.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Моля Ви помогнете ми !

Моля Ви помогнете ми ! Трудно ми е да се съсредоточа в час ! Разсейвам се и не мога да запомням уроците. Трудно ми е да уча и когато имам 3 теста на ден ми е трудно да уча и за 3-та, защото трябва да уча поне 4 часа за един предмет. Моля ви ако някой знае начин за по лесно учене. Както се казва как да запомням бързо и да уча лесно ! Мерси предварително !

Голям фен
    Стани ренджърка

И как по-точно да ти помогнем.Всеки си учи по различен начин.Някой по-бавно,друго по-бързо,някои само като го прочетат урока и всичко запомнят,а на други им трябва доста време за да го запомнят.Просто има такива които не могат да зубрят наизуст,може би като теб.

Супер фен
    Има такива лекарства, не са точно лекарства, ами ти помагат да се съсредоточиш повече над уроците, пиши в нета

zna4i kato se prebere6 ot daskalo vika6 dve priqtel4eta udrqte po 4-5 biri ili 100-200 grama neto tvurdi4ko kolkoto leko da ti se zamaq i togava po4va6 da u4i6 dokazano e 4e kato si piinal se susredoto4ava6 po lesno i zapomnq6 po lesno

Кажи кво учиш език ,химия... И може и да ти помогнем
    lkkd

Голям фен Аватара на heartlesandfreaky
    Град
    Plewen
    4 часа на предмет? Че ти трябва да седиш вечно над учебниците, за да научаваш по всичко о.о
    "You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
    Albus Dumbledore.

ucha.se

Виж има такива начини (като сугестопедия например), но най-малкото ти трябва доста време за да се обучиш как да го прилагаш, а в училище, от опит знам, че няма толкова време между тестовете... Мога само да те посъветвам, да започнеш да си създаваш сама интерес към ученето и ако наистина не можеш да четеш от учебниците, да си намираш и други източници. С желание, интерес и усилие (или поне едно от трите) няма да боли Това, че искаш помощ по случая само по себе си е крачка напред, но трябват и още, за да стигнеш до целта. Аз самата и съм сигурна поне всеки 3ти ученик се е борил с подобно нещо, но истината е че просто не сме свикнали да полагаме усилия, да разчитаме на себе си (без да изолираме другите, разбира се) и да се откъсваме за повече от ден от социалните мрежи и телевизията (а те са удар под кръста в много случаи...). Просто трябва да се научим да го правим... със собствената си воля и да се учим, както ние си знаем стига да дава добър резултат.. Лесно нали Но наистина, всякакви други техники... са отбиване на номера или експериментиране (което е много хубаво, ако човек може да се справи с материала и избегне натрупването му)

Цитирай Първоначално написано от heartlesandfreaky Виж мнението
    4 часа на предмет? Че ти трябва да седиш вечно над учебниците, за да научаваш по всичко о.о
    именно не ми остава никакво време за другите предмети, да вярно завърших с 6 годината, но това ми костваше толкова много усилия, а тази година имам изпити, а учителите ми са толкова взискателни, че ще ни дават постоянно тестове ;х... Как да уча по толкова много предмета,не мога да се съсредоточа, а и не ми остава време за другите предмети, защото винаги наблягам на българския и математиката ;х

Супер фен
    Ти прочети ли ми коментара ? Чичко гогъл знае всичко Пиши в нета ...

Всичко това може да се дължи на много натоварено ежедневие, преумора и стрес.НА първо време-си почини психически от всичко.Малко релакс.И виж след това как ще си.Успех!
    Последно редактирано от muhatacece : 08-21-2013 на 19:06

Цитирай Първоначално написано от muhatacece Виж мнението
    Ти прочети ли ми коментара ? Чичко гогъл знае всичко Пиши в нета ...

Всичко това може да се дължи на много натоварено ежедневие, преумора и стрес.НА първо време-си почини психически от всичко.Малко релакс.И виж след това как ще си.Успех!
    Дa прочетох коментaрa ти. Ще опитaм и товa. Блaгодaря !

Яж шоколад.

Не се смей. Аз така си правя домашното по математика

Мега фен
    Град
    Earth...
    АХАХАХАХАХАХА 4 часа за потготовка за тест и имаш 3 някой си ден.... И ти е трудно... АХАХ....

Ето ти съвет! НИКОГА АМА НИКОГА НЕ ОТИВАЙ ДА УЧИШ В УНИВЕРСИТЕТ! Ако сега ти е трудно за тогава да не говориме...

Повече от фен
    Задържаш си вниманието за 4 часа ? О.О

Един урок ли учиш за 4 часа ?

Цитирай Първоначално написано от Ramona Виж мнението
    Задържаш си вниманието за 4 часа ? О.О

Един урок ли учиш за 4 часа ?
    Ами имам предвид раздел или няколко урока ! Само за една контролна трябва да уча около 5,6 урока или цял раздел което не е малко ! А по история направо се чудя как изкарвам 5-ци и 6-ци по този предмет трябва да уча повече от 4 часа ... хубаво, че ни дават по рядко контролни защото иначе не знам как щях да смогвам !

