.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 61
    EmilTG
    Guest

Какво да правя, имам чувството че съм Бог

Хора не знам какво да правя аз разбрах че съм Алфа и Омега,началото и края за всеки от вас аз съм вашия Исус Христос най-накрая пак дойдох на земята какво да правя?

Видите ли осъзнах неща който ума на обикновения човек не може да проумее.Понеже Ум Ум създава Буда,но Буда ума не създава.....Осъзнах смисъла на самия живот.Вие ще си кажете че съм луд,но щом съм луд защо през живота си близо 10 души ги направих сами да си говорят.....Не говоря за тъпи хора разберете,а за учени люде и то в техните специалности??....Как да ви обясня че всичко което някога сте мислили че съществува не съществува....Как да ви обясня на мъжете че могат да имат всяка една жена,а всяка жена всеки мъж.....Защото Ум Ум Създава.....Как да ви го обясня като даже и каквото и да напиша нивата ви на осъзнатостт са доста по ниско от моето собствено.Вие ще кажете че тоя е луд и се прави на интересен???Но защо да се правя на интересен,вие от къде щяхте да знаете че се правя на интересен ако не бяхте прочели по горното?Вие ще кажете че аз вас маниполирам,но си ЗАДАЙТЕ ЕДИН ВЪПРОС ПРОСТО....ВИЕ КОЛКО ХОРА СЕ ОПИТВАТЕ ДА МАНИПОЛИРАТЕ....Задайте си въпроса преди да отговорите на този горен логически въпрос?Вие ще бъдете провокирани от емоция да напишете нещо.....Но как да ви обясня че когато на човек Ум Ум създаде Буда,няма емоция има само смирение......Как да ви обясня колко елегатно се движи целия свят даже ума на даден човек не го побира.Днес обясних на една съседка какво мога и тя испадна в Истерия и каза:"Плашиш ме ти си твърде умен за твоята възраст трябва ти работа някаде"....Как да ви обясня че мога да доловя нейното собствено лицемерие,желание и жажда.....Като и кажа че не ми се налага да работа в дадена компания понеже може да оптимизирам процеса и да превзема компанията понеже съм смирен и не съм гневен......

Какво да правя бе хора....Да работа ли като идиот или да ползвам знанието и още другата неделя да стана БОГ.Какво е първото нещо което вие бихте направили ако осъзнаете че можете всичко от най-първобитното до най-голямото....Как да ви обясня че мога да имам всяка една жена която искам и за това не искам.Знам как тя се опитва да маниполира и знам как аз да маниполирам нея.Знам че вие мислите че обичате хората до вас,но вие обичате себе си понеже лицемерничите и сте дяволи на самите себе си.....Как да ви обясня как мисля.....Как да ви обясня че логиката изключва логика....Как на човек четящ Философия да го обедя че няма Философия......Не да споря като христянин със Филосов Христос-Дзен.А да изчета всичко това да осъзная отвъд осъзнатото и да разбера че Библята и Дзен сама по себе си изключват не като споря с вас,а сам със себе си.Как да ви обясня това,като ще ви го кажа вие ще разберете това което вие сами искате да разберете и после ще излезете навън и ще сложите лица на лицемери,лъжци и мошеници,а аз даже нямам нужда да правя това понеже познавайки ВАШАТА ПРИРОДА аз познавам моята собствена....

Хахаха И не съм вашия Исус Христос казах това само и за да ви провокирам или да се смеете или да плачете или да мислите че съм луд Аз даже не съществувам или съществувам колкото вие ми давате значение сами за себе си.....Вашите Емоциии,Комплекси и вашето Битие вие е определило как ще отреагирате на този Пост дали с насмешка дали ссс.......Как да ви обедя че това го поствам тук в един Пост,а не в друг след вашите отговори понеже после няма да мога да ви обедя че вече съм го написал и мисля.Този до мен ще знае че е така,но как да обедя вас бе хора че се намирам в Нирвана или там където вие мислите че искате да се намирате.Как да ви обесня че това не е лесно за постигане и не е трудно(аз го постигнах след няколко и повече нервни срива които ме докараха до лудост преди да осъзная това което не можех даже и осъзнах).....Омръзна ми да плаша хората до мен понеже те са лицемери,а аз виждам това лицемерие....

