.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Тема: Кръвно

tofdoo7890
    Guest

Exclamation Кръвно

Здравейте. Аз съм момиче на 14 години и цялото ми семейство има високо кръвно налягане. Днес си го примерих- 126 на 82 и пулс 78. Това нормално ли е? Не е ли високо. Четох, че над 130 на 90 е високо, а моето е много близо да тази граница.
    А ако има нещо тревожно да отида ли на лекар?!
    Ще се радвам да ми отговорите.
    Благодаря.

Според мен е малко високо. До колкото знам нормалното при възрастните е 120 на 80, а на тази възраст трябва да е и по-ниско. Може и да бъркам, но щом цялото ти семейство има проблеми с кръвното, не е зле да те види лекар (профилактично). Подобни проблеми неладко са наследствени.

Повече от фен
    Ми леко над нормата е за твойта възраст (особено за момиче), но все пак не е нещо притеснително. Пък и от 1 мерене не може да си правиш изводи кво ти е кръвното, измери го още няколко пъти в следващите няколко дена и виж колко е средното

Повече от фен
    зависи какво си поемала какво си яла пила зависи също кога си го мерила сутрин вечер много фактори има отиди на лекар макар че е добре според мен мое мнение лек ден !!!

А пак за 14 годишна 96 на 63 , пулса го забравих колко беше, нормално ли е или се води за ниско? Не съм много наясно с тези неща..

Повече от фен
    малко ниско е

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    Четиринадесет годишно момиче си мери кръвното само!Може да отхвърлим варианта, че посочените стойностите не са достоверни, но дори и така, тези стойности са в перфектна норма.
    Last night I let the party get the best of me.
    Waking up in the morning: two hoes laying next to me. Plus I heard an officer arrested me.
    Good weed and cold drinks: that’s the motherf-cking recipe
    N-gga and we roll deep, so deep
    It’s going down in this bitch: concrete
    We gon party all night: no sleep
    Tell the owner them is all my guys
    So tonight everything is on me

The drinks is on me
    The bitches, the hotel, the weed is all free
    Get high, I mean so high
    We don’t see the whole suite
    Then we goin fly to a level where you goin’ need yo own key TGOD

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от IcyHeart Виж мнението
    А пак за 14 годишна 96 на 63 , пулса го забравих колко беше, нормално ли е или се води за ниско? Не съм много наясно с тези неща..
    Ми ако често ти е лошо и ти се вие свят значи е ниско. Ако не, значи е екстра. Ниското кръвно, за разлика от високото няма "невидими" последствия за организма

Повече от фен
    колкото повече го мериш толкова повече го мислиш малки сме още да си мерим кръвното постоянно и да говорим за него много

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Наистина си малка да си мериш кръвното сама. Ако имаш съмнения просто посети лекар и си направи изслевания. Редовното мерене на кръвното също не е полезно (от лично наблюдение)!!!

Мега фен Аватара на Dagichka
    какво значи да си "малък за мерене на кръвно"?
    аз си го меря не помня от кога сама, гледала съм наще, чела съм инструкциите, знам как се стои, къде се слага, стягам го, пускам едно копче и готово, не виждам нищо сложно ;д друга тема е това, че трябва да се мери няколко пъти и да се вземе средното и тн.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Ако не се чувстваш зле са ти нормални стойностите.

п.с. Как получи стойностите? Ако е след физическо напрежение се вдигат

Понякога сутрин ми се вие свят, също и при физическо натоварване. Не съм го мерила сама, просто един ден всички в семейството ми си го премериха, включително и моето

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си