Пуших някъде може би 2 месеца ( но не редовно, смисъл пуша 2-3 дена и на следващите 2 не пуша после пак и така) после трябваше да ходя на почивка и не съм пушила 10 дни и когато се прибрах пуших пак. Но не знам защо докато пуша и след като я изпуша ми става много гадно, вие ми се свят, боли ме глава, става ми топло, повръща ми се и ми е някак замъглено.. :/
преди нямах такива проблеми, това е от скоро
Искам да попитам на какво се дължи това ? от смяна на цигари или нещо друго ?
Щото не си свикнала да пушиш.
Идеална възможност да ги спреш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
"няма какво друго да правим" Това как точно да го разбирам - седите, мълчите и пушите докато ви писне, след което си ходите по къщите ? Много силно се съмнявам. Убеден съм, че си говорите, понякога ходите по заведения, разхождате се и т.н. Всяко едно от тия неща можеш да го правиш както с цигара в устата, така и без. Цигарата не променя абсолютно нищо.
Принципно, като изгасиш цигарата, пак няма какво да правиш. Така свикваш да си завираш по 20+ цигари на ден в устата.
От 1 месец не пуша, но все още са ми пресни пушаческите навици и като чувствам липса, ме обвзема безмерна скука, когато запалят другите в кафето. Обаче е по-добре да свикнеш със скуката, отколкото с цигарите. Щото, ако се захванеш с пушенето, много скоро като се пристрастиш, скуката ще се превърне в свобода и почваш да си мечтаеш за нея.
По-добре си намери нещо, с което да се разнообразяваш. Вземи салфетка в заведението и си прави оригами, играй си с няква химикалка (pen twisting), прави си балончета с дъвката, все тая, просто не си трови организма.
Баща ми почина от рак на белия дроб, моите дробове също започнаха да се обаждат, както и сърцето ми, а съм едва на 21. Спортувах ежедневно в гимназията, можех да избягам над 10км и се чувствах физически силен, но 3-те години пушене се изплюха на 5-те години тренировки. Възприемам се като човек, който е преживял достатъчно и има умствения капацитет да го осмисли, че да имам представа колко струва човешкия живот. Въпреки това пропуших, с идеята, че кефът от цигарите си заслужава, и мога да направя компромис със здравето си заради тях. Няма да изпадам в подробности, но когато на 21 се почувстваш като на 51 и почнеш да се примиряваш с това, а след това същият тютюн те вкара в болница, усещаш, че изобщо не си заслужава тоя кеф, не си готов да умреш, особено млад.
Цигарите никога не можеш да ги изчистиш напълно. Колкото и цигари да изпушиш, ще ти трябват 15-20 години, за да се изчистиш. Дали ще пушиш половин година или 10 години, все ще е така. Просто колкото повече пушиш, толкова повече ще трябва да се чисти. Винаги остава по малко.
Ако сега си на 17-18, като добавиш 20 години, означава на 38-40 да се разхождаш спокойно.
Сега имаш минимално количество боклук в дробовете си. Ако ги откажеш, тези 20 години ще си спокойна, че шансът да ти стане нещо от цигарите, е колкото метеорит да падне на училището ти. След няколко години тия шансове ще са многократно по-големи.
Да не говорим колко пари ще ти спести. Щото до кутия на ден се стига лесно, а да изхвърляш по 150лв на месец не е приятно.
Като седнеш на масата и ти се допуши е трудно да се спреш с тия мисли, щото постоянно те човърка. Но това постоянно всъщност се оказва един 3-4 минутен глад, който се появява няколко пъти дневно и после отшумява. Не си заслужава да му се поддаваш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
на смях ме напушихте. Ако наистина си набор 99, има доста нещаааааа, които може да правите.
Пушенето не е едно от тях. Не ви помага, не ви прави готини, порок е. Махай ги тия боклуци.
chacho браво !!!!
Да, тоя път съм съгласна с тебе,
авторката да си гледа умственото развитие, щото да кажеш, че пушиш от "няма кво да правим" е нещо изключително свръх-глупаво.
Абе тя може и да доживее 50 , но сега да тръгнеме да и обяснявамв колко са вредни цигарите няма смисъл . Тя ще го осъзнае сама ,когато е късно вече и не може да ги откаже. Поздрав
http://m.youtube.com/watch?v=y8wM646RHpo
Това пушенето е много гадно, не само за теб, но и за другите. Пример: тъкмо се разделяш с любимата си компания и се срещаш с други важни за теб хора. И какво миришеш на цигари??? И зъбите за развалят и си даваш парите напразно, т.е даваш парите на родителите си за глупости, а те по цял ден да работят.
Абе бегай, това е гадна работа за комплексарчета (нищо лично към авторката), но ако приятелите ти те карат да пушиш по-добре ги остави, защото не са ти истински приятели.
Първоначално искам да благодаря за целия хейт който получих -_-
И да '99 съм какво от това
всъщност никога не бих се захванала да пуша, но веднъж когато бяхме с една моя приятелка решихме да опитаме, но само от любопитство и не ни хареса. Въпреки това продължихме ..
Знам, че е вредно, но е и временно
няма да продължа .. това е просто един кратък период..
Също така майката на едно моя приятелка е пушила когато е била колкото мен но след това ги отказала имала деца и тн ...
не е не възможно стига да имаш волята
И ако и вие бяхте в такъв забутан град като моя и вие щяхте да се чудите какво да правите
пък и моето не е пушене просто ей така от време на време ..