.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 38 от общо 38
    Супер фен Аватара на socareless
    по-този начин процента им нонстоп ще расте,щото винаги ще има някой по-богат от най-богатия беден(който се смята че е на границата),който автоматично също ще се числи към бедните по тая логика;д

anonymous895156
    Guest
    Грешката ти е, че всеки ден много семейни хора си намират работа, а и много губят, като за България процентът на загубващите е по-голям, от там и не може да се фиксира точен процент
    Също така... хм... много хора работят на черно и не се отчитат пред държавата

^за това статистиката се прави през определен период от време^^ за да се определят тенденциите

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Хрумнаха ми няколко неща, обаче ме е страх да ги кажа, защото има вероятност да не са "нарочно допуснати грешки", а неосъзната липса на логика, в който случай рискувам да изгубя лукчето (ако ти нараня гордостта или нещо такова, знам ли те колко си обидчив) -.-
    И да попитам... ако спечеля лукчето, губя ли бисквитката?
    истинския отговор прилича на ненарочно допусната грешка, естествено че няма да се обидя ако ми посочиш грешките

не губиш бисквитката ако спечелиш лукчето; а ако някой ден по някакъв повод някога се видим на живо (примерно някоя форумна среща) ще ти дам бисквитката (и лукчето, ако си го заслужила ^^)

Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    по-този начин процента им нонстоп ще расте,щото винаги ще има някой по-богат от най-богатия беден(който се смята че е на границата),който автоматично също ще се числи към бедните по тая логика;д
    не, границата се поставя на 94.3 или колкото процента бяха там; всички преди и върху Границата са бедни, всички след нея са богати; процента семейства на които съм поставил етикет "бедни" или "богати" не влияят върху това къде поставям границата - единственото което влияе е числото, което определя доходите им

@димитар: това не променя нищо, но ако ти е трудно може да си представиш, че спирам времето и изследвам всички хора, поставям им проценти, след това пускам времето обратно и пускам публикацията, която е само за този момент от време
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

anonymous895156
    Guest
    Велизаре, искам си лукчето-о-о-о-о

виж поста горе, който едитнах точно преди да си пуснеш това съобщение

а откъде ми знаеш името о.О

anonymous895156
    Guest
    Аз знам всичко.

да, освен правилния отговор на въпроса ми. кекекекекекекек

Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    истинския отговор прилича на ненарочно допусната грешка, естествено че няма да се обидя ако ми посочиш грешките

не губиш бисквитката ако спечелиш лукчето; а ако някой ден по някакъв повод някога се видим на живо (примерно някоя форумна среща) ще ти дам бисквитката (и лукчето, ако си го заслужила ^^)
    Не знам дали на мен ми е разлигавено, или наистина си много мил

Две са ми идеите.
    1. Критерият ти може да не е общовалиден. Смисъл... ако си някакъв милионер, например, всеки, който получава по-малко от теб, става беден според твоите възприятия. Това като го написах и го прочетох, ми прозвуча много глупаво...
    2. Защо свързваш статистиката на семействата със статистиката на първолаците? Така излиза, че всяко семейство има дете на възраст 6 или 7 години, което ще ходи на училище. Но всъщност има много семейства, в които няма да има първокласник тази година. Има и такива, които имат по две деца първолачета. Освен това бас хващам, че по-голямата част от тези 91,4% семейства са на цигани, които нямат никакво намерение да изпращат децата си на училище. Статистиката ти за семействата може и да е правилна, но процентът на "бедните първолаци" ще е доста по-различен от този на бедните семейства.

Правилен отговор! 2. е отговора, ама сега имам гости и след няколко часа или утре ще ти отговоря и ще коментирам върху 1 (което още не съм прочел внимателно) :Д

тва ми беше от първите предположения,ама някак си не ми се стори като че питаш за нещо такова,мислех че ще е доста по-deep;d

ДА! Лукчето е мое!

1. Критерият ти може да не е общовалиден. Смисъл... ако си някакъв милионер, например, всеки, който получава по-малко от теб, става беден според твоите възприятия.
    не, това дали някой е беден или не не зависи от перспективата; зависи от позицията му спрямо населението. и да, ако 80% от хората в държавата са милионери, по моята дефиниция пак повечето от тях ще са бедни - това е естествено, дефиницията ми е умишлено глупава, идеята ми беше да осмея поста на темата - журналистите НЕ си бяха дали тяхната дефиниция за 'беден', така че може да е също толкова глупава колкото моята. но това което каза поначало не е вярно, доколкото разбрах - сигурно не си разбрала нещо правилно
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    2. Защо свързваш статистиката на семействата със статистиката на първолаците? Така излиза, че всяко семейство има дете на възраст 6 или 7 години, което ще ходи на училище. Но всъщност има много семейства, в които няма да има първокласник тази година. Има и такива, които имат по две деца първолачета. Освен това бас хващам, че по-голямата част от тези 91,4% семейства са на цигани, които нямат никакво намерение да изпращат децата си на училище. Статистиката ти за семействата може и да е правилна, но процентът на "бедните първолаци" ще е доста по-различен от този на бедните семейства.
    Да, това е напълно правилно. Първоначално допуснах грешка и обърках двете, но преди да публикувам поста осъзнах грешката си и видях, че за да я поправя ще трябва да пренапиша коментара. Тогава и осъзнах, че повечето хора дори няма да забележат грешката, но мога да добавя накрая че имам грешка, за тези които я забележат. След това ми стана любопитно колко хора ще я усетят (имайки предвид че целия ми пост е труден за разбиране) и кои ще са тези хора, тъй като това тества едно много ценно умение, един специфичен начин на абстрактно мислене, което е свързано и с умението да мислиш непредубедено. Хората редовно опростяват нещата които виждат без да го забелязват (понякога го правят като селективно избират информацията която им е удобна), но тези с това качество могат да видят нещата с по-малко опростения, може да се изпишат книги за това, аз не мисля да изписвам страници текст (поне засега).

Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    тва ми беше от първите предположения,ама някак си не ми се стори като че питаш за нещо такова,мислех че ще е доста по-deep;d
    Вероятно си го забелязала на фона на ума си като леко чувство на обърканост, което обаче си игнорирала, след което си продължила напред - това става по принцип с този тип задачи. Сам казах, че е "малка" грешка и че е фино, наистина е доста фино, но много често забелязваме този тип неща и си казваме "е, това няма значение", правим презумпцията и изобщо забравяме за нея и си продължаваме напред. Част от задачата е да забележиш на ясно, умишлено ниво, че тук я има тази презумпция. Все пак получаваш бонус точки и виртуални прегръдки :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си