Първоначално написано от
Chacho
@draid, нищо такова не съм казал. Просто колкото ти смяташ, че не е редно да пият 14 годишните, толкова и авторката. Само че не винаги постъпваме както смятаме за най-правилно. Направила е грешка, съжалява и толкова. В случая наистина не е преценила количеството и неволно се е напила.
А не се разпалих за това. Беше много грозно при тия обстоятелства да я изкарат тъпа, правеща се на готина и заслужаваща поне шамари. Моите впечатления за авторката се разминават сериозно с изброените. И за мене напиването не е било плод на комплекси, но злобните коментари са вече друга бира.
Отделно, не искам да давам акъл на никой как да гледа един ден децата си, но според мен доверието на родителите към детето през пубертета е изключително важно, щото е един от начините да дадеш на детето си самостоятеност, да го разпознаеш като отделна личност и да останеш близък с него. Вие сте навъртяли по 3-4 годинки над "тийн"-овете и вече възрастите между 9 и 15 толкова сте ги размили, че 15 годишните ги третирате като първокласници. Ако моята дъщеря на 14 се напие, ще й дам шанс да ми докаже, че осъзнава грешката си и може сама да я поправи, щото само ще й вредя, ако на такава възраст все още слагам наказания, които са "въпрос на принципи". За авторката съм готов да заложа, че й без наказанието щеше да се постарае скоро да не попада в подобна ситуация.