Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
За мен да се обърнеш срещу собствения си народ е предателство и бих бил доволен Асад да умре като прасето Кадафи, ама практиката показва, че външната намеса рядко води до нещо добро. Във всички случаи, в които американците са се намесвали, са оставяли след себе си хаос и вакуум във властта. И логично, след като сега бунтовниците един диктатор не могат да свалят, значи той е най-голямата сила в момента в страната, а всички останали са мишки там. Като го премахнат, кой ще управлява? Държави като Афганистан и Ирак имат ли стабилни правителства, които могат да се сравнят със здравия режим на Садам примерно? А в случая с Косово, не стана ли така, че избраха едната от двете криминални страни, които враждуваха?

Тази война теоретично може да се проточи с години и да умрат много повече хора отколкото досега, ако няма външна намеса, но every nation has the government it deserves. Ако не могат да победят, само ще се бият и ще мрат. Ако не могат да се освободят, ще ги мачкат. Ако могат да се освободят, значи са дорасли да се управляват сами, без външна помощ, и новата власт би се задържала и би докарала стабилност и мир. В противен случай - Афганистан е във война от '78, без мир няма икономика, без икономика няма инфраструктура, здравеопазване, образование. Така се става държава от третия свят. Външна намеса ще доведе до това почти със сигурност, ненамеса - там вече не може да се предвиди, но ненамесата предполага, че това си е проблем на сирийците.
Не в Асад е проблема, проблема е в бунтовниците които са подкрепяни от ал кайда и американците. А относно химическото оръжие аз съм на 90% убеден, че е използвано то бунтовниците с цел провокация.

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
Иран щели да спрат да изнасят нефт Че тя държавата се крепи на това. Като няма на кой да продаваш нефт, за какво ти е ?
Няма опасност да изчезнат желаещите да купуват нефт, не случайно това е черното злато.