- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Напих си и ме наказаха
Човек доста грешиш или просто не се изразяваш точно. Казваш, че аз гледам едностранно на нещата, но това не е така. Какво предлагаш ти ? Да ги потупат по рамото ли ? Искаш да кажеш виждам, че понасянето на някакъв вид отговорност в случая подбужда подигравки в околните ? Това може би е така, защото именно тези които се подиграват се имат за недосегаеми, знаят че няма да има последици от техните действия, освен някое мрънкане. Точно това е проблема в случая, че в стремежа си да се показват много независими и самостоятелни правят грешки, а после започват и да лъжат и крият за да останат незасегнати и да си запазят привидното спокойствие. На мен лично родителите никога не са ми забранявали, но ме възпитаха така, че да се притеснявам да не ги разочаровам. Но да ми казваш, че поведението на малките (12-16г.) е нормално и няма нищо лошо в това да обикалят по нощите и да се напиват без да знаят какво правят, няма да се съглася. Няма да се съглася също и с твърденията, че винаги е било така и винаги децата са се напивали и са правили секс на по 13, защото и аз съм бил на 13 и много добре знам на тази възраст какво правехме с връсниците ми, а определено не сме мислели за секс, пиене и т.н.
Много ми е интересно, къде видя да споменавам, че като не ги наказваме те започват да правят секс и да пият ? Казах още от началото, че това поведение е породено от системно пренебрегване на възпитанието и в много случай стремеж на родителите да са крайно толерантни към децата си. И ето това е сбърканото в момента, че неща като това да не пиеш, пушиш и правиш секс на 14 пораждат подигравки в другите деца и човека който реално е избрал правилното се чувства отритнат и различен от масата, която прави много трудно разграничаването от тях.
Какво повече да кажа? Ще го ползвам като отговор към Ина:
А това, че вие сте били гледани и възпитавани по определен начин, не атестира нищо. Аз пък съм пиянствал адски много на тая възраст. Не мисля, че е определящо, като сме тръгнали да се даваме за примери за подражание.Първоначално написано от PinkPan7her
И ако не сте мислили за секс и пиене на 14, това си е ваш проблем, но не значи, че децата които го правят, им има нещо. Без лоши чувства, ама масово в 12 влизат в пубертета, вие ще ми говорите, че ще си играят с колички. Draid, особено с теб нямаме много голяма възрастова разлика май, та не може да не си наблюдавал същото. Масово льокахме Болярки по лозята, по планините, ходехме на детска дискотека, знаехме "пичетата" от всички училища, трепехме се там с връстниците от другите квартали. Пък и мач сме играли, и жуменка, и уроци сме поглеждали. Мисълта ми е, че дали ще си мирен и кротък, или кретенче на 14, не е определящо. Сега не можеш да назовеш кой какъв е бил, щото хората се променят много.
Но това беше друга тема, а като казах, че ще е обект на подигравки, говорех за ограничението в излизането, не че ще е аутсайдер като не пие, не пуши и не се ебе. Тя дори намира известна гордост в това, че страни от "пороци", като изключим тази случка. Вие ми говорите за едни съвсем други "аморски" типажи, с която тя няма общо. Както и да е. Мисълта ми е, че не трябва 14 годишно момиче да го слагаш под ключ вкъщи като наказание, защото е бебешко и обидно наказание.
Тук вече грешно те изтълкувах на едно място. Но все още недоумявам как стигнахме до тея теми, имат нещо общо с авторката ли, какво?Първоначално написано от draid
Баща ти, до токсикологията не се е стигало, че и за повръщания не съм чул, но повече подробности от авторката, на мен не ми е работа да разказвам. Не мисля, че се е случило каквото и да било, просто й е била замаяна главата и й е дошло настроението.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Изобщо не съм бил от кротките деца, правил съм доста глупости с които не се гордея, но както ти каза играли сме предимно на вън, обикаляли сме и ред други. Пиеше се , но беше далеч по-малко масово от днес. Това ми беше мисълта. В последните години се наблюдава засилено пиянство сред младите, а развлеченията често се свеждат до висене във ФБ и излизане по барове/купони с цел напиване. Да си чул някой сега да се събират в квартала да играят мач/народна топка/фунийки - нещо което беше доста разпространено ? Сигурно има такива, но повечето се събират за кафета/купони. Нямам нищо лично към авторката, може да е старателна и добра, говоря по принцип.