Първоначално написано от
Auriss
Виж сега, папугая на теория е прав. Нищо не ти казва освен да те соли, но факт е, че интел проц. + дъно струват 2х на амд процесор+дъно.
Сиреч за 550-600 лева взимаш амд машина, която на фабрични настройки е 10-ина процента по-бавна от интелска и7 конфигурация, която иначе ще ти струва 1к. Финтът е, че интелите гърчат амд-тата при бенчмаркове на игри. Т.е. ако бозкаш игрички ти е много по-оферта да вземеш и5 процесор + дъно, които за игри ще са 1:1 с и7-ците. А в немалко игри и5 процесорите ще се справят по-добре и от на фх8350-ката.
Проблемът е, че ако компютърът ти трябва за нещо повече от джиткане на игри, фх8350-ката на амд, която ще ти излезе по-евтино от и5 конфигурация, буквално погазва интелите ако гледаш съотношение цена : производителност.
От друга страна обаче клокнат и7 е 30+% по-производителен от амд-то.
Демек ако не играеш игри доста сериозно трябва да се замислиш заслужават ли си 400-500 лева отгоре за 20-30% 'по-бърз' процесор. Отделно го има и момента с консумацията на енергия, както и с температурите.
И аз съм решил след месец-два да минавам на фх8350 просто 'щото не ми се дават хиляда лева за процесор с качествено дъно. Предпочитам интелите, не ме кефят гадните дръпнати и не искам да им наливам пари, ама т'ва е положението. Не си заслужава просто.