- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Интересен въпрос
Исках да ви попитам, ако някой ден ( дано не ) се обадя на полиция, пожарна или бърза помощ, трябва да им обясня точно и подробно къде се намирам или те имат някаква система и ще разберат. Питам от чисто любопитство, тъй като аз с моите добри обяснения и умения за ориентиране най много да ги пратя някъде другаде![]()
Аз също не мога да обяснявам местонахождението си.. кой знае къде ще идват хората.Както казваш ти, дано на никой не му се налага да звъни там
112 само имат право да проследяват...от там си оставяш имената и адреса и те пренасочваш към най-близката необходима ти институция, ако не можеш да оставиш адрес, се засича гпс-а на телефона
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Трябва да кажеш ориентировъчно къде си, а те ще проследят обаждането ти след това. Ако двете съвпадат тогава започват операцията. Това се прави с цел да се избегнат фалшиви сигнали. Не може примерно да се обаждаш от Пловдив и да кажеш че се намираш в Бургас.
Не всички телефони имат ГПС. Проследява се къде е най-близката клетка на мобилния оператор (онези белите пръвоъгълните), а тази клетка е регистрирана с определените координати на които се намира. Така се дава приблизителна информация за местонахождението ти.
Последно редактирано от RapExotic : 01-19-2014 на 12:22
благодаря ви много