.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Виждам черни точки!

Преди 4 години бях в болница понеже едвам виждах. Тогава виждах мъгливо и много много черни точки. Та след като ме изписаха нямах никъкви ядове. И след отново започнах да виждам по една две точки та до сега.

П.П. Понякога ми се махнат, но всеки ден ги виждам. Това нормално ли е или?

черни точки? по носа?

Няма проблем, sebamed ще ти помогне

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Не е нормално. Консултирай се с лекар!

Мега фен Аватара на draid
    Офталмолог и като беше в болница каква диагноза ти поставиха ?

Колкото по-скоро се консултираш, толкова по-добре.

Съжалявам за грозното писане (пишех от телефон). Не помна каква беше, но първите 2-3 дни и лекарите незнаеха какво ми беше Утре ще кажа на майка ми (имам чувството, че няма да е доволна, понеже с мен беше в болницата )

А да ви питам, сутринта виждам на календара числата и буквите, но като стане вечер не ги виждам толкова добре. При вас така ли е ?

Досега се рових по форумите и разбрах, че тези точки се дължат от някакво стъкловидно тяло + , че точиците нямат лечение ..

Голям фен Аватара на Smith_6
    Ако е замърсяване на роговицата може да се поправи, ако е на ретината - не може. Това с календара може да е от по-слабата светлина и много зависи от големината на числата и разстоянието от което го гледаш.

Повече от фен Аватара на abvd
    Град
    София
    Принципно черните точки се получават когато окото няма контакт със светлината понеже окото има нужда от светлина и по някакъв начин не достига светлина до задната камера на окото. Поне аз това знам .
    ESL !!!

Голям фен Аватара на Smith_6
    Цитирай Първоначално написано от abvd Виж мнението
    Принципно черните точки се получават когато окото няма контакт със светлината понеже окото има нужда от светлина и по някакъв начин не достига светлина до задната камера на окото. Поне аз това знам .
    пхахаха
    Задната камера на окото се нарича ретина. Точките могат да се получат от замърсяване на роговицата или от проблем с ретината(в редки случаи може да е проблем с мозъка или очния нерв).

Може да е и проблем със стъкловидното тяло, който обаче се появява в по-напреднала възраст и не е характерно за тийнове.

Препоръчвам ти да прочетеш нещо по въпроса за "слънчевото хранене", чийто "страничен ефект" е решаването на куп заболявания, в т.ч. и на очите. Само че чети внимателно и прави точно това, което пише, без своеволия, за да няма инциденти

Супер фен Аватара на NissaN
    Лекар

Цитирай Първоначално написано от karina_123 Виж мнението
    Съжалявам за грозното писане (пишех от телефон). Не помна каква беше, но първите 2-3 дни и лекарите незнаеха какво ми беше Утре ще кажа на майка ми (имам чувството, че няма да е доволна, понеже с мен беше в болницата )

А да ви питам, сутринта виждам на календара числата и буквите, но като стане вечер не ги виждам толкова добре. При вас така ли е ?
    Не виждам кое му е забавното,че да слагаш захилени емотикони.Преди година ходих на очен лекар поради АБСОЛЮТНО същите оплаквания,оказа се ,че имам късогледство,но не е свързано с точките.Каза ми,че и без проблем ,пак мога да си виждам черни точки,но не знам дали и при теб е така.

Ами зависи колко голями ги виждаш .
    Има мътнини , които в началото са като точици - колкото главичка на кърфица , после стават като власинки - все едно на окото ти е попаднала власинка- http://st-petka-eyeclinic.bg/%D0%BE%...8%D0%BD%D0%B8/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си