Щом ще пускаме съвети да кажа някои и аз.
1. Не си купувайте фон дьо тен/ББ крем само, защото на някоя приятелка ѝ е харесал. Кожите са различни, преди да се насочите към нещо прочетете момичета с каква кожа са доволни от този продукт.
2. Сенките са едни от малкото продукти, в които се струва да се инвестира, защото повечето дрогерийни са с отвратително качество. Евтин, но качествен вариянт са Inglot и Sephora (пробвала съм им само blockbuster-а, но сенките са със страхотно качество).
3. "Основата" е много важна. На дехидратирано лице нито един фон дьо тен няма да стои красиво, затова не пропускайте крема преди това.
4. Не пропускайте крема с фактор през лятото дори и да е само 15.
5. В интернет се продават страхотни продукти на добра цена, просто трябва да се търси. Много от тях не се предлагат тук.
6. Споменах го в предишния ми пост, но винаги си изтривайте напълно грима. Независимо в колко часа се прибирате, 5 минути да се махне грима винаги се намират.
7. Ако искате да се научите да се гримирате добре, купете си четки. Не е задължително да са маркови и скъпи, в ebay има много качествени китайски ментета на ниски цени.
8. Базата за сенки значително удължава живота им, а и прави сенките по-пигментирани.
9. При проблем с омазняването не е нужно да се клепате с пудри, себумът може да се попие с матиращи листчета, които се продават във всяка една дрогерия.
10. Във спирали и очни линии няма смисъл да се инвестира, защото се сменят на 6 месеца, а и има толкова много достъпни продукти със страхотно качество.
11. Малко руж значително променя цялостната ви визия, особено ако сте бледички.
12. Ако имате пъпки не е необходимо да сложите 3 слоя покривен фон дьо тен върху цялото си лице, а може да се наслои коректор/фон дьо тен само на-проблемните места.
13. Никой не се е родил научен да гримира, но се започва използвайки светли цветове и не напластявайки много. Постоянно виждам момичета, които се опитват да направят опушен черен грим, но резултата е панда в очите.
14. Никога, ама никога не слагайте фон дьо тен повече от половин тон по-тъмен от лицето ви. Отрязаните глави са ужасно често срещани, а е толкова лесно да се избегна. Винаги тествайте фон дьо тена в магазина на врата на различни светлини.
15. Страшно много техники на гримиране се научават от видео уроци в ютуб.