- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Преди или сега?
Пак ще превеждам явно.Хубавото е, че поне следваш някаква последователност в постовете си, а именно, че са еднакво безсмислени.
Двамата с дрейд в няколко поредни поста твърдите, че казармата възпитава някакви черти на характера, които са необходими на всеки мъж. Въпросът е как го установихте това и по-важното - ако не ги притежаваш *момченце със зализано бритонче* ли си и как по-точно реши, че това е нещо лошо ?
http://youtu.be/tKTZoB2Vjuk?t=5m48s
Интересно ми е т'ва момченце с меки китки и женски маниери к'ва работа ще има там и ква ще му е ползата. Всъщност ясно е точно кво ще му се случи и жеското се съмнявам някой от вас да смята, че ще е в негов интерес.
Моето мнение е, че ви е набито в главичките и дори не можете да се обосновете.
Следователно дори не можете да ми кажете с какво казармата би мога да е от полза комуто и да било, освен на малоумниците, които по начало са с вашата нагласа.
Другото е, че единственото, с което в крайна сметка ще излезете от там, е същия тоя стереотип. То това й е идеята в крайна сметка.
И малко храна за размисъл - висок t-score на mmpi теста в графа masc/femininity при мъжете обикновено се свързва с висок интелект и липса точно на тези характеристики, за които става въпрос тук.
http://www.beat-the-mmpi.com/mmpiscales.htm
Да не кажете, че си съчинявам.
Дори с Виоленца не мога да се съгласяпросто щото не виждам откъде-накаъде ви влиза в работата кой как си живее живота.Като тичат всеки уикенд с торбите при мама и татко далеч не се учат на самостоятелност.
Ае мир и либоф, всеки с мнението си.
// пу едит - много съм неграмотен
Последно редактирано от Auriss : 09-06-2013 на 08:54
Интересно колко от вас са държали брадва, нацепели са някой-друг кубик през живота си? Знаят коя тухла е четворка, коя единичка, знаят какво е ъглошлайф?
n00bs
И огради съм боядисвал, и по къща в провинцията ремонти съм правил, и тапети съм лепил. Мога да си поправя сам телевизора, печката или радиото или пък да си сменя бушоните. Нямам проблем с електрожени и поялници, и дърва съм цепил, и на лов съм ходил, и градини съм прекопавал. И мултиметъра се оправям прекрасно. Пък гащите съвсем не ми е проблем да си изпера. По планините като ме влачеха едно време нашите за по седмица пешачката ми е ясно и кво е да те дигат на съмване и да ходиш по десет километра.
Проблемът е, че не виждам това какво значение има.
Проблема е, че се обеснява как казармата те правила мъж и изграждала характер, били държали оръжие и тн (не говоря за конкретен човек от форума), а в същото време половината са виждали брадва само на сбора в Шабла, на сергията на бай Кольо, мустакатия местен сваляч от времето на естрадата и Панайот Панайотов.
n00bs
Аз мога да отговарям за тва, дет аз съм казал
А ти как установи, че като живееш сам, ставаш мъж, почваш да се оправяш сам, да се переш, да гладиш, готвиш и т.н ?
Щото именно под тия работи каза, че това се учило и като заживееш сам в предния си пост.
За "бретончетата". Ами не знам, лошо ли е да не притежаваш по-горе изброените качества, отговори си сам.
Да те всичките са точно с такъв профил нали. Вероятно ще има някаква полза, но повече ще му навреди, то тва е ясно.
Аз казах локумени ръце, а не меки китки, чети по-добре
Ти сляп ли си бе, вместо само да се чудиш кво да напишеш се опитай да прочетеш малко и след тва се опитай да обработиш данните. Не можело да се обосновем
Кой стереотип, я поясни малко, де, недей да скромничиш
Тоест ти ми казваш, че тези работи за, които говорим са излишни, ненужни или ?
Алилуя
Аз на никой не искам да набивам някво мнение, дори не спорех. Тва е горе долу като за комунизма, на предните страници, някой се опитва обективно да каже какво е било, без да е пристрастен, а антикомунистите отричат всичко на ред, тука е абсолютно същата работа
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Ама ти продължаваш да не разбираш какво се случва.Аз на никой не искам да набивам някво мнение, дори не спорех. Тва е горе долу като за комунизма, на предните страници, някой се опитва обективно да каже какво е било, без да е пристрастен, а антикомунистите отричат всичко на ред, тука е абсолютно същата работа
Съвсем умишлено заставам в едната крайност и те набутвам в другата. Целта е да ми кажеш в прав текст какво балансира везните според теб.
