- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Квантови работи
Излагаш се ... нямало да се 'наложат'. 10 милиона (което е цифрата за този) с тези 512 квибита (които твърдят, че притежава) ще е предостатъчен да рейтрейсне сцените на цял филм в реално време. В крайна сметка рендерирането работи на същия принцип, на който и някоя реална симулация - взимаш някакви арбитрарни цифри, прекарваш ги през някакъв алгоритъм и записваш продукта.
Отделно и не разбирам опитите ти за толкова елементарна съпоставка между 'битов' и 'квибитов' процесор ... Фундаментално различно е, затова и в крайна сметка пуснах тема с питането шубе ли ви е от бъдещето тези от вас, които имат намерението да се занимават с тези неща.
Квибитовете, поне от опитите за елементарно разяснение на идеята от разни блогове в нета, нямат нищо общо със стандартия 0-1 транзистор. Е, освен факта, че изхода от изчислението е същият - нула или едно. Въпросът е, че кодът трябва да се пише по такъв начин, че да се възползва от възможността на 2 квибитов процесор да провери всички 4 варианта (00 01 10 11) едновременно. Разбираш накъде бия предполагам ?
Математиката зад всичко това, твърдят хората, е изкл. проста. Аз, разбира се, от висша математика хал-хабер си нямам, та няма откъде да знам, ма пък метни един поглед над товаКъде са сега ония които разправят че само с едни курсове и без никва математика ще станеш програмист да ги видим как ще се справят с примерите от сайта им(на dwave).
http://www.dwavesys.com/en/dev-tutorial-hadamard.html
аз това имам някаква идея как работи на стандартна щайга, но откровено казано от написаното в сайта ниииищичко не разбрах. (погледни и кода бтв)