P.S:Тук искам да благодаря на един Георги от Форума.....Приятел благодаря ти че ми помогна да постигна даже и неосъзнато може би Нирвана....Срещата с теб доведе до това 2-3 месеца след това да си купя книга за Дзен която ми помогна да достигна там където ума не може да проумее на повечето хора....Ум Ум създава Буда,но Буда Ум не хихихи колко е забавно....Благодаря ти най-искрено.

P.S:Блажен народът, чийто Господ е Бог! Дефакто чиито народ хората чието битие се определя от Бог демек от Ума....Ума да определя битието,а не обратното....Минал съм през всичките нива на обществото не защото исках и не защото ми беше приятно правех го против желанието си от състрадание към тях да им помагам на хората и ще ви кажа че ако някой от вас си мисли че познава хората до него греши той познава единствено себе си....Ако мислите че дадена странна е такава заради самата система пак грешите....Страха от страха контролира хората.....Или по точно страха ви от представите ви....Точно за това някой от вас ако е егоцентрик или прочие или зависимост от неговото Битие определило неговия емоционален заряд ще ми отговори подобаващо спрямо него самия си даже да не осъзнава какво прави.Ще кажете не но хайде да ви питам едно нещо.Ако сме трима души в една стая и аз излеза на вън от къде ще знаете какво правя?Вие може да имате представи,но какво ще правя може да е предположение.Даже да сте Айнщайн няма да знаете може само да ПРЕДПОЛАГАТЕ.Тези които в момента ще отпряват критика не им се сърдя понеже те критикуват сами себе си и за това в техния РЕАЛЕН ЖИВОТ са критикувани.Не разбира те ли?Нека хвърли първи камък този който е безгрешен....Вие си мислите че имате дадено минало,но нямате.И определяте бъдещето спрямо своето минало....ТОЛКОВА СЕ ИНАТИТИЕ и не искате да се промените вашето поведение че то става логично до една степен....Но вие минало нямате.Вие имате преживявания които вече ги няма.И вие живеете за нещо което го няма.

Честит СПИН!

Мега фен
    Бог е който спасява погиващите/погиналите, изгонвайки злите духове от обладаните, изцелявайки болните, възстановявайки инвалидите/сакатите, поправяйки неправедните/злите, свидетелствувайки само Правдата, и въобще който прави само съвършени добрини, ти кое от тези добри неща си правил досега та си счел себе си за Бог?!
    Последно редактирано от npp : 08-22-2013 на 08:40

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    Бог е който спасява погиващите/погиналите, изгонвайки злите духове от обладаните, изцелявайки болните, възстановявайки инвалидите/сакатите, поправяйки неправедните/злите, свидетелствувайки само Правдата, и въобще който прави само съвършени добрини, ти кое от тези добри неща си правил досега та си счел себе си за Бог?!
    Друсал е LSD до припадък и благодарение на това е отървавал света от своята особа за определени периоди от време.

Цитирай Първоначално написано от Бог Виж мнението
    Честит СПИН!
    Thanks Jesus!
    .................................................. .......
    Към OP-то:
    Ако искаш поне за кратко да създадеш илюзията, че знаеш или можеш нещо повече от останалите (което е основен похват в троленето), трябва да прилагаш някои по-интелигентни тактики - да си придадеш вид на сериозен, да си изчистиш правописа и езиковата култура. Пък ако можеш прояви и малко задълбоченост в изказа си, иначе личи, че си поредния, изтъркан трол. От мен имаш 4/10, като давам бонус точки за малоумщините, които си написал и на които искрено се посмях. А ако си ги написал нарочно, с цел да иронизираш общата маса от "просветени" индивиди - 8/10.
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 08-23-2013 на 15:18

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    tl;dr

True story.

Супер фен Аватара на socareless
    искаш да кажеш,че няма бог?;<<

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    искаш да кажеш,че няма бог?;<<

има истински Бог, но досега нямаше достатъчно истински Светии, които да го събудят, понеже още от седмият ден досега Той се намираше в състояние на полусън, затова е вярата чрез молитва и пост, за да бъде събуден чрез нея

"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост]." Марк 9: 29

има истински Бог, но ДОСЕГА нямаше достатъчно истински Светии, които да го събудят
    Значи вече има "истински Светии"? Откога? Кои са те и ти част ли си от тях?

