Първоначално написано от
8bit
>>> ако бяха направили симбиан като андроид
>>> Симбиан превъзхожда андроид
Всъщност проблемът на Нокиа беше, че твърде късно зарязаха Симбиан. На хартия Симбианът дава по-голям контрол на програмиста (включително да гори хардуерни елементи), но в действителност лицензите бяха много глупави и си пролича колко лошо са измислени с появяването на айОС. Не съм съгласен, че Симбиан е превъзхождал Андроид като скорост. Нито пък, че е имал по-благоприятни изисквания откъм хардуер, когато Симбиан беше "жив" се слагаше на хай-енд телефоните от Нокиа. Доскоро у нас се въртеше една Нокиа 6210, която просто трудно понасяше операционната система. Майкрософт ще зарежат ЕксПи, защото е на 10 години и никой не би трябвало да го използва в днешни дни. От чисто икономическа гледна точка те не получават никакви приходи от него, но дават стотици хиляди годишно за поддръжката му. След като купиха Нокиа съм почти сигурен, че ще направят нещо сериозно в мобилния свят. Според мен до няколко години Уиндолс Фоун ще стане лидер на пазара, освен ако МС не направят поредната глупост и не затворят ОС-а само за техните устройства.