- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ами ако реалността...
е и аз какво да направя ............... ако купя на всички по една бира, поне за 45 секунди някои ще ме поиска.............. животинска работа брат. ............... виж вярващите са друга интелигентна порода.
На мен дори и за 45 секунди няма да ми станеш симпатичен, понеже ще зная защо ме черпиш.
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 15:00
може би ако му се отдаде като жертва в неговите ръце докато той се изживява като отис дрифлууд биейки го жестоко с ремък, щанга или бейзболна бухалка![]()
ами то разума ти казва да отричаш разума т.е. отричането ти на разума е пак угодничество на разума........... отмъкване няма.
ПП: или както ти много обичаш да се изразяваш ............. това е просто друго лице на същото.... хихи
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 15:09
Това наистина е така, Азът съществува единствено под формата на много лица. Отвъд тях няма нищо. Уви, точно в нищото се крие всичко.
ПП: Само дето не отричам разума - това са твои думи, отражение на това как моите думи и дела са се вписали в твоята система за дефиниция на понятията.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-16-2013 на 15:14
всеки си представя нищото по различен начин, според това което му казва разума за нищо.
Християнството не учи ли на същото че Бог е невидим и няма образ, и че когато в ума си не виждаш нищо тогава виждаш Бога............ следователно ти си просто един неосъзнат християнин................
Нямам нищо общо с твоята религия. В твоя свят ти не си Бог, а просто поклонник - с дрехи от мнения, отношения, желания и реакции. При мен такива неща няма, всичко е качествено различно.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-16-2013 на 15:23
естествено при тебе разума ти е твой бог............... Азът. ................. вярваш на азът, служиш на азът, угаждаш на азът, .............. това ако не е религия, здраве му кажи.
Хаха, та нали в този форум постоянно изобличавам лъжата на Аза в многото му форми, било то религия или някаква концепция. Така ли служа на Аза? И как да му служа, когато Аз-ът при мен до такава степен е отпаднал, че вече цялата ми личност се разпада?
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 15:39
Това само показва, че четеш по диагоналната схема и не си разбрал нищо от това, което съм говорил. Може би някой ден ще вникнеш....
EDIT: чувствам се по-силен, спасибо.
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 16:39