.
Резултати от 1 до 25 от общо 134

Threaded View

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    @draid, нищо такова не съм казал. Просто колкото ти смяташ, че не е редно да пият 14 годишните, толкова и авторката. Само че не винаги постъпваме както смятаме за най-правилно. Направила е грешка, съжалява и толкова. В случая наистина не е преценила количеството и неволно се е напила.

А не се разпалих за това. Беше много грозно при тия обстоятелства да я изкарат тъпа, правеща се на готина и заслужаваща поне шамари. Моите впечатления за авторката се разминават сериозно с изброените. И за мене напиването не е било плод на комплекси, но злобните коментари са вече друга бира.

Отделно, не искам да давам акъл на никой как да гледа един ден децата си, но според мен доверието на родителите към детето през пубертета е изключително важно, щото е един от начините да дадеш на детето си самостоятеност, да го разпознаеш като отделна личност и да останеш близък с него. Вие сте навъртяли по 3-4 годинки над "тийн"-овете и вече възрастите между 9 и 15 толкова сте ги размили, че 15 годишните ги третирате като първокласници. Ако моята дъщеря на 14 се напие, ще й дам шанс да ми докаже, че осъзнава грешката си и може сама да я поправи, щото само ще й вредя, ако на такава възраст все още слагам наказания, които са "въпрос на принципи". За авторката съм готов да заложа, че й без наказанието щеше да се постарае скоро да не попада в подобна ситуация.
    Доверието е важно, но днешната младеж не се учи от грешките си, а се учи как да избягва последиците от тях и продължава да ги прави. Както казах, на всеки се случва да направи грешка, но при младите това поведение е системно, а не случайно повило се веднъж. Мислиш ли, че сега след тая случка тя ще спре да пие като излиза с приятели ? Аз много силно се съмнявам, а това не е до моментното решаване на проблема, а до предхождащото възпитание. Аз до преди 18 единственият алкохол които съм пиел е бил бира и то по 1-2 бири, при знанието на нашите. Един млад човек не бива да пие и да се напива, вече забавлението се е превърнало в еквивалент на напиването. Цялото мислене е сбъркано на малките, това трудно може да се изкорени вече. Вече да си с някаква позиция различна от общата е трудно, много по лесно е да се пуснеш по течението и да си "готин" отколкото да си с "принципи" и задръстен аутсайдер.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Ще я пусна отново сама, някога, някъде, за да ми покаже, че може да излезе и да не пие.

С авторката контактувам от преди да е отворила темата и сме обсъдили нещата, затова го твърдя. Иска да НЕ БЪДЕ НАКАЗАНА, щото и преди родителите да й се скарат си е осъзнала грешката, но не й гласуват доверие, че е така.
    Наказанието е вид последствие от грешката, което учи доста добре, че сгрешиш ли понасяш отговорността. Много хора осъзнават грешките си, много убийци дори. Но това значи ли, че не трябва да понесат отговорност под някаква форма ?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Това не е даване на шанс. Това не е въпрос на избор да дадеш шанс. ИСКАШ ИЛИ НЕ, Ти ще го направиш така или иначе, със или без наказание, пак ще я пуснеш някога, някъде, сама.
    С други думи - просто високопарни приказки.

Естествено, че няма да й гласуват доверие. Говорим за 14-годишна пикла, която трябва да си е вкъщи преди 22ч.
    Без лоши чувства по повод "пиклата".

Пълна ти е пощенската кутия на тебе.
    Последно редактирано от draid : 10-15-2013 на 14:29

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си