Мега фен
    истинските Светии са (така да се саже) частиците пробуждане на истинският Бог т.е. тяхното явление е признак за това че Той се пробужда все повече и повече с течение на времето, понеже Те са (така да се каже) израз на Неговата будност, що се отнася до мен, не мога да се похваля с себе си макар и досега да бях свидетел на истинският Господ Бог чрез истинските Светии, но всеки човек може да има Св. Дух в начатък стига да има достатъчно желание за това

Към това ли се стремиш? Да имаш Св. Дух?

Питам те всичко това във връзка с един друг въпрос. Работите с Бог, Св.дух, Светиите и т.н. ги разбрах, но въпросът ми е... Къде точно си ТИ в цялата тази схема? В смисъл, на какво ниво се поставяш, каква е твоята роля във всичко това? Ти си просто свидетел, или си говорител от името на истинските светии, или имаш някаква специална мисия, или какво?

Мега фен
    истинският Бог знае най-добре какво съм (аз) и какво не съм, така (е) и с всеки друг човек, ние всички сме негови създания - Той сътворява/създава всеки човек от нищото, виж как обикновено никой човек не знае: от къде е дошъл преди да се е родил, кой е той, какво прави тук, и какво ще бъде с него подир, а всичко това е съвсем типичен признак на човешкото същество, но когато предпочиташ съдбата от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, тогава намираш истинската победа, която не е над ближния, но над суетата, както марионетките не биха могли да се задвижат без своят кукловод, така и човеците не биха могли да сторят нещо без своят истински Господ Бог, докато злото е нищо

Това съвсем не е отговор на въпроса ми.

Значи вече си победил суетата? За разлика от другите хора?

Мега фен
    Оти, бе, Отисе ? Оти ? Дръпни си филмче, научи се да рисуваш, излез пий една бира ...

Оти ми кажи ?

Последно редактирано от Otis_Driftwood : 08-28-2013 на 11:16

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Otis_Driftwood Виж мнението
    Това съвсем не е отговор на въпроса ми.

Значи вече си победил суетата? За разлика от другите хора?

победителят е истинският Господ Бог, понеже ако не беше Исус Христос, сега едва ли щеше да има по-добро спасение, но щяха да убиват човеците с камъни само защото са правили извънбрачен секс, и пр., така че редно е да сме благодарни на истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос задето ни спасиха от старозаветните човешки(второзаконни) постановления

Отклоняваш се дори повече от темата. Не ми отговори на въпроса - къде поставяш себе си във всички тези дела? Смяташ ли себе си за "спасен"? Или се бориш за спасение? Не искам да ти се подигравам или да пускам поредната злобна забележка. Питам те конкретен въпрос изцяло с информативна цел. Изцяло в полза на истината. И очаквам истината, защото какъв свидетел на "истински" Бог си ако не говориш истината, когато те запитат?
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 08-28-2013 на 13:14

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Otis_Driftwood Виж мнението
    Отклоняваш се дори повече от темата. Не ми отговори на въпроса - къде поставяш себе си във всички тези дела? Смяташ ли себе си за "спасен"? Или се бориш за спасение? Не искам да ти се подигравам или да пускам поредната злобна забележка. Питам те конкретен въпрос изцяло с информативна цел. Изцяло в полза на истината. И очаквам истината, защото какъв свидетел на "истински" Бог си ако не говориш истината, когато те запитат?

