- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Проблем с половината ми
Здравейте,
от поне 1 година имаме постоянни караници и спречквания с половинката ми. Заедно сме от 6 години, много я обичам и правя всичко за нея, но когато нещо не й оттърва тя отрича, всичко, което правя и ме обижда по възможно най-тежкия начин. Най-много ме дразни факта, че ме сравнява с други мъже, което не е правилно, защото всеки е уникален за себе си. Аз съм първият й мъж, с който е била интимна. Проблеми в секса нямаме, даже постоянно го разнообразяваме.
2 години правих основен ремонт на апартамента ми (за да не тегля кредит), което явно се оказа пречка за нея, защото искаше да живеем заедно, а в случая бяхме разделени в 2 къщи. Предлагам й всичко, а не получавам в замяна дори благодарност. Мисля, че съм предложил едно добре устроено място за живот, в което искам да създам уют и семейство. Искам дете - тя не иска! Било прекалено рано за дете при условие, че сме на по 27 години и двамата. Постоянно иска да пътуваме (което се опитвам да изпълнявам винаги, но все пак всичко зависи от разполагаемите пари). Упреква ме, че не организирам пътувания в чужбина, което ми е малко трудно в момента, заради работата ми. Според мен основния проблем е, че нямаме социален живот. Тя работи като зам.управител в кино и има невероятно кофти смени (понякога от 12:00 на обед до 1-2 през ноща на другия ден). А аз съм от сутринта до ранния следобед, т.е., разминаваме се доста често. В повечето случаи си лягам сам, вечерям сам, готвя сам, върша домакинска работа сам и т.н.
Всичко това ми идва в повече и съм на косъм да прекратя това безумие. Нервите ми не издържат, само за това мисля. Затварям се в себе си малко по малко.
Вместо да разговаряме спокойна като големи хора, всеки път разговорът избива на сълзи при нея и се превръща в кофти ситуация, при условие, че я предразполагам към нормален разговор. Страхотна жена е, умна и много красива, но ако продължава още тази агония и при двама ни, наистина съм склонен да се разделим.
Знам, че няма перфектни хора, винаги се намира по нещо, което да дразни другия. Бил съм с доста жени и всяка е била тотално различна от другите.
Моля, помогнете ми, дайте ми съвет ако някой е преминавал през подобна ситуация! Не искам раздяла, а разбирателство, нищо повече. Специално на мен ми е нужно едно нещо в живота – спокойствие! Заложено ми е в характера.
Мерси предварително!
Последно редактирано от ProvideR : 08-19-2013 на 11:58 Причина: корекция по заглавието
Бил си с доста момичета, не жени, ако е вярно, че сега си на 27, а си с тази приятелка от 6 години. Но не това е важното.
Няма как да ти дадем съвет как да се разбирате по-добре. Единственият начин е да си изговорите проблемите, но ако отсреща не ти откликват, ние няма какво да направим. Възможно е да е фаза и ако много държиш на нея, може да стискаш зъби и да чакаш да премине. Ясно е, че всяко нещо си има граници, а къде лежи твоята, знаеш само ти.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Разбирателството е двустранен процес,но при вас ми се струва че водите монолог.Освен ако сама не се сети че прекалява с исканията си няма начин да се оправят нещата.Разговор му е майката, но без сълзи и драматургия.После идват компромисите и от двете страни.И най-важното е уважението към това,което прави другия.На нея ми се струва че й се живее и лудува макар че и според мен на 27 след 6 г връзка си е добро време за деца.Съветът ми е да седнете и да я накараш да те изслуша и да те разбере като избягваш всякакви намеци че я обвиняваш в нещо.Стискам ти палци!
знам че при тези караници звучи налудничаво но защо не и предложиш брак?![]()
Наистина според мен водим монолог. Всеки си казва неговото си и до там се приключва. И двамата сме се реализирали професионално, учили сме достатъчно, изкарваме достатъчно пари, мисля и че сме си изградили прекрасен дом, но започвам да губя интерес към нея. А изгубя ли го веднъж, трудно ще го върна предполагам.
