Първоначално написано от
dimitar.,
Дефиниция за нормалност и нормален. Както и обяснение "Защо трябва да сме нормални".
А на 16 сигурно "могат"? Защо смяташ, че нормалните тийнейджъри не пият?
Ако нормалност е мнозинството, точно то не пие ли (отново съдя по вашите спорни изчисления, според които няма ученик, който не замръква по улиците всяка вечер)? Кой определя дали нещо трябва или не трябва? Смятате, че не е правилно да пие алкохол на рожден ден (нито го е правила преди, нито смята да го повтаря - веднъж е започнала да пие. Аз знам, че когато човек започне, няма спирачки)? Защо.
И искам точен отговор - а) защото съм живяла пълноценен живот, видяла съм от всичко и съм минала през всичко, или б) защото съм на земята от 17-18 години и имам изградена морална версия на света - такъв, какъвто трябва да бъде, благодарение на родителите и бабите си?
Добре, но не си. Както и всички, които писаха подобни клишета в темата. Изкривените ви представи за света са по-некадърно оформени и от тези на средния юноша. Нейните родители знаят какво е най-добро за нея, защото са живели и са видели в пъти повече от вас. Но и вас няма какво да виня... слепецът не може да види пред себе си, а, за да го направи, трябва да погледне назад. Но той не иска и не иска...
Я кажи на нас, 14-годишните, кой щеше да е по-голям неин проблем?
А това просто няма нужда от коментар.
Не приемай това, което казвам, лично - ти си събирателен образ на всички псевдоморалисти, отговорили в темата.
Не видях LHDWBD да казва някое от следните неща:
- Дайте ми експертна оценка за постъпката ми
- Кажете ми, какво бихте направили, ако бях ваша дъщеря
- Обсъдете компанията ми
- Обсъдете поколението ми
- Кажете на всички тук вижданията си за новата генерация
И още n на брой неща, които не спирате да повтаряте. Мисля, че се изчерпвате.