- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Не е прилично
ЗдравейтеОще от 2 клас се научих да псувам, като догава си мислех, че е много готино. Но това ми остана като навик и досега. Все едно като защитна реакция. Буквално говоря без да мисля. А за момиче това е супер грозно.. Скоро си изпатих като ме наказаха в училище заради това. Та се чудя какво да правя. Казвали са ми да броя до 10 и тогава да казвам каквото и да било, но прилагането на практика за мен си е невъзможно. Най-много ме е яд, че майка ми се срамува от това, защото една от учителките ми и беше казала и стана една. Та какво да правя. Според мен е навик, пък не знам.
Трябва да се опитваш да се владееш. Има и други начини да изкажеш недоволство или възмущение - не с псувни!
Навиците както се учат, така и се отучват.
С времето ще се научиш къде и кога можеш да си позволиш да говориш по-свободно. Просто се старай да се съобразяваш с обстановката и присъстващите.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Научи се да се изразяваш. Повярвай ми, един ясно и културно представен аргумен е далеч по-силен и от хиляда псувни. Ако трябва просто замълчи...Винаги са ми казвали, че ако напсувам някой непознат няма как да знам как ще реагира - може да ме нарани, че и убие...Така че е опасен порок. По-добре да си мълчиш, от колкото да рискуваш.
Другият вариянт е за начало да заменяш неприличните думи с нещо невинно - "да ти гушкам майката" = "да ти еба майката, "абе, ей, сладур смотан" = "абе, ей, педераст смотан", "да ти гушна внучето майчино" = "да ти еба путката майчина" и прочие...Разбра на къде бия.В повечето адълт суингове (анимации за големи) така цензурират псувните.
Ахахахахаа ...
Псувай на английски ... кат те ядоса някой ... ФААААААКююююю
И аз бях по едно време на вълна 'псувай-като-каруцар-когато-си-ядосан', но от близо 10 месеца насам вече не псувам. Както каза NeutralMilkHotel, заменяй някои думи. В моето семейство например да кажеш 'по дяволите' е лоша ругатня. За това се съобразявам и казвам 'по ягодите'. (;
Аз например така съм свикнал,че всяка втора моя дума е псувня на български,английски,немски и дори цигански ( Не съм циганин). А имам брат който сега е на 10,но баща ми го учеше да псува когато беше на 4-5 годишна възраст.
+1
Освен това лошите думички влошават резонанса ти, ама това на този етап не знам дали ще го разбереш...
Пробвай да гледаш един филм "Великата тайна на водата" за изследванията на един японски учен Масару Емото. Може и да ти светне какво правят лошите думички с всеки един, който си позволява да ги ползва![]()
Преди да почнеш с псувните, набий някого, за да си излееш гнева и това да ти стане навик !![]()
Трябва да се научиш да се владееш пробвай като броиш до 10