Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
Да усети себе си. Да не минава информацията от тук, да не може просто да ти заяви, че се усеща, а да пресъздадеш същите интерпретации на жълто, горчиво, задушаващо, т.н. Ако един човек го сложиж в една стая и му дадеш един огромен сборник с фрази на китайски, а след това започнеш да му подаваш през едно прозорче фрази, които да превежда, той ще се справи, но дали ще разбира какво точно прави или ще е просто механично действие, без истинско познание? Какво е нужно на компютърът, за да усеща като човек болка, щастие, кое в мозъка отговаря за създаването на такова усещане. Не знанието, че те боли, а самото усещане, което не можеш да опишеш с думи. Нима може да се пресъздаде?
Няма как да го накараш да има същите интерпретации на цветовете щом не е сигурно че аз и ти ги виждаме по един и същ начин. Това със китайския ми напомни на една моя програма(уви не много успешна). Правилно че това да се заменя израз с друг израз не е интелект но аз и не говоря за програма която ще прави (само) това.
Аз и ти също не изпитваме по един начин болката. Има случай в които адреналина или пълния отказ да се приеме че нещо те боли за кратко време наистина премахва болката(гледах за един ръгбист на които му изкарват рамото но той продъжава 20 минути да играе, а адреналина не издърж толкова). Ние също приемаме информация че ни боли нещо, начина по които тя ни въздеиства също може да се имитира(най-вероятно е закодирана в ДНК-то за да предизвиква инстинкта за самосахренение, а и няма смисъл програмата да изпитва болката като нас).
ПС Време беше и ти да изявиш мнение.

Цитирай Първоначално написано от Бог Виж мнението
Аз съм Бог не се нуждая от аргументи!