.
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Threaded View

anonymous895156
    Guest
    Първи съвет - естетически не е яко всяко изречение да ти завършва с удивителна.
    Втори - в седми клас си, не в дванайсети. Учат се откъси, не целите книги. По тестове, въпроси в учебници и т.н. се пита само за това, което е в учебника по литература. На изпита също е така - можеш да видиш от предишни години. Това, което най-вероятно ще ти се наложи да научиш за книгите /които не си прочел/, са неща като: година на написване, автори, прототипи на главните герои, основни идеи, жанрове и т.н. - елементарни неща, още повече, че те идват като част от биографиите на авторите.
    Може да имаш "Диви разкази" от Хайтов, но само един от всички разкази ще се изучава в клас. Останалите са по желание и нито имат връзка със знанията ти, нито с оценката. Същата работа е и със стихотворенията, макар че не виждам причина да не ги прочетеш, написани са разтоварващо.
    Учителката ти няма да се обиди, ако ходиш на частни уроци.
    Няма как да не помниш нищо, вярно, че образователната система е такава, че излизащите от нея ученици забравят и малкото запаметени правописни норми бързо, но материалът от шести клас по БЕЛ е лек. В седми най-много да ти го дадат за входно ниво, на изпита в края на годината въпросите са само за тазгодишните произведения.
    Сам казваш, че леля ти е учителка (предполагам, че дава и частни уроци), т.е. се сблъсква с утайките на българското образование ежедневно и реално всеки ученик, покриваш критерия за "много добър", й прилича на вундеркинд. Ако ще те успокои - за бъдещ седмокласник си си добре с правописа и пунктуацията.
    Аз също не прочетох нито една книга, когато бях за седми клас. Само зимата "Немили-недраги" ми се стори интересна и си я изтеглих.
    Относно краснописа - пиша по-грозно от всекиго, когото познавам, това не е индикация за знания, нито пък за упражнения - писал съм мноого на ръка ;д . (Като цяло) по-тъпите ми приятелчета са тези с хубавия почерк.
    Последно редактирано от dimitar., : 09-03-2013 на 23:03

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си