Здравейте, от близо 5 месеца съм руса. Първото ми ходене на фризьор по този повод включваше обезцветяване + боя. След това само я боядисах, но пак цялата, за да мога да премахна получилия се малко рижав ефект. Миналия месец пак обезцветяване + боя. Та.. в началото си мислех, че косата ми ще издържи и всичко ще бъде наред. От 6-7 месеца драстично съм намалила употребата на преса, използвам я само по поводи, но косата ми нещо взе да не ми харесва. Чувствам я по-рядка и суха, може би.
Въпроса ми е към изрусените момичета във форума. Как я постигате тази руса коса без обезцветяване, а с боя и то в домашни условия? Никога не съм пробвала и ми звучи нереално да стане така руса. Все пак моята коса не е платинено руса, но фризьорката едвам я издокарва. Искам и аз да я изрусявам само с боя, защото това обезцветяване имам чувството, че ме оставя без коса.
Също искам да попитам за грижите, които полагате за косата си. Аз за известно време зарязах домашните маски, използвах само тази, която ми я даде фризьорката, но искам да знам и какви продукти използвате след баня. Балсами без отмиване, кристали и т.н.
Аа.. и не мога да издържа повече без преса. ;( Голямо мъчение ми е.
Таа, чакам опитните за съвет.