- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Моята немска овчарка...
Та моята немска овчарка я вчех на 1 година. Проблема е, че май не е отглеждана добре, всмисъл май е бита, защото много се страхува. Като го лаят кучето, нито се стряска, нито лае. Като му се развикам се напишква от страх. От коли го е страх, явно е бил блъскан... И въобще, ама въобще не ЛАЕ.
Как да го отчупя, как...незнам..Как да лае. Какво да направя? Има ли някакви методи!?!?
Малко помощ ще ми е от полза. Благодаря предварително.
П.С. Кучето е мъжко. На година и 3 месеца. Дългокосместо. ....
Кучето явно много се страхува. Недей да се опитваш да го "накараш" да лае, ще започне да лае, когато то само си прецени. Дръж се добре с него,не му викай, не му посягай и така то постепенно ще започне да се отпуска, ще свикне с вас. Внимавай с поведението му, защото първо това си е голямо куче, не е да кажеш пинчер и като се разджафка да го вдигнеш, второ овчарките са пазачи,това им е заложено следователно ще иска и да те пази, трето кучето е вече голямо НО това не означава, че не може да се научи както много хора ще ти кажат, също така го опознай, виж как ще реагира на различни ситуации, кога е спокойно, кога не. Най-важното е да си имате взаимно доверие. Същото е както при хората, но примерно човек ще ти се скара докато кучето може да те ухапе,затова му отделяй достатъчно внимание и ще видиш резултата![]()
Благодаря...![]()
![]()
![]()
![]()
Дано се получи.. :P
Не веднъж съм казвала, §е любовта към ку§еъо за съжаление не озна§ава социализиране на ку§ето, при§ините за подобно даржание могат да бъдат много, по-важното сега е не да се търси определен проблем и да се работи върху него, а да се изгради една силна връзка между теб и ку§ето, ако имаш наистина нужда от помощ пиши на ли§но, не ми се пишат романи, които никой няма да си направи труда да про§ете след това...
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Времето лекува всякакви травми (вкл. и при кучетата).
Не го притискай, но при възможност се консултирай със специалист по обучение на кучета.