Здравей ! И аз имам куче пекинез много е послушен ,но когато си реши е пълен дивак =]
Не смея да го пусна на оживени места само някъде където е далеч от шосе или път ,защото иначе от колите ме е страх и затова че дори когато е на каишка налита на уличните кучета :C !
Та моя не мога да му имам доверие да го пуста в квартала ,защото е див и щастлив като е без каишка на оживено място !!!
Щом е бягал не знам дали може да му имаш доверие да го пускаш така ,защото опасността за него е голяма ! Моето куче знае много команди и е много умен ! Знае когато е виновен и му се скараш без да го гониш сам излиза от стаята , знае седни ,легни ,викай играчката . Ние сме на къща и той когато излезе на двора обича да тича и да играе с кутия от шоколадово яйце ! Но ме ядосва когато не ме слуша и да не ходи по тревата ,да не закача котките и да не взима камъчета ,защото много обича да играе с камъни !
Препоръчвам ти да го пуснеш някъде където смяташ ,че няма къде да хукне и да го повикаш при теб ако когато около него няма коли ,хора ,други кучета и не се разсейва ще се научи и да слуша докато е сред хора ! Поработете с командите ТУК ,
ДО МЕН ,РЕДОМ и когато я изпълни го награждавай с нещо което много обича както an7raks каза !
Надявам се да помогне и пиши как са нещата ! :3
Последно редактирано от koce1313 : 08-22-2013 на 12:48