- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Имате ли нужда от подкрепа?
Някои от великите умове наистина са хомосексуални. Има обаче една малка подробност, която много хора пропускат. Те не са велики, защото са хомосексуални, а защото са направили нещо, с което са допринесли за развитието на човечеството. Хомосексуализмът е техен личен избор, който няма нищо общо с професионализма им.
Доста хора умишлено злоупотребяват с понятието "хомофоб" и го раздават наляво-надясно, без да се замислят дали употребата му е правилна/уместна. Това е проява на същото ограничено мислене, което изповядват и самите хомофоби, но с обратен знак.
Въобще модерно е да се мразим и делим, просто защото... е модерно.![]()
Последно редактирано от DarkTemplar : 10-14-2013 на 11:22
Welcome to the Jungle...
Което някак си говори, че не трябва да ги съдим по сексуалност, а по професионализъм, щом могат да са пълноценни личности. И нещо съществено неспоменато е, че сред тия велики умове цитирахме Алан Тюринг, който след като разбива немския код Енигма и измисля машината на Тюринг, се самоубива заради дискриминацията към него и години по-късно нацията му строи паметник в знак на прошка.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
И двамата сме наясно, че в последните поне 30 г. отношението към хомосексуалните е доста по-толерантно, отколкото в цитираните от теб времена. Това се дължи на редица фактори, вкл. и този, че в управляващите елити има немалко хора с подобна ориентация. Тоест дискриминацията въобще не е в такива размери, каквито някои се опитват да я изкарат.
Дразнещо е, че в последните години определени личности се мъчат да си придават важност и да привличат внимание главно на база на алтернативната си сексуалност, вместо да блеснат с професионализъм. Логиката "Аз съм уникален и заслужавам уважение/признание, защото съм гей" е пробита отвсякъде.
Welcome to the Jungle...