.
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Threaded View

Супер фен Аватара на Djenka
    Град
    The little Wien :)
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Кой ти говори за равенство? Няма равенство в природата.
    Говоря за самочувствие и самоуважение. Твърде малко са родителите, които са способни да възпитат детето си така, че да не се самосъжалява при вида на много по-заможно от него.
    Тук вече проблема индивидуален и някакви си шибани униформи няма да помогнат особено. Винаги в живота някой ще е по-, по-, най-, така че според мен в даскало трябва да ни подготвят за това, вместо да ни заблуждават, че съществува някакво равенство/неравенство помежду ни. Изглежда ми някак детинско това със завистта, превъзходството на някои хора на другите и т.н. Факт е, че на всеки човек ценностната система е различна, моята е такава, че не ме бърка дали телефона ми е за 100 или 3000 лева. Тъпо е някой да се самосъжалява при вида на някой по-богат от него. Тъпо е да завиждаш на някого за материалното му състояние. Може би това е само лично мнение, но моето самоуважение и гордост се влияят не от телефона/парите/колата на човека срещу мен, а от далеч по-висши неща.
    И вместо в училище да се опитват да ни уеднаквят, би трябвало да ни подготвят, защото дори и в даскало да сме с усещане за "равенство", в момента, в който настъпим в колеж/живота извън даскало, това "равенство" вече няма да го има.
    Последно редактирано от Djenka : 08-16-2013 на 21:00

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си