безброй много души се нуждаят от спасение за изобилен и вечен живот, а ти отново си заинтригуван от това какво има в паницата на другиго, истината според Словото на истинският Господ Бог е онова, което е добро за всички(-те) човеци, а не просто някакви факти, има разлика между истина и факти, понеже дори много реални факти могат да се окажат лъжа, виж как човеците в пристъп на болезнена/болна правда са погубили своят единствен Господ и Спасител - Исус Христос, при това най-вече духовни/окултни човеци Го убиха - хора(-та), които уж бяха Божии(-те) духовни служители на земята, осъдиха Го само защото е позволявал на учениците си да ядат с немити ръце и защото е спасявал погиващите/погиналите хора в съботен ден - заради все човешки/суетни правила, които са били реален факт за дълго време, безброй много човеци/души "въздишат" от мъка а почти няма кой да ги спасява докато в същото време мнозина се разполагат удобно за себереализация "измивайки ръцете си" по фарисейски като считат себе си за по-достойни от другите със своята безотговорност към тях подобно на ядящи изрядни ястия насред милиони умиращи от глад, а не си дават сметка че някой ден ролите ще се разменят докато съдбите ще бъдат същите и тогава самите те ще страдат по същият начин като другите, вярата е дадена за да се работи за спасението на всички човеци, а не само за себеспасение, докато много духовни/окултни човеци обърнаха благодатта на истинският Господ Бог в похот(-ливост), която нарекоха: духовност, религия, йога, кришнаизъм, хиндуизъм, сатанизъм, ислям, юдаизъм, йеховизъм, християнство, и т.н., но именно това е първородният и същинският грях
    Последно редактирано от npp : 08-29-2013 на 07:40

Не гледам в твоята паница, въобще не съм подходил с такова намерение. Отговорите на въпросите, които ти задавам, са по-важни за теб, отколкото за мен, дори и да не го осъзнаваш.
    Колкото до истината, сам си противоречиш. Казваш че според "Словото" истината е онова, което е най-добро за всички. Та нали точно "добрата за всички истина" е фундаментът на всички човешки/суетни правила и себеслужещи "истини", срещу които толкова протестираш. Истината няма как да е онова, което е добро за всички, понеже истината не се интересува от това за кого да е добра.

Но както и да е, не ми се спори за това. Въпросите, които ти зададох, разбирам че са донякъде лични, затова ако искаш ми отговори на ЛС. (Въпреки че това определено би доказало, че си суетен). Също така, един кратък отговор няма да помогне за спасението на човеците, но няма и да навреди. Ако имаш някаква свидетелска мисия и аз те отклонявам от нея, съжалявам. Но ми се струва, че умишлено отбягваш въпросите. Ако наистина си свидетел на истинския Господ Бог, то не би трябвало да имаш нищо да криеш (за да не ми отговаряш), понеже желанието да скриеш нещо неудобно е най-добрия пример за суета.
    И така, питам те отново. Къде поставяш себе си в това, в което вярваш? Каква е твоята роля във всичко това?
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 08-29-2013 на 11:05

Мега фен
    само чрез Иисус се спасяват човеците, npp е някакъв менте спасител.

Аз досега не съм чул за светец, които приживе да се е обявявал за спасител на човеците и че може да ги спасява.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    само чрез Иисус се спасяват човеците, npp е някакъв менте спасител.

Аз досега не съм чул за светец, които приживе да се е обявявал за спасител на човеците и че може да ги спасява.
    А, ти пак ли си тука ве гей?
    http://www.youtube.com/watch?v=nasreAVbodg

Мега фен
    това че досега един или друг човек е поставял себе си за нещо или някой дало ли е изобилен и вечен живот на някого от хората досега?!, защо въобще човек трябва непременно да се поставя за нещо или някой?!, не е ли по-важно да се осигури изобилен и вечен живот на онези хора, които все още не са придобили такъв, отколкото да се изживяваш като нещо или някой?!, какво ако си някакъв духовен/окултен дон кихот или санчо панса, а мнозина човеци погиват около теб?!, не е ли в крайна сметка жалко (това) някакъв си борец да демонстрира и да се хвали (с това) как поваля опонентите, които си намира, докато всички други около него умират?!, така и много духовни/окултни човеци си изнамираха опоненти, които намираха в лицето на не един от другите човеци, все похотствуваха като дон кихот и санчо панса, но никога не се смиряваха пред милиардите погиващи техни братя/ближни/съжители, сякаш това да побеждаваш другиго е по-важно от човешкият живот, но какво ще им бъде на същите онези духовни/окултни човеци ако (не дай си Боже) се разболеят и отивайки в болниците се окаже че всички лекари там атакуват пациентите в пристъп на донкихотска похот(страст) вместо да ги лекуват?!, понеже така и те не изпълняваха задълженията си като духовни служители, но предпочитаха да бият своите братя/ближни

