.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Супер фен Аватара на tochko

Exclamation Мускулна маса за начинаещ спортист

Здравейте,

Аз съм момче на 15 и се занимавам с Джудо от януари 2012г. Висок съм 163 и тежа 57 килограма. Бицепса ми е 30 см стегнат, а гърдите и талията съответно 82 и 78см. Имам 4-6 реда плочки но само при стягане. Мускулите ми са малко за моя скелет и искам да кача 2-3 килограма мускули а не сланина.
    Това е примерната ми система от тренировки:

Понеделник:силова кръгова тренировка:ластици влизания, лицеви, скокове с лост, скок с дъга, коремни преси, прескачане на топка, скачане с въже; всичко се прави за време до 4 кръга, следва 15 минути гладко бягане.
    Вторник:техники: работа захват, влизания, хвърляния, упражняване на контраатаки; всичко се прави за бройки;често завършваме със 3 лицеви-спринт-3 коремни преси.
    Сряда: силова кръгова тренировка: щанги 8 уреда по 20 бройки или кръгова с партиор 3 кръга като бройките се увеличават съответно 7-14-21 или в подобен ред.
    Четвъртък: до 10 борби по 5 минути.
    Петък: кардио тренировка:7км гладко бягане или бягане по стълби със различни видове скокове, 5-6 кръга или индивидуална работа във фитнеса но само по желание.

Е това е как тренирам в най-добрия случай но не винаги мога да ходя редовно. Интересувам се как да покача чиста мускулна маса чрез хранене. Интересувах се за подобни диети но те вклучват и хранителни добавки а аз НЕ ЖЕЛАЯ да ползвам такива. Искам да добавя още че се храня с каквото има вкъщи, но не прекалявам и живея здравословно. Мои приятели които ходят редовно на фитнес ми препоръчаха да се храня с предимно с телешко, пилешко, риба, ориз, бадеми, малко черен шоколад и по-малко хляб, но не знам как точно да разпределя храненията и дали това е верния път. Моля за съвет и всички които имат опит с качването на килограми, ще са ми полезни и най-вече от хора занимаващи се със "граплинг" спортове.

Благодаря ви предварително

Супер фен
    Пускаш калкулатора на Уиндоса и започваш да изчисляваш. За да натрупаш мускулна маса трябва да спазваш две много важни цифри. Едната е количеството ти протеин за 1 денонощие. Което пресмяташ като умножиш теглото си по 1,5 до 2 грама протеин. Втората цифра е количеството калории за 1 денонощие,които трябва да поемаш с храната. Ако са по-малко от необходимото сваляш тегло,ако са повече омазняваш. Двете неща количество протеин от месото и количество калории са най-важното нещо,което да спазваш за да натрупаш мускулна маса.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Не е нужно протеинът да е само от месо.
    А за да качваш калориите със сигурност трябва да са повече от колкото изразходваш.

И програмата ти е много объркана, ама ти си знаеш.
    И на 15 не знам каква ММ ви гони, ама карай...

Ами това е програмата по която тренираме всички джудисти и не търпи големи промени и като цяло се редуват сила, техника и издържливост. Що се отнася до масата ми е нужна, дори мога да кача и снимка на това как изглеждам. Действително ми трябват мускули.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Добра ти е програмата, не се притеснявай. За да вдигаш маса ти трябва само едно нещо -яко ядене. Ако тренираш по толкова и не вдигаш, значи просто не ядеш достатъчно.
    Ама освен количество трябва и качество. Храни на които да наблягаш са - всякакви видове месо, пиле и риба най-добре, яйца, прясно и кисело мляко, кашкавал, ядки, боб, леща, ориз, картофи, зеленчуци. Храни които да отбягваш - чипсове, вафли, и въобще всичко в лъскава опаковка, газирано, шоколад, бял хляб, сандвичи и дюнери са окей, стига да не прекаляваш. Никога не трябва да оставаш гладен, ако можеш яж по 4-5 пъти на ден. За мазнини не трябва да се притесняваш, дори да качиш някой кг мазно с толкова движение ще го изгориш за нула време като намалиш яденето.
    Това е казано накракто, най-добре отвори гугъл и чети, да знаеш как да се храниш ще ти помогне във всички видове тренировки, не само за да вдигнеш маса. Ето като за начало - http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%E..._200910191412/

Мега фен
    В статията има толкова митове от 70те години и от списания тип мускули и фитнес,че просто няма на къде. Последното нещо,което бих дал да чете на един новак.

