- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Банкова сметка
Имам няколко въпроси и съответно неясноти относно откриването на банкова сметка. Все още не съм решила към коя банка да се насоча. Първият ми въпрос е какви документи се изискват за да си открия сметка? Второ - държавата следи ли клиентите кой от къде получава пари и колко пари се внасят/изнасят от въпросната сметка? И от вторият въпрос - нося ли някаква наказателна отговорност ако не мога да докажа въпросните пари от къде са дошли?
Това са ми по-важните за сега. Второстепенни са например дали банката може да ми "заключи" парите по някакъв начин и да не мога да си ги изтегля? Дали за всяка банка има определен лимит за теглене - ако искам да си "източа" всичките пари - ще ми ги дадат ли? Как да разбера дали ще ми взимат такса/лихва/др. пари от самата сметка само защото съм им клиент?
Общо взето за сега е това. Оставям притеснението си за фалирали банки на заден план, че иначе винаги ще стоят в дюшека кинтите :Д
трябва ти лична карта само и съответно чиста кредитна история към банката
парите ти следи банката, държавата не, за България не е необходимо да се доказва откъде са парите
трудно се спира сметка, основно се прави от държавата при неизплатени данъци, лимитите за теглене са от банкомат - на каса с документ за самоличност се теглят всякакви суми /някои банки имат изискване за суми по-големи от 5к да се известява от предишен ден, така е и с някои валути/
всички вземат пари, защото си им клиент, обикновено се плаща за дебитна карта + поддръжка на сметка, което рядко ти е повече от 30 лв за дебитна карта
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Мерси за информацията
30лв. годишно ли? Щото ако е месечно е солено.
Годишно, годишно. Майка ми я жилят по 24 лева по един път в годината за обслужване на сметки.
Незнам дали ще помогне : Имам дебидна карта , и ми взимат по 50-60 стотинки на месец са ''обслужване''.Издават ги без пари ...![]()
мдаааа, баш така е, те банките не трябва да печелят пари, нали си ги печатат самички
боже, спаси ме
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
А хора , да ви попитам каква е максималната сума която може да се тегли от дебитна карта ?
400 лв
In the future everyone will be famous for 15 minutes...