"Господ каза: Кой е, прочее, онзи верен и благоразумен настойник, когото господарят му ще постави над домочадието си, да им дава на време определената храна? Блажен онзи слуга, чиито господар, когато си дойде, го намери, че прави така. Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот. Но ако онзи слуга рече в сърцето си: Господарят ми се забави, и почне да бие момчетата, и момичетата, да яде, да пие и да се опива, то господарят на онзи слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква и в час, който не знае, и, като го бие тежко, ще определи неговата участ с неверните. И онзи слуга, като е знаел волята на Господаря си, но не е приготвил нито постъпил по волята му, ще бъде много бит. А онзи, който не е знаел и е сторил нещо, което заслужава бой, малко ще бъде бит. И от всеки, комуто много е дадено, много и ще се изисква; и комуто са много поверили, от него повече ще изискват." Лука 12: 42-48

какво ако имаш всичкото богатство на света, а спасение за човеците няма, но всички те погиват/умират?!, това е все едно да ядеш най-изрядни ястия насред милиони гладни сомайлийски/африкански деца наблюдавайки ги как се мъчат и умират от глад, или все едно лекарят през цялото време да кара болният от рак пациент да разказва къде е бил, какво е правил и какво е ял през живота си, вместо да го подложи директно на терапия, и така докато пациента му умре, ето виж как дифендър бърза да донкихотства против мен, но така и не дойде за да каже някакви благи думи за спасението на човеците, така от поведението на вярващите се вижда че те не обичат своите братя/ближни, но бързат да ги съдят и да им подлагат съблазън

"Всеки, който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15

вески такъв казва: "аз съм по-мъдър", или пък: "аз съм по-силен", или: "аз съм по-достоен", но на нито един от тях не му пука за спасението на погиващите/погиналите, така и самите те някой ден ще се окажат в положението на погиващи/погинали и не ще има кой да ги спаси, но ще се мъчат

"Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон(т.е. имаше някой си властен и възвишен духовен/окултен служител/работник), и всеки ден се веселеше бляскаво(т.е. и всеки ден се опиваше с блаженство/благодат). Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му, като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа(т.е. като търсеше някой духовен служител, който да му помогне); и кучетата дохождаха и лижеха раните му(т.е. и езичници идваха да му помагат, било то с пари, храна или облекло). Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно(сиреч, в раят). Умря и богаташът(т.е. умря и духовникът) и бе погребан. И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък. Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас. А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом(сиреч, в храма на моята религия/деноминация, в който служех като духовен служител); защото имам петима братя(т.е. защото имам петима духовни съслужители там), за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място. Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях(т.е. нека да внимават на думите им). А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. И той му каза: Ако не слушат(т.е. ако не внимават на думите на) Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят." Лука 16: 19-31

не напразно има и една поговорка: "да би мирно седяло, не би чудо видяло", понеже много духовни/окултни рабитници/служители си позволяваха през цялото време досега да съдят другиго, обаче точно по този начин те могат да се прецакат най-много

"и ти си без извинение, о човече, който и да си, когато съдиш другиго; защото в каквото съдиш другия, себе си осъждаш; понеже ти, който съдиш, вършиш същото(сиреч, понеже най-малкото съденето е грях), А знаем, че Божията съдба против тия, които вършат такива работи, е според истината. И ти, човече, който съдиш ония, които вършат такива работи(сиреч, онези, които причиняват зло дургиму), мислиш ли, че ще избегнеш съдбата на Бога, като вършиш и ти същото(т.е. след като и ти вършиш същото най-малкото като съдиш тях)? Или презираш Неговата богата благост, търпеливост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние? а с упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведната съдба от Бога, Който ще въздаде на всеки според делата му: вечен живот на тия, които с постоянство в добри дела търсят слава, почест и безсмъртие; а пък гняв и негодувание на ония, които са твърдоглави и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата; скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина, после и на гърка, а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина, после и на гърка. Понеже Бог не гледа на лице." Римляни 2: 1-11

целта не е да се съди, но да се допринася за спасението на неспасените човеци, което е в истинският Бог и истинският Исус, ето защо и ние двамата свидетели (без да се хвалим със себе си) не съдим никого, но единствената ни цел е да работим за спасението на другите човеци

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. във всичко добро), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
    Последно редактирано от npp : 08-29-2013 на 15:44

Мега фен

целта не е да се съди, но да се допринася за спасението на неспасените човеци,
    това че разделяш хората на неспасени и спасени означава ли, че ти си спасен, а ако кажеш, че не си спасен то тогава как би могъл да допринасяш за спасението на други. Или нима казваш, че си спасен..............

