- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Финансови проблеми у нас
Проблема не е свързан с мен. Проблема е баща ми,който има дълг към банките около 20 000 лева. На времето е бил изтеглил/преди15 години/ около 35 бона,за да си прави кефа с тях. Този човек неможе да си направи сметка,че 2+2=4, а за него 2+2 = 2 или в повечето случаи 2+2=1,5/примерно/. Майка ми взима заплата 730 лева на месец и издържа мен,кучето,плаща сметки,купува подаръци за Коледа, издържа ми разходите и много други дреболий,като например да седнем да ядем някъде. А баща ми взима 1100 лева на месец и на 3тия ден вика на майка ми "дай някви пари,че нямам за нафта за колата" или "..че трябва да си платя гражданската"/примерно/. В момента тея шибаняци от ДСК, му промиват мозъка да изтегли заем от 10 000 лева и по цял ден разглежда cars.bg, mobile, телевизори,компютри,телефо ни абе всичко! Днес го чух да говори по телефона за някакви 2100,които майка ми ми каза,че са му били коледните бонуси от работата/ок/, но после чух някакви 3200,които много ме притесняват какви са. Попитах го - сметки били. Майка ми постоянно му обяснява как ако ги бил изтеглил щяла да се изнесе от нас с мен. Не ми се иска да бъда дете на поредното разведено семейство. Хора,помогнете какво мога да посъветвам "умния" ми баща или майка ми, не знам какво да правя,постоянно мисля за това.
Не е нужно да им се месиш в работите.Ако уважава и държи на теб и майка ти ще спре да си гледа кефа,ще се сети,че е омъжен и има дете и ще спре да си гледа кефа.
Напротив. Не е само до уважение към тях. Понякога мъжете се изгубват и изобщо не се осъзнават.
На мен пък съветът ми е да поговориш с него, или пък вие тримата да седнете и да му споделиш откровено как се чувстваш, без нападки. Да се опиташ да му влееш малко разсъдък и в края на краищата да се надяваш, че ще престане с тези негови игри.
По-добре не им се меси в работите те си знаят какво да правят
Седни и поговори с него. Ако продължи още година, мисля, че ще трябва да се изнесете с майка ти. Все пак бал ще имаш, висше, т.н... С тези дългове нищо няма да може да ти помогне.
Понякога е по-добре да си дете на разведени родители, отколкото да си под психически тормоз ежедневно.
и при мен беше така ама в обратната посока, резултат разведени родители, но много по добре от колкото да ги слушаш нон стоп как се карат