.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    anonymous929647
    Guest

Red face Столична библиотека

Здравейте! Реших да започна да чета повече книги, но тези които ги имам, или не са ми интересни, или вече съм ги чела. Не ми се дават пари за нови, а тези които търся струват по 12 лева всяка. Единственият ми вариант е да посещавам библиотека. Научих за тази на пл. Славейков, но може ли да ми разясните малко по-подробно, защото съм ходила само в библиотеките в училищата ми? Колко е годишната такса? Колко книги на веднъж мога да вземам? Какъв е срокът за връщането им? Трябва ли да давам капаро за всяка книга, която вземам, а след като я върна, те ми дават парите? Знаете ли дали има някакви книги на Сара Шепърд в библиотеката? Малки сладки лъжкини, Игра на лъжи или някои други? В самата библиотека има ли места, където да седнеш и да четеш? На 14 съм, ако това има значение. Благодаря Ви!

Мега фен Аватара на xoxi
    Отиваш в библиотеката и питаш.
    В интернет на няколко места видях да казват, че годишната такса е към 10лв. (+/-)
    Горе-долу се позволяват 4-7 книги да се вземат, а срокът за връщане най-често е 20 дни, като можеш да си ги презапишеш за още 20, ако не си ги прочела.
    За капаро за книги за първи път чувам.
    Не знам какви книги има в библиотеката, но ако се следи от мненията в интернет, тя е добре заредена и има много нови заглавия.
    Попринцип всяка библиотека има читалня, за това не се притеснявай.

В библиотеката в моя град има и такса за еднократно ползване на библиотеката. Нещо от рода на 1лв е. Влизаш, вземаш си книга, след 20 дни я връщаш и приключваш. Разпитай дали няма нещо такова и в София. Така ще можеш да видиш какви книги има, как работи библиотеката и ако не си доволна, да си потърсиш друга. Ако пък си доволна, направо си вадиш едногодишна карта.

anonymous929647
    Guest
    Много ти благодаря. Тази седмица ще отида и ще разгледам.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    В sтоличната библиотека такsата е 5 лв за ученици за цялата година. Има меsта, където да sеднеш и да четеш.

anonymous929647
    Guest
    Отново, благодаря! ... Интересно ми е дали има хора, които посещават библиотеката. За да не правя нова тема, споделете тук.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Аз ужким я поsещавам, когато sъм в България :Д

Повече от фен Аватара на weenonas
    Град
    София
    Аз също я посещавам. Можеш да вземеш до 7 книги, срока за връщане е 20 дни, цената ти казаха. Този месец са отпуска, от 2ри септември отново ще е отворена.
    Като тръгнеш да се записваш трябва да си носиш лична карта/бележник и снимка, тези които са за документи.
    Относно заглавията не знам, не съм я проучила много добре. Отиди там, разгледай, попитай - има кой да те упъти в самата библиотека

Повече от фен
    при мен е 3лв годишната такса това за ученик и за пенсионер също е 3 лв а иначе за възрастен е 5 лв срока за връщане е 30 дни да хода често може да се каже :Д

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Аз обичам да ходя там заради аромата на стари книги. Неподправен кеф...
    Друг вариант за теб са кафе-книжарниците като Orange, Papercake, Greenwitch (въх, така ли сe пише...) center и т.н. Там също можеш да четеш книгите безплатно, а обикновено има и нова литература.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си