Голям фен Аватара на sunshine :**
    ехаа аз за 2-3 часа съм научила по всичко .Та според мен също единствения начин е да си създадеш някакъв интерес към уроците - поне вкъщи като учиш. Аз например се разхождам из стаята , говоря си със стените , викам по учителката...пълен клоун съм - но аз така си уча , което е важното не казвам , че това трябва да правиш ами знам ли измисли нещо или помоли приятелите ти да помагат.Друг вариант са и разни хапчета които са за повече концентрация и съсредоточеност , има доста , но според мен не трябва да се прибягва към това.дано съм помогнала с нещо - късмет

Голям фен Аватара на nor4eto99
    Защо ти се налага да учиш наведнъж раздел или 5-6 урока? Защо не си ги научиш след като ги вземете в училище за следващия път? На мен почти никога не ми се е налагало за контролно да уча наведнъж раздел.. правех си само преговори за по половин час и тва е.. и винаги съм си изкарвала добри оценки и г-жите бяха доволни от мен
    Съвет: Учи си уроците по отделно за всеки следващ час, слушай какво ти обясняват даскалите, ако щеш игнорирай хората които те разсейват в час, ако не разбереш нещо има консултации, като видиш, че много тестове ти се натрупват (нали ви казват седмица-две преди това) научавай си събота или неделя по някой от предметите или някой свободен следобед.

Твоят проблем не е че не можеш да запомниш, а че оставяш много неща да ти се натрупат наведнъж

Цитирай Първоначално написано от nor4eto99 Виж мнението
    Защо ти се налага да учиш наведнъж раздел или 5-6 урока? Защо не си ги научиш след като ги вземете в училище за следващия път? На мен почти никога не ми се е налагало за контролно да уча наведнъж раздел.. правех си само преговори за по половин час и тва е.. и винаги съм си изкарвала добри оценки и г-жите бяха доволни от мен
    Съвет: Учи си уроците по отделно за всеки следващ час, слушай какво ти обясняват даскалите, ако щеш игнорирай хората които те разсейват в час, ако не разбереш нещо има консултации, като видиш, че много тестове ти се натрупват (нали ви казват седмица-две преди това) научавай си събота или неделя по някой от предметите или някой свободен следобед.

Твоят проблем не е че не можеш да запомниш, а че оставяш много неща да ти се натрупат наведнъж
    Може и да си права, но често ни правят така наречените "изненадващи контролни" ! И най-тъпото е че не можеш да реагираш ... Притеснявам се и забравям абсолютно всичко ... :х И плюс това аз се опитвам да уча уроците за всеки час но проблема ми е, че зубря ... Уча, уча и на другия ден всичко се изпарява ;х ... А ако си в моя клас няма как да игнорираш хората, които те разсейват ... Всички крещят, над мен хвърчат бележки, пръскат се с водя в час ... ем при такъв клас ела запомни нещо и ти свалям шапка ... :х

Голям фен Аватара на nor4eto99
    Ти не знаеш просто какъв беше нашия клас... Всички учители щом наближи час при тях "охх пак ли" шумни бяхме като на пазар, отвратителни и твърдоглави...Винаги сядах по-напред за да чувам по-добре и mess-овете бяха на задните чинове

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    На всички ни е трудно да се съсредоточим, тъй като има далеч по-интересни и приятни неща за правене, но според мен, ако не искаш да се тъпчеш с хапчета, просто си поставяй ултиматуми. Например: ако чета от еди си коя, до еди си коя страница, след това извадя най-важното /тъй като се съмнявам да зубриш дума по дума/, после ще изляза навън с приятели. Направи ученето възможно най-поносимо за самата теб и ще ти е лесно.

Голям фен Аватара на Котка.
    Цитирай Първоначално написано от Desincet0 Виж мнението
    Моля Ви помогнете ми ! Трудно ми е да се съсредоточа в час ! Разсейвам се и не мога да запомням уроците. Трудно ми е да уча и когато имам 3 теста на ден ми е трудно да уча и за 3-та, защото трябва да уча поне 4 часа за един предмет. Моля ви ако някой знае начин за по лесно учене. Както се казва как да запомням бързо и да уча лесно ! Мерси предварително !
    Чувала съм, че определени храни и начин на живот подобряват паметта.Не стой много пред компютъра, не използвай телефона си постоянно.Спи на музика.Яж повече ядки, риба, месо, плодове и зеленчуци.Мисля, че и спорта би ти се отразил добре.Спи достатъчно (поне 8 часа).Докато учиш трябва да си на тихо и усамотено място, където знаеш, че е малка вероятността да си обезпокоена от някого и да знаеш, че си си свършила другите по - важни работи.Също е много важно мисълта ти да е в ученето и да не се притесняваш за теста/тестовете.А този проблем еднакво голям ли е при различните предмети?Много ли са ти безинтересни?

Цитирай Първоначално написано от Котка. Виж мнението
    Чувала съм, че определени храни и начин на живот подобряват паметта.Не стой много пред компютъра, не използвай телефона си постоянно.Спи на музика.Яж повече ядки, риба, месо, плодове и зеленчуци.Мисля, че и спорта би ти се отразил добре.Спи достатъчно (поне 8 часа).Докато учиш трябва да си на тихо и усамотено място, където знаеш, че е малка вероятността да си обезпокоена от някого и да знаеш, че си си свършила другите по - важни работи.Също е много важно мисълта ти да е в ученето и да не се притесняваш за теста/тестовете.А този проблем еднакво голям ли е при различните предмети?Много ли са ти безинтересни?
    ЩЕ ТЕ ПРЕСЛЕДВАМ ВЪВ ВСЯКА ТЕМА, РАЗКРИЙ СЕ

Голям фен Аватара на Котка.
    Цитирай Първоначално написано от Котка Виж мнението
    ЩЕ ТЕ ПРЕСЛЕДВАМ ВЪВ ВСЯКА ТЕМА, РАЗКРИЙ СЕ
    Що ми копираш името, ей

Цитирай Първоначално написано от Котка. Виж мнението
    Що ми копираш името, ей
    ВИЖ ПРЕДИ КОЛКО ВРЕМЕ МИ Е РЕГИСТРАЦИЯТА БЕ ТИ МЕН КОПИРАШ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове