.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 112
    Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Реда си е ред независимо как е постигнат, а казармата дава добра дисциплина, ама не ми се спори пак на тая тема.
    Ми тогава да заебаваме комунизма и да вкарваме инквизицията.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Реда си е ред независимо как е постигнат, а казармата дава добра дисциплина, ама не ми се спори пак на тая тема.
    Казармата учи как да просъществуваш на ниво в йерархията.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Казармата учи как да просъществуваш на ниво в йерархията.
    колкото те учи и работното ти място
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Човешки свободи - това не e точно определено понятие. Някои ще кажат, че свободата е правото да изказваш свободно мнението си. Да, така е, но когато ти набиват от малък определено мнение, много трудно можеш да го промениш по какъвто и да е начин. Не мисля, че неточните науки като история, философия, литература, които се преподават в училище, са в действителност безпристрастни. Има го субективният елемент, но ние се научаваме да разсъждаваме от това, което е задължително. Това свобода на словото ли е? Някой частник си направил вестник или телевизия и не е задължен да представя безпристрастно събитията. Това свобода на словото ли е?

Свободата според комунистическата идеология е премахване на експлоатацията на човек от човека и затова трябва да се наложи диктатура на пролетариата, докато трае класовата борба и възпитанието на работническата класа. Последствията са, че не можеш да се протипоставяш открито на идеологията, нито да говориш против властта, защото ще те сметнат за враг и представляваш заплаха. Много е показателен филма "Иван и Александра", където бащата на Александра е бил буржоа през 30-те години и се е налагало дъщерята да се отрече от баща си. Не мисля, че децата трябва да плащат за действията на родителите им.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Казармата е оverrated.
    n00bs

Мега фен
    Светът е на прага на трета световна война, а нашата крехка демокрация ще издаде ефира

Мега фен
    Къде си е мушморок ? Яко ли е във филма ? Мноо ли си готин като ги чаткаш тия неща ?

Мега фен
    нидей ми закрива лунното сияние

Мега фен
    Човешки свободи - това не e точно определено понятие.
    А някой тупан ако реши да ти наложи да си пропилееш живота в името на *общото благо* кво е тва ? Кво печелиш - кефа, че съседа ти с iq съизмеримо с размера на оная ти работа не тъне в мизерия ?
    Колко инфантилен дебил трябва да си, че чуждото нещастие да те афектира до такава степен, че да си готов да затриеш и възможността за щастие и просперитет, по този начин принизявайки човешкото съществуване до някво жалко, сиво живуркане, целящо обществена угода ?

Т'ва ми е мнението за всеки кретен, тръгнал да философства по този въпрос впрочем, не само за ония двете маймуни, отговорни за най-противната чума, която човечеството някога е виждало.

Мега фен
    Абе казармата не е нещо лошо. Когато влезнеш вътре ти се открива един цял нов свят и преживявания, където никъде другаде не можеш да изпиташ, най-малкото за това си заслужава да влезеш...
    В казармата си проличава кой, какъв е като характер и психика, учиш се да почиташ йерархията, започваш да цениш повече неща които иначе дори не са ти правили впечатление. Пречупва ти се характера, учиш се да търпиш несгоди като студ, глад, недоспиване всеки божи ден. Започваш да цениш какво е мъжката дружба и какво е да си сам.
    Вътре не съществуват думи като не мога и не искам, когато часовника удари 5:30 ставаш без значение дали ти се спи или не, когато в столовата ти кажат стани , ставаш без значение дали си се доял или не, когато навън е - 15 градуса и трябва да застанеш на поста на никой не му пука как се чувстваш. Започваш отначало да печелиш уважението на хората без значение с какви позиции в обществото си бил до сега, колко пари имаш, каква кола караш и т.н.
    Просто не е нещо, от което можеш да избягаш да се скриеш или да се прибереш вкъщи ако не ти харесва и това е уникалното.
    Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-05-2013 на 19:26
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен
    ^ и кое му е хубавото дори на едно от тия ? В общи линии казваш, че те превръщат в озлобен зеленчук с емоционалността на гущер ?

