Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
Факт е, че "онзи" режим е отговорен за много зверства и ограничения, но е факт и че е отговорен и за изграждането на всичко около нас в момента + още толкова, което е разрушено от "креативните" и "добри" капиталисти. Факт е и че сега хиляди стоят безработни и гладни, а тогава това не е било така. Факт е и че сега огромни обработваеми площи пустеят на фона на този глад... Също е факт, че Китай е една от водещите икономики, а е под "онзи" режим. Да продължавам ли?
Аз пак питам - с икономическия или с политическия 'режим' ти е проблема ? Как да е - въпросът е, че в Китай си е капитализъм в най-чиста форма - шепа отрепки отварят фабрика, наемат няколко стотин маймуни, на които да плащат жълти стотинки и продават продукцията си на Запад.
В момента по-скоро като посредници на работна ръка се явяват, не търговци на продукция, 'щото произвеждат по западни патенти. Нещо, в което искат и нас да ни превърнат. Смешничко е като се замислиш.
Пък колкото е отговорно комунистическото управление за изграждането на 'всичко около нас', толкова е и отговорно демократичното за изграждането на 'всичко около тях' в Гърция ... примерно. Или си мислиш, че ако не беше съветската армия щяхме да живеем в колиби на нивата ?

Бе се тая. To each his own дет се вика. Едни свободата и възможностите ги влекат, други пълният тумбак и лежерното съществуване. Тъпа тема, не знам и аз що продължавам да пиша ...