Ей го на - твърдиш, че казармата както минуси, така и +-ове си има. Спрямо това какво намираш за позитивно от цялта работа ще си направя и извода.
Захванах да споря не 'щото имам кво да кажа, а 'щото те мислех за интелигентен човек и се надявах нещо повече да имаш за казване. Зат'ва и мрънкам за обосновка, ама чета едно и също.
Нямам нужда да си отговарям. Изобщо не ме вълнуват тия неща. Теб обаче те. Искам да разбера защо ?Ами не знам, лошо ли е да не притежаваш по-горе изброените качества, отговори си сам.
Auriss ти си по-зле и от Violenza ти тва, дето ме питаш аз съм го отговорил вече, кво пак да ти отговарям ли ?
Не ми обяснявай къде ме набутваш, тия психо игри ми са ясни, нали аз ги прилагам почти винаги
Ти що не ми отговаряш на въпросите ?
Законът е закон,
но той врата в полето е
Чудех се дали изобщо да ти отговарям, спри да се излагаш и чети тва, дето пиша. Написал съм кои са многото неща, какво ще промени ако пак ги напиша, ти пак ще зададеш същия тъп въпрос кои са, ами написал съм ги..
Има разлика разбира се, но базата е една ти просто не можеш да направиш връзката
Не аз просто казах, че ако казармата не е задължителна, точно тия дето не трябва ще влязат, кое не разбра...
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 09-06-2013 на 10:13
Законът е закон,
но той врата в полето е
Нямам на какво да ти отговоря, бе, момче. Не ме ебе кой къв мъж бил и дали можел да си пере гащите.
Питам те теб що те интересува това. Не виждам да си казал какво му е полезното на това да
учиш се да почиташ йерархиятаучиш се да търпиш несгоди като студ, глад, недоспиване всеки божи ден.Никой не е казал, че е хубавоПовярвай ми никой не се кефи на казарматасамо леко ти пречупват характера и ти бутат психикатаАйде сега ми кажи кой трябва да влезе и що.То тогава ще влизат точно тия, дето не трябва.
едит : нвм, ти даже си го написал наново докато си пусна поста. Екстра
Чакай малко бе ей палячо ! Ти за къв ме имаш, че тука ще ми говориш с настойнически тон !
Не стига, че едвам се сдържам да ви отговарям на кретенските въпроси, ами тука и на тежки взехте да се правите...
Къв си ти, че да ме питаш, а аз да ти отговарям бе даеба товйта майка даеба, къв си ти бе?
Бахти келешчетата тон ще ми държат тука, я си го начукай
Законът е закон,
но той врата в полето е
Ясно, благодаря. Това исках да знам.
Няма ли да проумеете, че казармата възпитава човек ? Може би когато вашите ти казват измети стаята измии чиниите пак е сляпо подчинение ? Какво правела казармата разправяте, как щяла да помогне на мамините детенца ? Ами просто е всеки мъж отива в казарма иска или не, това е положението. Откъсват го от родителите му, нещо което е изключително важно за един човек, защото 90% от хората сега са като залепени за родителите си, дори и те да искат да са по самостоятелни, техните ги задушават, това не може да стане когато човек е в казарма. Научаваш се на ред и дисциплина в казармата това е най-важното, не се научаваш да се подчиняваш сляпо. Научаваш се че имаш някакви задължения и е твоя отговорност да ги изпълниш, научаваш се да ставаш рано, да се трудиш, научаваш се да се переш, гладиш, шиеш сам. Научаваш се ако щеш и леглото да си оправяш. Не си позволяваш да обиждаш или да не уважаваш по-възрастни от теб и т.н. Научаваш се да боравиш с оръжие, научаваш се да се защитаваш. Общата физическа подготовка ти се подобрява, защото сега тренира 1 на всеки 10 които стоят по кафета и компютри. Научаваш се общо взето на много и много неща. Не казвам, че няма и отрицателни страни, но като цяло една такава подготовка калява човек. Да не забравяме, че всеки има дълг да защитава страната си. Вие виждате само някакво сляпо подчинение и как старшината ти крещи, разширете си мирогледа малко, че се излагате. Попитайте по-възрастните мъже и ми намерете над 10% които смятат, че казармата е тотална безмислица и не учи на нищо и ще ви поздравя.
