Здравейте приятели , човек който е вземал и разбира , да ми каже как се употребяват аминокиселините , при отслабване и просто за възстановяване , въпросите ми са по колко хап-а се пият за отслабване и по колко за възстановяване и кога се пият , през какъв интервал от време , по кое време на деня и т.н.!Благодаря предварително!
Прием по-малко от 20г дневно няма да има особен ефект.
за какво стои "г" след 20 не разбрах?Разтълкувах си го че ако пия по малко от 20 няма да има особен ефект , греша ли някаде
20 грама, поне. Не си заслужава като цена, според мен.
а да ми предложиш нещо ефективно няма значение от какъв спектър за отслабване и релеф? не бях тренирал година , година и нещо и съм като дроП сега ако ме разбираш искам да се вталя малко и да се орелефя 85-86 кг съм
Кръгова програма с тежки, базови упражнения. 5 повторения.
Например горна/долна част.
Единя път правиш клек, лег преса, напади, повдигания на краката от вис (тука може повече повторения).
Другия път тяга, раммена преса, набирания, кофички.
2-3 пъти седмично, като редуваш тренировките. Без почивка между упражненията, между кръговете - в началото колкото искаш, после ще усетиш как времето намалява.
Ще развиеш сила, издръжливост (както мускулна така и сърдечно-съдова) и ще гориш мазнини, понеже пулсът постоянно ще ти е висок. Яденето - или много белтъчини и мазнини с лек калориен дефицит или intermittent fasting.
След няколко месеца ще можеш да комбинираш двете тренировки в една.
Аз измислих нещо предполагам че си по-добър от мен в това и ще ми кажеш дали е лоша идея и какво да поправя/добавя в нея. Тъй като съм клиент в един фитнес клуб и има уреди пригодени за кардиосистема и мисля да ги използвам , та идеята ми е следната:Тренировки в седмицата от Понеделник до Петък (вкл.петък) Сутрин 30-мин бягане с темпо(впоследствие повече колкото издържам) , следобед съм на учлище и това е явно пречка за мен но така ще мога да разделям тренировките и да се храня по-правилно , а вечер да тренирам по една мускулна група и да си имам ден в седмицата (може би 2) в които ще практикувам упражненията , които ти ми каза и смятам за полезни , а те са :клек, лег преса, напади,повдигания на краката от вис,набирания, кофички.Ако нямам време да съчетая нещата ще тренирам по 2 мускулни групи дневно т.е. Пон:Гърди бицепс Вто:Гръб , трицепс Ср:Кардио + тези упражнения Чет:Рамо Трапец Крака Пет:Кардио + Упражненията!!! какво смяташ добра идея ли е или прекалено много ще натоварвам тялото си и впрочем затова питам за аминокиселините защото знам че възстановяват а и имат способността да горят мазнини като ги приемам в по-големи количества как смяташ благодаря все пак че си компетентен относно въпросите ми колкото и глупави да са те :Д!
Махай ги тея мускулни групи, ти не си бодибилдър.
Почваш или така както ти казах (горна и долна част) и ако искаш 1 път седмично кардио. Тоест не повече от 3-4 тренировки седмично.
Или правиш 5х5 stronglifts програмата, просто я потърси в гугъл.
От претоварване ефктът ще е обратен на търсения.
Искрено ти благодаря !!! ако имам още въпроси надявам се да не съм много нахален да ти драсна на лично съобщение?
А преди това как/какво си тренирал? Предпожили са ти добра програма, при условие, че си начинаещ. Ако имаш известен опит, моето лично мнение, е че е по-добре да разделиш горната част на два дена с бутащи и дърпащи упражнения, като без проблем може и да вмъкнеш по няколко изолиращи упражнения. И оставам с впечатлението, че имаш твърде големи очаквания от амино-киселините, дано да се лъжа. На твое място бих инвестирал първо в храна. Евентуално (но не и задължително) в протеин и креатин, в последствие може и някакъв предтренировъчен продукт ( или просто кафеин). Успех и имай в предвид, че резулатите отнемат време.
Разбира се , не е проблем за мен!Мисля,че тази програма 5х5 stronglifts е доста ефективна и мисля да стартирам с нея , дано не е много натоварваща някакви съвети за хранене?Имам предвид не само под белтъци , въглехидрати а самите продукти с които трябва да се храня, кога и в какво количество да консумирам.
5x5 ако я правиш правилно и ядеш добре - резултата е гарантиран и като сила и като външен вид. Не забравяй всеки път да вдигаш теглото с 2,5 килограма.
Като стигнеш до място, където три тренировки не можеш да завършиш серията - намаляваш тежестта с 10%.
След 3 такива намалявания става 3х5 вместо 5х5. (Ако помня правилно).
Яденето - или много белтъчини и мазнини с лек калориен дефицит или intermittent fasting. (писал съм ти вече)
Така горе-долу си разясних някои неща , но имам някои въпроси относно програмата
StrongLifts 5×5 Workout A StrongLifts 5×5 Workout B
Squat 5×5 Squat 5×5
Bench Press 5×5 Overhead Press 5×5
Barbell Rows 5×5 Deadlift 1×5
Това са упражненията , всеки ден ли трябва да правя тренировка А и Б , всеки ден от седмицата ли и проблем ли е ако комбинирам с спорт например Бягане футбол и кардио упражнения?
Не.
Понеделник, сряда и петък се тренира.
Едната седмица ще са ти АБА тренировките, а другата БАБ.
Не е проблем, просто си изчисли калориите, увери се, че си ги набавяш и спи повече.
Ще горя много така че ще наблегна на въглехидрати и белтъци за да избегна спад на мускулни тъкани и то обилно хранене , а за него ще практикувам периодичното гладуване тип:Гладуване в 1 до 3 пъти седмично (1-3/седмица) как звучи?
Периодично гладуване прочети в интернет
Не така. Или си разделяш деня глад-ядене 16 на 8 часа, или си се храниш нормално.
За топене на мазнини прави кардио сутрин или по друго време,но около час-два след последния прием на въглехидрати. Преди кардиото вземаш аминокиселини и евентуално белтъци от яйца.
А между упражненията и сериите на 1 упражнение има ли почивки и колко са те?
Най-ефектвиният прием на аминокиоселини е по време на тренировка,аз пия amino 20k на мех,1 лъжица в 500мл вода и възстановяването е превъзходно.
Да , разбрах вече , но съм благодарен за отзива ти!