Мноо яко. Що направо не пращаме 10 годишните по психиатриите сяка събота и неделя да гледат диващини и да 'възмъжават'.

Естествено, че като те прекарат през лайнарника ще излезеш друг човек. Въпросът е, че само тия с акъла на лайно се мъчат да го пробутват на другите.

Виж от на съединените щати войската кви перфектни, точни и почитащи йерархията гениални лекари, учители, юристи и учени излизат...не
    Пък доколко се учат несгоди да търпят е видно от количеството антидепресанти, които лапат впоследствие. Пък човек би си помислил (тъп човек, де), че като те унижават всеки божи ден в продължение на години се превръщаш в няква бойна машина и разхвърчалите се черва на другарчето ти няма да те докарат до психиатрия. Май им е в малко унижението

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Само за протокола, към привържениците - кои от вас са ходили въобще в казарма?
    Tеб май газта не ти беше достатъчна? След малко ще изпиташ мощността на АК47, ако продължаваш така..
    В казармата се учат много полезни неща свързани с военното дело и защита.

Град
    Niggaland
    "Пречупва ти се характера, учиш се да търпиш несгоди като студ, глад, недоспиване всеки божи ден."

Бил съм студент, тия неща не ме плашат.
    От заобикалящите ме хора, като гледам кои се кефят на казармата, ми става ясно, каква комплексарщина е било. Всичките от тия имат реализация като на Марта Вачкова в НАСА.
    n00bs

Мега фен
    Auriss: Никой не е казал, че е хубаво, аз квото съм искал да кажа съм го казал, тва ти как си го разбрал си е твоя работа, ма като гледам кви сравнения правиш, явно имаш много нереална представа

Само за протокола, към привържениците - кои от вас са ходили въобще в казарма?
    ме
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    "Пречупва ти се характера, учиш се да търпиш несгоди като студ, глад, недоспиване всеки божи ден."

Бил съм студент, тия неща не ме плашат.
    От заобикалящите ме хора, като гледам кои се кефят на казармата, ми става ясно, каква комплексарщина е било. Всичките от тия имат реализация като на Марта Вачкова в НАСА.
    Абе не е като да си студент

Повярвай ми никой не се кефи на казармата
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Град
    Niggaland
    Едва ли те държат по 3 дни гладен. Както и студ е мн относително. Защото за мен -20 в София примерно, няма нищо общо с -20 тука. Тука вятъра ти вкарва ташаците в задника и ако са току що избръснати те боли докато си ги изсираш обратно. А недоспиването е до време. На мен и сега ми се случва да ме вдигнат в 5 сутринта да свършим някоя физическа работа.
    n00bs

Мега фен
    Абе не знам ама висшистчетата бяха най-умотани

п.п ниокй не те държи гладен, просто храната е малко
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Град
    Niggaland
    То се свиква, в крайна сметка не съм 2 метра, 100кг, че да имам нужда от големи количества храна.
    n00bs

Мега фен
    Абе не съм седнал да ви убеждавам нищо, така или иначе всеки си има изградено мнение, даже няма смисъл да коментираме
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен Аватара на draid
    Ами да. Какво да си играя да обяснявам на децата си, че нещо не е редно, като мога просто да им зашия по един шамар и пак да ги накарам да не го вършат. А казармата сигурно служи и за добра превенция на хомосексуализма.
    Наистина сме го дъвкали това с теб. Спирам.
    Обясни ми го това с хомосексуализма, че нещо не му намерих връзката. Казах ти казармата учи на много неща и колкото и да я отричаш като противочовешко нещо, то в нея отиват деца и излизат мъже, научени да не се оплакват, да се перат, гладят и оправят сами. Физическата подготовка която получаваш изобщо няма да я коментирам.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    Auriss: Никой не е казал, че е хубаво, аз квото съм искал да кажа съм го казал, тва ти как си го разбрал си е твоя работа, ма като гледам кви сравнения правиш, явно имаш много нереална представа

ме
    Както казваха руснаците - обяснявай му на някой, че е прасе, пък после му се чуди като се разгрухти...или нещо такова беше.

