Цитирай Първоначално написано от ~The Smile~ Виж мнението
"повечето от вас са задължени да носят училищни униформи, които искат да изгорят,нарежат" Е, чак пък да нарежат или изгорят... Не вярвам да има такава омраза, отправена към униформа. Ако ходехме на училище, както си искаме, по-богатите ученици щяха да са с маркови дрехи и от страна на другите щеше да има завист. А пък с униформи няма да има такива неща.
В старото ми училище имаше училищна униформа. Трябваше само да преминем дежурните ученици с нея и после можехме да я махнем, обаче аз бях от малкото ученици, които оставаха през целия ден с ризата (униформата), а другите или я махаха, или я разкопчаваха и отдолу бяха с блуза, тениска или потник.
Не разбирам защо трябва да правим униформата по-малко неприятна, както ти се изрази. На мен винаги ми е харесвало да нося униформено облекло. Радвам се, че в училището, в което ще уча, има униформи.
Винаги съм била "за" училищната униформа и не мисля, че трябва да се променя нещо в нея.
Не съм съгласна... Униформите са хубаво нещо само когато става дума за доказване на принадлежността на дадения човек към дадена общност, в случая - даскалото. Но аз съм от хората, които не търпят еднаквостта, искам винаги да се откроявам от останалите и да нося в себе си нещо уникално. Така че, според мен не можеш да виниш автора, че иска малко да си разнообрази ежедневния вид. Разбирам за това с по-богатите и завистта и т.н., но мисля, че в гимназията повечето сме достатъчно зрели, за да съдим човека по характера и държанието му, а не по това какви дрехи носи, колко богати са родителите му и каква кола карат. Поне за мен е по-важно какво е отвътре, а не отвън.

И все пак - разни хора, разни идеали.