А също един от начините да допринасяш за спасението на другите човеци не е ли като им показваш "лъжесвидетелите на словото" за да не се заблуждават.

ето защо и ние двамата свидетели (без да се хвалим със себе си) не съдим никого, но единствената ни цел е да работим за спасението на другите човеци
    Кои вие двамата свидетели, ти не си ли сам,.................... самообявил се свидетел.
    То и аз утре сам мога да се обява за президент на САЩ.
    Последно редактирано от defender : 08-29-2013 на 17:07

Нпп, какво според теб ще се промени, когато Бог се пробуди?
    Ти как по-точно спасяваш хората? Не мога да разбера какъв е смисъла да "свидетелствуваш" във форум и 3 години да пишеш едно и също, а ако те попитат, да не отговаряш?

защо въобще човек трябва непременно да се поставя за нещо или някой?!, не е ли по-важно да се осигури изобилен и вечен живот на онези хора, които все още не са придобили такъв, отколкото да се изживяваш като нещо или някой?!...................................... .............
    какво ако имаш всичкото богатство на света, а спасение за човеците няма, но всички те погиват/умират?!
    Това е АБ-то на всяка идеология. Обекта на идеологията може да приеме всякакви форми, но винаги е проектиран извън човека, вярващ в идеологията, и така остава напълно несъзнателен. В случая обекта е "неспасените", което е съвсем аналогично на "онеправданите", "засегнатите" и "наранените". Всяка идеология си има такъв обект. Примерно в политическите идеологии, винаги има значими за идеологията личности, които винаги се проектират като наранени и обезправени. Те стават мъченици на идеологията, а за "последователите" - образ, в който привиждат себе си и своето собствено вътрешно състояние. Затова и се идентифицират с него, понеже му съчувстват. Ако си говорим за мъченици. Християнството в крайна сметка си е култ към мъртвец - мъченик. В култовете към герои и "големи личности", идентификацията става не чрез съчувствие, а чрез възхищение, което се проявява в явлението "подражание". Но и там, именно тези, които се изживяват като "малоценни", боготворят "пълноценния", "онзи, който си е дал живота за нещо"- Това е източника, захранващ всеки, който се отдава в името на своя идеология. Най-интересното е обаче, че всеки вярващ в идеология остава напълно несъзнателен за причините, поради които застава зад каузи - а именно самия себе си (или социума, при по-конформистките идеологии, но там двигателя е страха). В момента все едно си застанал пред едно мръсно огледало и виждаш само мръсотиите, но не и собствения си образ. Каузите ти колкото и да са благородни, все пак са плод на твоите потребности и фантазии. Не осъзнаваш, че образът на "неспасените" съществува единствено в твоите вътрешни "игри" на огледала и отражения. Неспасените не съществуват извън твоя ум. За мен няма неспасени, за повечето хора също. Хора умират откакто има хора, даже сега умират много по-малко, и то най-вече заради онези, които не са чакали помощ свише. Смъртта е естествена част от цикъла на живота, а дори и да не е естествена, то наличието й е факт. Ако не желаеш да я приемеш и си измисляш истории за спасение и вечен живот, вече е друго нещо. Но няма общо с истината.

Също така, защо смяташ, че искам да се изживяваш като някакъв "по" от останалите? Позицията ти не е задължително да изразява някакво предимство пред останалите. Питах те за позицията ти в своите собствени очи, не е нужно да се изживяваш като нещо повече от останалите. Ето примерно дефендър се изживява като грешник, не като светец. Ако това не искаш да кажеш, то поне кажи каква е практическата ти роля? Какво точно правиш, каква е мисията ти?

ПП: Вие вярно ли двама човека пишете, защото не забелязвам разлики в стила на писане?
    Последно редактирано от Otis_Driftwood : 08-29-2013 на 19:33

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си