Брак НЯМА да сключа поне на този етап и тя е запозната от години с това мое желание! Не е задължително да си бракуван за някого, за да ти върви всичко по мед и масло. Не знам дали се сещате, но голяма част от браковете са сключени по изгода, а не по любов. Имам усещането, че може и в случая да е така, защото й обясних, че ще сключа брак, след като имам поне 1, ако не 2 деца, но не и преди това и тя ми каза, че докато пък не сключи брак няма да забременява. Разбирам, че иска сигурност, но и аз не съм олигофрен и да оставя на улицата бременна жена, а още повече да не се грижа за нея и детето, т.е. да е обезпечена с всичко нужно.
Последно редактирано от ProvideR : 08-19-2013 на 12:02
То ми е ясно че и на 40 може да ти се щурее.Казвам само 6 години са си достатъчно за задомяване и изграждане на семейство.
Иначе трябваше да кажеш по-рано че иска деца след брака.Това не значи че не иска сега деца, а иска сигурност.Аз също не искам да имаме дете с приятеля ми преди да се оженим.Не защото мисля че ще ме зареже бременна на улицата, а защото това смятам за правилно. Изяснете си кой какво точно иска и кой на какво е готов да направи за да удовлетвори исканията на отсрещната страна. Няма проблем, който да не може да се разреши с комуникация!
А аз искам да кажа, че когато не се чувстваш "наживян" мисълта за деца ти е чужда. Задомяването и раждането на деца са две различни неща и трябва да се случат, когато се чувстваш готов.
Това, че 6 години си бил с някого, не означава, че трябва непременно да родиш дете, само защото се чувствате сигурни един в друг. Ако ти се пътува - пътувай, детето ще те спира (колкото и егоистично да звучи). В един момент майчинското желание ще бъде по-силно от другото. Явно при нея все още не се е обадило и в това няма лошо, и далеч не трябва да е причина за раздяла.
Да, това че е тъпа мрънла трябва да е причина за раздялата.
Трябва по някакъв начин да си изгладите отношенията . Кажи и всичко,което мислиш и ти тежи. Тя ако иска да разбере ще разбере ако не,не знам !
lkkd
Мен ако питаш изритай тоя неблагодарен търтей от живота си и си намери по-свестна жена.
Повлекани като тая нямат оправия, камо ли пък да преговаряш с тях.
Не казвам, че ще е лесно, но това е ПРАВИЛНОТО решение и не можеш да очакваш тя да го вземе (жените винаги вървят по лесното - затова ти циври и се държи като лайно)
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Сядате и говорите на четири очи за проблемите във връзката ви!
Ами, хайде и аз като по-дърта и на сходни години, да взема отношение... Моята ситуация е малко обърната - моят приятел иска да пътува, да приключенства, пък аз като че ли повече вече се замислям за семейство. И той като теб не иска да се жени, но за мен женитбата е официално поемане на отговорност. Явно и той мисли като теб - че няма да зареже бременната си приятелка и детето си, ама на мен не ми много харесва тая работа. И аз като теб вися малко в безвремието. Според мен на нашата възраст е много важно човек да седне и да си каже кое-как вижда в живота си, какви са му целите, към какво се стреми. Двойката трябва да е на една вълна, иначе не става. Неслучайно много хора са се разделили, не защото не са се обичали, а защото са искали различни неща по едно и също време. Жалко е, но се случва. На тази възраст другото е по-скоро "губене на време", поне според мен. Но пък и помисли, че перфектни хора няма - винаги нещо ще ти липсва с друг, нещо ще те дразни и т.н., въпросът е кое надделява. Компромисен вариант ви е да поживеете и попътувате още някоя и друга година и след това да усядате. Аз поне на този етап това съм решила за себе си, ще го изчакам още поне година, за да ориентирам накъде духа вятърът и после ще взимам сериозни решения.
Too much energy, too little time...