Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
Приоритетите в живота се менят взависимост от периода и нагласата на отделния човек и това е нещо напълно нормално.

Лошото при спортистите е, че те са лимитирани чисто физически и с натрупването на годинките телата им все по-трудно понасят натоварванията и все по-бавно се възстановяват от тях, което в един момент налага да спрат активната си състезателна кариера. Винаги съм твърдял, че немалка част от големите суми, които получават под формата на заплати/премии/наградни фондове всъщност са компенсация за сравнително малката продължителност на кариерите им, физическите амортизации и т.н.

dimitar, защо реши, че предишния ми пост е насочен конкретно към теб?
да ти кажа както сме подхванали биатлона не е толкова лесно
мисля, че наградния фонд за за 1-во място беше 5000 швейцарски франка, ако не се лъжа
при най-много състезатели в спринта и индивидуалната надпревара, шанса да спечелиш нещо е минимален - 1:130 някъде, защото има и стрелба, която много често е решаваща
пари се дават до 6-то място
не съм особено запозната, но другото май се поема от държавата
всичко обиждат нашите спортисти, но им дават толкова малко, най-добрите отбори от Русия, Германия, Норвегия и тнт имат стотици чифтове обувки и ски, които не са евтини, нашите се мъчат с 2, 3 на човек, дори миналия сезон им ги бяха откраднали и им даваха от другите отбори, колко мислите, че държавата дава за биатлон?
много често те се самофинансират...