- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Не мога да заспя.
Здравейте , отскоро време нещо не мога да заспя , поради необяснима причина.Спортувам редовно , не се застоявам пред компютъра и след като си легна се въртя въртя въртя и така до 4 часа сутринта , след което се улисвам и заспивам.Моля някой ако е имал подобен проблем да ми сподели как може да се отърва от него че вече ми писна
!
Хмм на мен ми се случва често, щом спортуваш пробай да направиш 200 лицеви веднага преди леглото..![]()
Да се "умориш" малко..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Аз като не мога да заспя си пускам музика или филм и пия прясно мляко![]()
Аз, ако е топло в стаята не мога да заспя. Може просто да е топло. А и е мисля доказано, че на студено по- добре се спи.
Ако не е това пробвай да застанеш в удобна за теб поза и да не мърдаш, колкото и в последствие да ти се прииска. Затвори очи, пробвай да не мислиш за нищо и в никакъв случай не шавай. След 20-30 минути ще се унесеш. При мен това работи безотказно всеки път, когато не мога да заспя.
Начи пич, варианти има много, като се почне от топло млекце, музичка, филмче, ама най-ефектиновото е да издържиш да не спиш до около 22:00 и тогава да се буфнеш .. ще станеш сутрита и ако наистина спортуваш, слагаш шортите и отиваш да бягаш на хладноПък това с филма действа, АКО ти се спи, ако не ти се спи, ще пускаш 2-3 филма след това и ще се озовеш пак в 4 часа зоната
![]()
от преумора също трудно можеш да заспиш
поне при мен и много други е така
просто си изгради режим на спане
аз също страдам от безсъние и пия едни капки![]()
Опитвал ли си да просто да станеш към 6-7 сутринта? Не знам в колко ставаш,но ако е по-късно това би ти помогнало поне малко.
Като бях по-млада () и имах такива проблеми, просто една нощ изобщо не лягах и на следващата в 10 заспивах. Сега обаче не ми се получава това с неспането цял ден (заспивам към 12 на обяд и става мазало) и когато искам да се приспя, пускам някаква бавна и приспивна музика мнооого тихо, така че едвам да я чувам, забавям си дишането колкото мога, съсредоточавам се над музиката и за 30мин съм заспала.
Филмите само ме разсейват и ме държат будна още повече, хапчетата нямат кой знае какъв ефект, а топло мляко мразя.
Оу, понякога и четенето на учебник помагаOсобено по предмет, който не ти е кой знае колко интересен.
И аз не мога,но имам и безсъние спя по 4 часа че и по-малко.Сигурно час два се върта в леглото и не моа заспа а като заспа спа 3-4 часа и ставам
Ставаш в 8 часа сутринта
Закусваш
Отиваш в близкия парк и почваш да тичаш
ядеш
тренираш
ядеш
тренираш
наплюскваш се като прасе в някой луксозен ресторант
прибираш се 'дома
пускаш климатик, вентилатор, изобщо всичко, за да ти стане по-студено в стаята
взимаш една вана(може и душ) поне за 20 минути
лягаш си
Прочиташ някоя приказка от 1001 нощи или от български народни приказки
Ако в стаята ти още е топла отиваш да спиш в клозета
repeat
Разбъркай си режима 2-3 нощи да видим на следващата дали няма да заспиш.
Еми ако нищо от изброените неща не ти помогне вече май трябва да отидеш на лекар.![]()