Здравейте, извинявам се, че може би се повтаря темата, но нямам време да си играя да ги преглеждам. От около 1 седмица ме боли матката и сега видях, че едната срамна устна е доста по-голяма от обичайното и се притеснявам. Когато сядам, вървя, скачам, каквото и да правя ме боли и когато го пипна пак боли. Преди година и половина някъде ми се беше случило нещо подобно и ми казаха, че са кисти, но уж се оправих и сега по това, което усещам мисля, че пак отиват на там работите. И искам да попитам дали на някой му се е случвало това и дали знае нещо по въпроса? Благодаря, предварително!
Здравей, аз имах такьв проблем и доколкото сьм запозната е вид вьзпаление на бартолиновта жлеза. Аз имах оплаквания от лявата страна. Болеше страшно много. Предполагам че ти се е получило нещо като топче? Понякога минава от само себе си. Има случаи в които трябва да се отиде на гинеколог. Аз му правех компресчета с един мехлем.
Не е толкова сериозно. Но е болезнено.В това топче се сьбира нещо като гной, която трябва да изтече и отока ще спадне. Ако много те било понеже при мен така беше вьрви на лекар. Той ще го види и може да го спука за да изтече течността. Слага ти местна упойка. Ако имаш други вьпроси питай насреща сьм.
Кавко да ти кажа, на мен ми се случи когато бях на 21, не мисля че вьзрастта има значение. Просто се е получило някакво вьзпаление. Колко е подуто? Получило се е там кьдето е по-мекичко мястото предполагам.