Цитирай Първоначално написано от tochko Виж мнението
    Ами това е програмата по която тренираме всички джудисти и не търпи големи промени и като цяло се редуват сила, техника и издържливост. Що се отнася до масата ми е нужна, дори мога да кача и снимка на това как изглеждам. Действително ми трябват мускули.
    С ластици и 20 повторения сила не се прави...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Прави се, ама експлозивна сила, а не максимална сила. Което е точно каквото трябва за джудото.

Мога да се съглася че програмата не е от новите, но това е граплинг и не тъя и грам съмнение за резултатата като имам впредвид всички онези джудисти и самбисти от клуба които са тренирали по нея от деца.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail Виж мнението
    Прави се, ама експлозивна сила, а не максимална сила. Което е точно каквото трябва за джудото.
    За да правиш експлозивна сила, първо трябва да имаш (максимална) сила.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    За да правиш експлозивна сила, първо трябва да имаш (максимална) сила.
    Не е съвсем така. Един боксьор може да удари с по-голяма сила от някой фитнес маниак, но никога няма да вдигне колкото него с толкова повторения. Експлозивната сила е това да можеш да генерираш огромна сила за части от секундата, което е нужно за бойните спортове.

Не е нужно да спорим.

За да удариш някой с голя сила, трябва да имаш:

- перфектна техника на удара и да си повторил удара няколко (десетки) хиляди пъти. Така се изграждат правилните връзки мускул-мозък и движението се автоматизира.

- максимална сила. За да "отделяш огромна сила, за части от секундата", първо трябва да имаш огромна сила.

- експлозивонст.

И нещата са в този ред. Въобще ако проучиш по обстойно методиките за силова тренировка, ще видиш, че първо се минава ОФП, където развиваш базова сила с движения като клек, тяга, раменни преси и т.н. И чак след това се прави Спортно-специфична подготовка.

Мога да ти кажа, че повечето боксьори, КОИТО ИМАТ ПОНЯТИЕ ОТ СИЛОВА ПОДГОТОВКА, ще вдигат пове от нормалният фитнес маниак.

Ето тук, в началото на клипа анди хъг вдига 240 кг: http://www.youtube.com/watch?v=tb6BbwKiPHQ .
    Ако имаш желание мога да ти потърся и статии/клипове.

Голям фен Аватара на Mladenoff
    Te и играчите от NFL клякат с 250 и дърпат над 200 тяга, aма пък 100 метра ги правят за 10 секунди

Цитирай Първоначално написано от Mladenoff Виж мнението
    Te и играчите от NFL клякат с 250 и дърпат над 200 тяга, aма пък 100 метра ги правят за 10 секунди
    Това в каква връзка го казваш? Аз от както почнах да правя клек свалих времето на спринта с над 1 секунда.

Аз понякога оставам след тренировката на техниките да вдигам, но ако не правя ластици няма да съм толкова умел във влизанията. И не съм сигурен че можете да сравнявате бокс със джудо защото на бокса трябва да си експлозивен.

Ми във връзка с това, че не е нужно да си 130-140 кила мускулна маса, за да дигаш сериозни килограми....

Цитирай Първоначално написано от Mladenoff Виж мнението
    Ми във връзка с това, че не е нужно да си 130-140 кила мускулна маса, за да дигаш сериозни килограми....
    Аз не съм го казвал?

Май си свикнал всеки да ти е в опозиция, а ? Нищо в аргумент с теб не казвам, просто допълвам

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си