- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ами ако реалността...
На мен дори и за 45 секунди няма да ми станеш симпатичен, понеже ще зная защо ме черпиш.
може би ако му се отдаде като жертва в неговите ръце докато той се изживява като отис дрифлууд биейки го жестоко с ремък, щанга или бейзболна бухалка![]()
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 14:00
Първо викаше, че съм отричал разума, сега пък, че съм се стремял да му угодя.... Колкото до това дали съм симпатичен, не съм... не и пред разума си - понеже симпатията се осъществява между двама или повече човека, така превръщайки се в социално дефинирано понятие. Затова и разглеждам симпатията в социалното й измерение(понеже тя няма друго). А твоята симпатия е насочена към Бог - ако не на хората, то поне на Господ се стараеш да се харесаш. Ако другите не те харесват, то Бог е винаги с отворени обятия - но и той си има цена....
ами то разума ти казва да отричаш разума т.е. отричането ти на разума е пак угодничество на разума........... отмъкване няма.
ПП: или както ти много обичаш да се изразяваш ............. това е просто друго лице на същото.... хихи
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 14:09
Това наистина е така, Азът съществува единствено под формата на много лица. Отвъд тях няма нищо. Уви, точно в нищото се крие всичко.
ПП: Само дето не отричам разума - това са твои думи, отражение на това как моите думи и дела са се вписали в твоята система за дефиниция на понятията.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-16-2013 на 14:14
всеки си представя нищото по различен начин, според това което му казва разума за нищо.
Християнството не учи ли на същото че Бог е невидим и няма образ, и че когато в ума си не виждаш нищо тогава виждаш Бога............ следователно ти си просто един неосъзнат християнин................
Нямам нищо общо с твоята религия. В твоя свят ти не си Бог, а просто поклонник - с дрехи от мнения, отношения, желания и реакции. При мен такива неща няма, всичко е качествено различно.
Последно редактирано от Otis_Driftwood : 09-16-2013 на 14:23
естествено при тебе разума ти е твой бог............... Азът. ................. вярваш на азът, служиш на азът, угаждаш на азът, .............. това ако не е религия, здраве му кажи.
Хаха, та нали в този форум постоянно изобличавам лъжата на Аза в многото му форми, било то религия или някаква концепция. Така ли служа на Аза? И как да му служа, когато Аз-ът при мен до такава степен е отпаднал, че вече цялата ми личност се разпада?
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 14:39
Това само показва, че четеш по диагоналната схема и не си разбрал нищо от това, което съм говорил. Може би някой ден ще вникнеш....
EDIT: чувствам се по-силен, спасибо.
Последно редактирано от defender : 09-16-2013 на 15:39