- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Съвет относно конфигурация
Кое е перфектното на това захранване+ за същите пари можеш да вземеш Сийгейт диск, който е по-бърз.
Ако си забелязал захранването на платката ми е 24 пиново а повечето захранвания са 20+4 .. дай пример за захранване г/д за същите пари което да е качествено и да е достатъчно.. и да не забравяме да е 24 пиновои да не забравим за картата която е със 6 * 2 пина
Последно редактирано от test1011 : 08-21-2013 на 20:15
важното е да не пипаш чипове и проводници, а само платките отстрани
един последен съвет, както е казал и @8bit, seagate дисковете са по-бързи от wd, също така CORSAIR Vengeance BLUE 1866Mhz е по-бърза при 1600MHz отколкото паметта, която си избрал, lg са по-добри в cd/dvd-устройствата, а по-добри захранвания са seasonic и corsair
А така вече как е ? http://nikem-bg.net/cart/48090p1r109...47426p1rf.html
Памет казах, че 4 ГБ за начало ми стигат, по късно ще добавя още 4, защото за тия 4гб разлика взимам и5-4670К вместо 4570 който даже не е отключен за клок .. а и в продават CORSAIR Vengeance BLUE само 2х4 .. само сега се чудя дали захранването ще е достатъчно .. и до колкото разбрах от описанието му кънекторите са му:
PCI-E (6P) 570mm - 1
PCI-E (8P / 6P) 600mm - 1
тоест да разбирам, че мога да имам 2х 6 пин-а и 6+8 пина ?
И до колкото знам и5-4670К поддържа рам до 1600 .. така, че за къв чеп ми е нужна 1866 мхз.. за красота ?![]()
проблема обаче е че с това дъно(asrock h87m) няма да можеш да клокнеш процесора(i5-4670k) - излишно си товариш бюджета с отключен процесор за клок - цената им е винаги по-висока, дори и онзи модел на 3.2GHz(i5-4570) е достатъчно мощен за да подкара всички игри, другото което е че избираш слаб хард диск(wd blue), което много повече би забавило игрите и заради това ще има насичане по време на игра, скоростта на паметта също е от значение за бързодействието при игрите, тази, която си избрал(kingston hyperx) е добра, но corsair blue 1866MHz може да работи по-бързо при 1600MHz тъй като по-безпроблемно може да се настрои на по-ниски тайминги, пастата arctic silver е вече технологично остаряла тъй като има електро-кондензаторни свойства и ако попадне някъде по проводниците на електрониката може да предизвика проблеми, по-добре си вземи arctic mx-2, която е без електро свойства и с нея се охлажда по-добре отколкото с arctic silver, що се отнася до захранването, над 500W марково ще е необходимо само ако смяташ да клокваш процесора, видео картата и паметта, иначе няма да имаш нужда от по-мощно захранване, така че дори и едно 500W 80plus bronze certified на seasonic или corsair ще ти свърши работа, също така ако захранването се монтира горе в кутията тогава е много важно още от самото начало да се инсталират два 120мм вентилатори отпред(вкарващ) и отзад(изкарващ), които да пазят захранването от прегряване, иначе рискът от проблеми с захранването е немалък
Последно редактирано от npp : 08-22-2013 на 08:22
Вземи това захранване http://nikem-bg.net/computer-compone...00W-INTEGRA-R2, и не е нужно да бъдат 600W и 500W са си достатъчно!
Какво те кара да мислиш че WD bluе, че са слаб хард диск?
скоростите:
wd blue sata3 1000GB 64MB cache 7200rpm: http://hdl.pl/hddtest/img/WDC-WD10EZ...KA0-HDTune.png
seagate sv35.5 sata3 1000GB 64MB cache 7200rpm: http://2d.zol-img.com.cn/product/91_...hmQEQANC7U.jpg
wd velociraptor sata3 1000GB 64MB cache 10000rpm: http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/hd...hAlUd03KEj.png
Това малко надхвърли бюджета но ще се справя някак си![]()
http://nikem-bg.net/cart/43857p1r474...39221p1rf.html
Само ме притеснява дали захранването от 520 вата ще е достатъчно .. качествено е до колкото е възможно на тази цена ..