Държал съм и брадва, резачка, трион, цепил съм дърва, рязал съм, бетон съм бъркал, дървен материал съм обработвал, и четворки съм носил и обикновени тухли и итонг, и с фрези и с циркуляри, абрихт и щрайхмус съм работил и на банциг, на струг съм работил, знам какво е шублер, микрометър, координатни измервателни машини, и още купища инструменти и щуротии и какво ? Какво общо има това с мнението на хората за и против казармата ? Много ми се ще да ми обясниш, защото дори тия които не различават болт от винт могат да понаучат нещо в казармата дори и да не искат.
Драйд остави ги тия малоумници бе, аз още в първия си пост им обясних кратко и ясно на какво те учи казармата, какво е уникалното и т.н Те след тва се посраха да ме питат, ама що тва било важно, ама ква е разликата между това и онова, ама кво е лошото да не можеш да си изпереш гащите....
И аз мислех да им кажа за дългът към родината, който изпълняваш, ама знаех, че от там ще се заформи друга вълна от олюгофренщина и за тва си го спестих
Иначе ето ми първия пост
Законът е закон,
но той врата в полето е
Draid, прав си, учи те вероятно на тази неща. Не ми се минава през същия цирк, та теб за разнообразие ще питам директно - редно ли е според теб държавата да има пръст в личностното израстване на гражданите си ? Кой реши, че са необходими тия качества някому и задължително трябва да бъдеш възпитаван в 'уважение и дисциплина' ? И какво става с онези, които биват отритнати в подобна среда?
Помниш ли случая с онова момче, на което му бяха завряли компресор в задника ? Помниш ли и после колко подобни издевателства лъснаха по медиите ? Изключения ще каже човек, ама те изкл. са това, което е от значние.
Та кое е това, на което те учи казармата, заради което си заслужава дори 1 човешки живот да бъде съсипан. Дори 1 ? А говорим за стотици.
Никой няма правото да нарежда на едно човешко същество да убие друго.Това е на наемните лумпени работа. По-скоро бих се изсрал върху герба. Ако бях минал през казармата дали щях да мисля така ?Да не забравяме, че всеки има дълг да защитава страната си.
//
В същината си въпросът ми е обществено полезна ли е казармата или не. Ама не обществено полезна като в полезна на държавата, а като в полза на духовното развитие на индивида.
Жалка картинка си и само заради изказването ти за герба, дори няма да си направя труда да ти отговарям. Аз бих загинал за родината си и бих направил всичко за да защитя близките си, ако трябва и да убия или да убивам други хора, защото за мен близките ми са много по-ценни от някой, който живее на 1000 км от мен и никога не съм го виждал, но е решил да застрашава мен и моите близки. Ако такова нещо стане, аз ще знам че имам дълг към тези хора и с радост ще го изпълня, докато ти сереш върху герба и се криеш по канавките. Срамно е до къде сме го докарали. Не си мисли, че ще ти отговарям повече, по-добре не си прави труда да ми отговаряш.
Смей се когато си хванеш мъж дето през живота си 2 чорапа не е изпрал.
Последно редактирано от draid : 09-06-2013 на 13:20
Няма проблем в случая, исках да видя доколко правилна ми е представата за хора с подобна на вашите позиция. Не съм бил далеч от истината.
Благодарение на такива като вас светът е лайнарник. Няма кво повече да си кажем, лек ден и хубав живот ти желая.
Това, че говоря на някой на вие, не означава, че наистина го уважавам. Ако си се научил да се трудиш чак в казармата, значи имаш сериозен проблем, същото важи за реда и дисциплината.
Казармата можеше да я направят 2-3 месеца, колкото да си запълниш лятото. Между 12-ти клас и уни-то. Но и без нея си е ок.
n00bs
Ами може би ако си извадиш главата от задника ще видиш, че има и други работи написани, но дори само тия работи, който си написала да си ги ги представиш как трябва да ги правиш на фона на пийнати отвсякъде токове или наряди през ден, изобщо да не говорим за психологическия елемент на въпроса.
Ти не знаеш кво е наистина да не се доспиваш, аз съм имал случаи да заспивам клекнал до стената, имал съм случаи да повръщам от преумора сутринта, а след обяд пак да застъпвам наряд, не ги неглижирай така нещата
Законът е закон,
но той врата в полето е
Ми значи имат сериозен проблем, аз не мисля че ми е нужна казарма за елементарни неща като тия. Още по-малко някакъв да ми крещи само защото бил еди си какъв си, щом не ме превъзхожда с нищо, значи няма никакво право да се държи така с мен.
n00bs