- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Спори ми се с някой
Тъй като е абсурдно да приема, че може да се даде обективно мнение по този въпрос, защото в крайна сметка 'оправдаването' на чуждите действия изисква категоризирането им, което пък от своя страна е нелепо в случай, че под въпрос е решение, което засяга единствено индивида, извършващ въпросните действия, мисля че няма да сбъркам твърдейки, че мнението на когото и да било ще има ясно изразен аромат на аки.
Така.
Не бих се самоубил, 'щото ми се живее и ме е шубе (което е крайно нерационално, но да приемем, че съм страшен филантроп и ме е страх какво ще се случи с човечеството без обаятелната ми персона). Ще е хубаво и близките ми хора да са на същото мнение (за мен и човечеството, де)
По темата :
Бих изписал някой ферман, но нито на вас ще ви се чете, нито на мен - пише. Не намирам причина нещо да съществува, следователно ми е трудно да измъдря и причина против това нещо да спре да съществува. На хората това им трябва - причини. Само дето ако ги погледнеш отстрани всичките са едни такива ... мишо живее за да се тъпче и ебе, пенка за да си отгледа лапето и прочие. Та в крайна сметка излиза, че ако търсиш смисъл в живота, то той е в тривиалните стремежи и емоциите. Самоубивайки се декларираш, че обръщаш гръб на това, което те движи => е абсурдно и да се аргументирам против самоубийството използвайки доводи в 'подкрепа' на живота.
Това обаче не означава, че не го намирам просто за опит да се измъкнеш от обществото. Което е разбираемо, но мисля че има и по-добри начини.
Изписаното е учудващо безполезно, ама ми беше скучно.