по-заможно от него.
    Тук вече проблема индивидуален и някакви си шибани униформи няма да помогнат особено. Винаги в живота някой ще е по-, по-, най-, така че според мен в даскало трябва да ни подготвят за това, вместо да ни заблуждават, че съществува някакво равенство/неравенство помежду ни. Изглежда ми някак детинско това със завистта, превъзходството на някои хора на другите и т.н. Факт е, че на всеки човек ценностната система е различна, моята е такава, че не ме бърка дали телефона ми е за 100 или 3000 лева. Тъпо е някой да се самосъжалява при вида на някой по-богат от него. Тъпо е да завиждаш на някого за материалното му състояние. Може би това е само лично мнение, но моето самоуважение и гордост се влияят не от телефона/парите/колата на човека срещу мен, а от далеч по-висши неща.
    И вместо в училище да се опитват да ни уеднаквят, би трябвало да ни подготвят, защото дори и в даскало да сме с усещане за "равенство", в момента, в който настъпим в колеж/живота извън даскало, това "равенство" вече няма да го има.
    Последно редактирано от Djenka : 08-16-2013 на 20:00

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Абе вие от коя планета падате бе? Униформите налагали равенство-да да! Примери в темата бол. Носете си униформата, но нека Пешо да е с телефон от 1000, Иванка да има макиаж, за който козметичните салони само биха си мечтали, а Петьо да е с маратонки за 300 лева от мола. Имам чувството, че всеки път като се повдигне тази тема, някои хора приказват, без дори да се замислят за 2-3 минути.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    "Всички с еднакви униформи, ама Пешо пак ше му дават по 20 лева за обяд."

Така ли е или Пешо ше му дават по 20 лева за обяд, ама пак ше е със същата униформа?
    Именно.

На баба ти хвърчилото. Баш за равенство си говореше на предната страница.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    На баба ти хвърчилото
    О, колко си културна.

Повече от фен Аватара на 8bit
    В моето училище няма униформи и по-добре. Цялата идея относно носенето им нещо ми се губи. Защо трябва да се пропагандират комунистически идеали в модерното общество? Хората не се раждат равни и това никога няма да се промени. Едни ще парадират с парите си, други с небивалите си истории, трети с интелекта си. В поставянето на подобна илюзия за равенство няма нищо положително, напротив.
    А това, че е хубаво да носиш униформа, за да знаят другите къде учиш, е просто върхът на глупостта. Та ходенето на училище да не е за показност? И пред кого да се показваш като повече от половин ден си затворен в една стая със съученици. Приемам риска да кажа, че те евентуално може би знаят къде вие учите.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от 8bit Виж мнението
    Защо трябва да се пропагандират комунистически идеали в модерното общество? Хората не се раждат равни и това никога няма да се промени. Едни ще парадират с парите си, други с небивалите си истории, трети с интелекта си. В поставянето на подобна илюзия за равенство няма нищо положително, напротив.
    Именно.
    Life is not fair, get used to it. - Bill Gates.

Сега, да се носят униформи в пансионите, където арабските шейхове си пращат децата, това е съвсееем друга работа. Неслучайно там е свръхконтрол.

Униформите им харесват, представително е и много по-стилно от колкото момиченца със съдрани дънки и момченца с изсулени панталони. Друг е въпросът, че качестваната изработка на една униформа излиза много скъпо, трябват няколко и да са различни за всеки сезон.
    Не става въпрос за равенство, а дори точно за обратното. За изтъкване, че можеш да си позволиш елитно училище, което да направи хубави униформи.

В нашата гимназия имаше униформа, въведоха ги когато влезнахме. Но бяха отвратителни, материята беше евтина и неудобна, но пак сме ги носили.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Тука в даскало половината дойдеше ли май месец почваха голи до кръста и хавлиите за плаж. Какви са тия униформи
    n00bs

След като три години, в прогимназията, учих с малолетни к***и, които идваха на училище само за да си покажат слабите крачете, голите задн*чета и големите ц*ци, съм твърдо ЗА униформите. През същите тези три години в това училище имахме униформи, които се състояха от един грозен червен пуловер без ръкави ( и без риза отдолу), който аз лично НЕНАВИЖДАХ! Той дори не беше задължителен.... К*рвите продължаваха да си показват "красотите", а на никои не му пукаше. Всички момчета падаха по коридорите като видеха едно от многото такива момичета, които без грим изглеждаха ужасяващо. В същото време, в същото това училище, имаше умни, интелигентни млади момичета, които бяха доста по-хубави... Просто по тялото им имаше дрехи ... Това ме дразни .... Много ... От септември ще уча в частно училище и там униформа ИМА ! Тъмночервена тениска и черни дънки или панталон.Точно в частното училище има деца на богаташи и такива на нормално заможни хора. Униформата е наложителна. Как би се чувствало дете от нормално семейство при вида на съученичката си с дрехи на Benetton от глава до пети... ЗЛЕ ! За дрес кода мисля, че е много добър вариант за държавните училища, който определено ще се хареса на повечето ученици доста повече от униформата ... И въпреки всичко подкрепям с две ръце униформите - стига да не са строго официални Към автора : И според мен ако нещо не ти харесва, би било трудно да го направиш хубаво. Ако искаш да изразяваш индивидуалност чрез облеклото си - носи пръстени, шалове и такива джунджуриики

Sigurno e staro, no neka i az da spodelq.Nqmam uniforma, no imam nqkolko idei.

1.Diademi
    2.Cvetni chorapogashtnici
    3.Drugi aksesoari, kato obeci, grivni, gerdani, broshki, shalcheta, shapki (ako e pozvoleno)
    4.Hubavi obuvki, osven ako nqmate obuvki kum uniformite.
    5.Jiletki i saka, osven ako ne e zaduljitelno da nosite tezi kum uniformite.
    6.Hubava chanta/ranica/kakvoto nosish.

В моето училище нямаме униформи,

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си