// Климатроник - имам офицери в родата - разлика между ак 47 и 74 не правят дори. Едно време като ходех на ай пи ес си имаше и някви катили от жандармерията - същата работа. Не знам що си мислиш, че от тези хора можеш да научиш нещо.

Казах ти казармата учи на много неща и колкото и да я отричаш като противочовешко нещо, то в нея отиват деца и излизат мъже, научени да не се оплакват, да се перат, гладят и оправят сами. Физическата подготовка която получаваш изобщо няма да я коментирам.
    Същото се случва и като заживееш сам.

Град
    Niggaland
    Не знам колко от вас са били точно студенти в друг град, но тогава никой не ти пере, глади, готви. Това са съвсем елементарни неща.
    n00bs

Град
    Niggaland
    Хората са казали - От всяко дърво свирка не става.
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Както казваха руснаците - обяснявай му на някой, че е прасе, пък после му се чуди като се разгрухти...или нещо такова беше.
    Хубавото е, че поне следваш някаква последователност в постовете си, а именно, че са еднакво безсмислени.

имам офицери в родата - разлика между ак 47 и 74 не правят дори.
    Смятай кви дебили са били

Същото се случва и като заживееш сам.
    Винаги може да се направят една две прилики с това да живееш сам да идеш студент или да ходиш на фитнес, ама тва само показва за ква нереална представа става въпрос.

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Не знам колко от вас са били точно студенти в друг град, но тогава никой не ти пере, глади, готви. Това са съвсем елементарни неща.
    Няма го психологическия елемент, че няма къде да избягаш, там са събрани комплексно толко много неща и именно това прави казармата уникално изживяване.

Е нали се ставало големият мъж след казармата, как не намираш връзката?
    Ставали са мъже едно време като е била 3 години, за 9 месеца или година, само леко ти пречупват характера и ти бутат психиката

Не я отричам казармата, отричам именно измислените неща, на които 'учи'.
    Даай примери кой са измислените неща за да може да коментираме ?

Сляпото подчинение е доста различно от дисциплината и е хубаво да се разграничават. Дисциплиниран ли е мъжът под чехъл? Явно да.
    Няма такова нещо като сляпо подчинение, има правила, които трябва да се спазват. Тва е все едно да идеш на работа и шефа ти или началника на отдела ти, да ти каже, да направиш нещо и ти да наричаш това сляпо подчинение. Просто както и в обществения живот и там си има йерархия. И тва за мъжът под чехъл беше толкова ......

Физическа подготовка пък за какво? Като искаш си свободен да ходиш и да си тренираш.
    Точно там е идеята, че не винаги човек може да прави квот си иска и квот му е кеф, тва там не е пансион бе

И не че съм против нея, а съм против това, че е била задължителна. На когото му е мерак, да ходи, но не бива никой да бъде длъжен.
    То тогава ще влизат точно тия, дето не трябва. Вярваш ли някой от тия със зализаните прически или локумените ръце да иска да влезе, всички под ножа
    Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-06-2013 на 08:01
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен
    Не можеш ли да си синтезираш мислите последователно, а не след всеки мои ред. Така ме затрудняваш излишно.
    Мога

Примерите вие ги дадохте - самоконтрол, самостоятелност, воля, дисциплина и т.н. Общо взето все неща, които един нормално развиващ се самостоятелен индивид, отделил се на време от мама и татко, притежава.
    Казах вече, те там са събрани комплексно толкова много неща, които просто няма къде другаде да се съберат на едно място, но въпреки това не ми стана ясно как, с тия аргументи отричаш другите или "измислените неща на които учела казармата" ?

Сравнението с работата е не просто неуместно, ами граничещо с налудничавостта, защото на работа ходиш доброволно и получаваш заплащане за труда си.
    И едното е йерархия и правила и другото е същото, нелепи бяха глупостите за мъжът под чехал и сляпото подчинения
    А и в казармата получаваш заплата

А тия със зализаните прически казармата ще ги направи мъже ли? Голям си идеалист...
    Ще ги стегнат малко, там щат не щат ще се научат на някое друго нещо. Стига с тоя рефрен за мъжете , тъпо ми стана вече да го чета
    Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-06-2013 на 08:51
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си