Цитирай Първоначално написано от antevasin Виж мнението
Честно да ти кажа може да звучи странно, но можеш да го храниш и с домашна храна Опитай...
Аз преди време намерих паднало от гнездо птиче (после разбрах че е Авлига - много рядко може да я видиш в природата).
Обадих се точно на въпросните "Зелени Балкани", защото търсих по интернет и въобще не разбрах как мога да я храня.
Те ми отвърнаха, че СЪЩО нищо не разбирали от този род птици "Авлиги" и да си я задържа.. мда..
Та аз го хранех не само със семена. Давала съм му варени моркови (начупвах му ги на мааалки парченца), варени картофи, варени яйца и дори пиле и честно да ти кажа с удоволствие ги ядеше . Пилето май го смяташе за червей защото много му се кефеше всеки път като яде. И червеи от градината му давах, но винаги ги късах на малки парчета щото имах чувството че ще се задави.
Та така.. израстна и го пуснахме на свобода в едно отдалечено село до границата ( там го намерих първоначално).
Така че и ти опитай да го храниш с някаква по-друга храна.. не само семена за птици.
Засега го храня със семената от мюслите-когато е гладно,отваря си устата прекалено много,имам чувството,че ще я разчекне.. Засега е добре,надявам се да преживее стрес-а..от време на време го изкарвам навън,гледам,че понякога близко до него каца някаква птица-надявам се това да е майка му.Иначе си е здрав юнакът!Притеснява ме,че през нощта ще огладнее много,но дори и да не му се иска,преди да си легна му давам повечко храна за през нощта.Ще се надявам майка му да го види,докато е навън(наблюдавам го през прозореца) и да си го вземе обратно..не ми се вярва,че ще стане,но все пак-грижи като майчинските няма,няма и да има