Последно редактирано от test1011 : 08-22-2013 на 14:08
ако ще клокваш видеокартата, процесора и паметта, тогава 520W захранване може и да не се окаже достатъчно, а хард дискът, който си избрал е от старата 16MB cache технология, които са по-бавни от 64MB-овата, пак залагаш на бърз процесор, обаче видеокартата, хард дискът и паметта са по-критичните, понеже един процесор от категорията на i5-4570 е напълно достатъчен, дори и видеокартата gtx760 е достатъчна, само трябва да се избере възможно най-бърза твърда памет(hdd/ssd) и оперативна(ram)
Като цяло процесора даже хаби по малко електроенергия от 4570 , а и се оказа, че 4570 нагрява повече .. а до колкото знам Cache е резервната памет .. а повече пари не мога да дам .. достатъчно съм надвишил бюджета.. овърклок няма да правя с това захранване .. най-много да пусна турбо-то на и7... по нататък ще добавям РАМ ... и все пак не знам какво разбираш под бързо защото повечето HDD са на 7200 rpm
с времето игрите стават все по-тежки откъм дисков трансфер, ето защо много хора започнаха да си взимат ssd, друг вариант е да се ползва максимално бърз hdd, който редовно да се дефрагментира, за бързодействието е важна и паметта, ако вземеш само един по-бърз процесор, после може да съжаляваш ако игрите ти насичат заради по-бавният хард диск - имай предвид че бързината на процесора не влияе на скоростта на дисковият трансфер
Последно редактирано от npp : 08-23-2013 на 08:29
Но не мислиш ли, че е по добре сега да взема процесор който е скъп и по нататък да взема по-бърз хард и памет... защото едно е да дадеш 600 лева за процесор който ще е доста време във употреба, а не да дам 400 и след 1-2 години да взимам пак нов.. по-добре мисля, че е да дам сега 100 лева и да знам, че за повечето игри в момента ще ми свърши работа и след това да го продам и да дам към 200 лева за вече един наистина бърз хард .. много по евтино ще ми излезе ..
видеокартите са които остаряват най-бързо откъм производителност в новите игри, докато процесорите не са чак толкова критични в това отношение, плюс това цените на остаряващите модели процесори обикновено падат, а и винаги ще можеш да продадеш процесора и дъното а ако трябва и паметта в случай че дойде време за ъпгрейд, и да вземеш нови, обикновено повечето оплаквания, които съм срещал досега са по отношение на твърдата памет, доста хора при това дори и такива с процесори и видеокарти надхвърлящи изискванията на игрите се оплакваха че им сече поради бавните хард дискове, така че по-добре се запаси с бърза твърда памет, отколкото да се заблуждаваш че процесора трябва да е най-мощен, понеже с всяка изминала година игрите дърпат все повече MB/s данни от твърдата памет
500 мб/с на read speed не мислиш ли, че за сега е достатъчно.. ? какви ще са тези карти,текстури,модели и т.н. за да не може 500 мб/с да прочете ? характеристиките не са кой знае колко по добри със малко по високия клас. Основното е read speed и RPM ако не се лъжа ? големината на диска е от второстепенно значение защото не отговаря за performance .. и все пак оставам на мнение, че е по добре да си взема след 2-3 месеца да си взема по качествен хард .. ще дам 200 лева.. от колкото сега да взема по слаб процесор и после да се чудя как да го продавам защото сигурно ще трябва и дъното да продавам .. а все пак ако съм с по слаб процесор няма да мога да развия пълния потенциал на видео картата..
пич, това че максималната скорост на sata3 е 600MB/s не означава че всички sata3 устройства я поддържат, 500 MB/s достигат само най-качествените модели ssd sata3, докато хард дисковете достигат до 200-220MB/s като средната скорост е не повече от 160-180MB/s - само че това е при най-качествените 64MB cache модели
Последно редактирано от npp : 08-24-2013 на 18:20
Пичага аз бих взел amd fx 8350 , по-средата е между и5 и и7, все пак виж изискването на crysis 3 за макс- амд bulldozer or i7 2600k. Пичага вземи си playstation 4, не се занимавай с пс, което след време пак ще се наложи да го ъпгрейдваш.Playstation-a 4 е по-евтин около 800 лева, хакваш го за 200 лева някъде и всички игри са ти на макс.
. Ако ще си взимаш пс , събери пари и си вземи http://www.plesio.bg/desktopi-turbo-...-p-297406.html
Последно редактирано от koko95 : 08-25-2013 на 13:21
като ще давам пари, ще е за нещо качествено.. тоест за интел, плейстейшън нямам намерение да взимам .. а за това РС което ми даде на цена 2 200 лева ще си взема много по добра конфигурация от тази..![]()
playstation-a 4 може да го носиш навсякъде с тебе, цената му е евтина.Ако ще си взимаш пс ми пиши на скайпа dubi95 , да ти предложа от къде да го вземеш
пичага пиши ми де, ако си взeмеш конфигурация от мене(от един магазин като никем), цените ще са същите като в никем, само че аз ще получа някой лев.Може и сглобена да я получиш
^ ретард![]()
И от къв зор да си поръчвам РС от другаде с цел ти да вземеш някой лев![]()
да взема някой лев просто