- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да предприема нещо или не?
Здравейте,
Преди две години се преместих да живея в друга държава и съответно започнах да уча в ново училище. Има едно момче от съседния клас, ще го наричам М., което от самото начало ми направи много добро впечатление, защото е много симпатичен, възпитан, има страхотно чувство за хумор и много красив. Една моя съученичка, с която станах доста близка ходеше с неговия най-добър приятел. Бях и споменавала, че ми е много симпатичен и в един момент тя реши да се намеси, попита ме дали съм съгласна и и казах ок.
Миналата година по това време бяхме на екскурзия цялото училище. Тя явно беше споменала нещо на гаджето си, защото една от вечерите, когато бяхме в местна дискотека, ме хвана за ръка и ме заведе при въпросното момче М. Запознахме се, разменихме си буквално 2 приказки и се целунахме. Не знам как точно стана, по принцип съм по-срамежлива и предпочитам да познавам поне малко човека срещу мен, преди да направя такова нещо.
Останалите 2-3 вечери се видяхме още няколко пъти, говорихме си, смяхме се. Отидох в стаята му, бяхме се поразгорещили на леглото и очаквах, че ще пробва да стигне по-далеч, но се дръпна и каза нещо от типа, много си ситничка ще те премажа така върху теб и ме гушна. Нямах намерение да направим нещо повече на 3 ден, но очаквах, че като типично момче ще опита, но и в тази ситуация се оказа много точен.
В общи линии си изкарахме добре, много ми допадна като човек, държеше се адски мило и по всичко си личеше, че също ме харесва. Последната вечер, когато се връщахме от екскурзията ,автобусите бяха спрели на една бензиностанция и той дойде при мен, целуна ме, разменихме си няколко приказки. Приех го като знак, че иска да продължим и след екскурзията и че не съм му била колкото за забавление там.
Върнахме се, започнахме учлище. Първия няколко дена се засичахме много рядко и ме поздравяваше. Приятелките ми ми казаха да му пиша на фейсбук. Аз се бях отказала да предприемам каквото и да е, но се съгласих и му писах, не ми отговори.
След това просто спря да ме поздравява, все едно нищо не е станало. Тъй като, както споменах, живея в друга държава, в училище съм единствената с друга националност, съответно започнаха да се шегуват с него, че е забил българката и т.н. Той е страшно тих и срамежлив, никога не се опълчва, не спори. Когато се шегуват с него, дори бъзикът да е прекален, просто се усмихва и не реагира. Съответно, всички се възползват. Въпреки че е страшно красив, не е женкар и съответно до колкото знам не е имал много приятелки, за това след случката на екскурзията всички му се качиха на главата, подиграваха му се, че бил влюбен в мен и т.н.
Пред мен никой не е казал думичка, защото не съм от мълчаливите, но от други знам, че в неговия клас въпросната случка е била главна тема 1 месец след това. Постепенно започнахме да се избягваме и дори стигнахме до там да си завъртаме погледите на другата страна, когато се засечем в коридорите. Естествено, почувствах се супер тъпо, все едно на екскурзията съм му се набутала, а той дори не ме е харесвал. Помислих си какво ли не. Приятелката ми беше попитала гаджето си дали знае защо М. ме избягва и той е отговорил, че М. много ме харесва, но просто не може да понесе въпросните бъзици .
Отделно, преди време, още преди случката с М., мой близък приятел ми призна, че има чувства към мен, но аз го отхвърлих, просто защото нямах нищо към него. В последствие разбрах, че въпросното момче е добър приятел с М. В общи линии се събраха много причини, поради които може би се е отказал да пробваме нещо.
Както и да е, примирих се и просто продължихме да се отбягваме в училище. Преди няколко дни обаче бях на един голям рожден ден, на който бяха поканени страшно много хора, съответно и М. Беше пийнал и явно се беше поотпуснал, защото ако по принцип бяга от мен като дявол от тамян , на рожденния ден постоянно се навърташе около мен. Съответно, аз го избягвах, защото имаше няколко супер неловки ситуации, в които сме очи в очи, обаче се държим все едно не се познаваме. Към края на вечерта си говорех с общия ни приятел, който преди имаше чувства към мен, М. мина покрай нас, спря се до него и му извика нещо на ухо ,след което си тръгна. На следващия ден във фейсбук си беше постнал Are you gonna be my girl oт Jets. Сигурно ще ви изглежда тъпо,може и да си въобразявам, защото ми се иска да е така,а всъщност да няма нищо общо, обаче въпросната вечер носех черни ботуши и имам дълга кафява коса
В общи линии съм супер объркана и не мога да разбера дали се опитва да ми даде някакъв сигнал и какъв точно му е проблемът. Не знам дали да продължа да го избягвам, въпреки че го харесвам, или да предприема нещо и какво. Ще съм много благодарна ако ми дадете съвет или пък ако мъжкия пол във форума ми обясни поведението му.
Съжалявам ако историята ми е малко неясна, но се опитах да я съкратя възможно най-много.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you...
I hate to turn up out of the blue uninvited,
but I couldn't stay away, I couldn't fight it...
I had hoped you'd see my face
and that you'd be reminded that for me it isn't over.
Never mind, I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too...
Don't forget me, I beg.
"I'll remember", you said...
Sometimes it lasts in love.
But sometimes it hurts instead...
Yeah.
Целият този хубав правопис и правилно поставените препинателни знаци са радост за окото!
По темата: Не ми направи добро впечатление, когато каза, че е започнал да те избягва само заради хорското мнение. Може да е срамежлив и тих, но е трябвало да застане зад чувствата си, ако има такива, и да каже на другите да не се бъркат. А и какво като харесва българка? Според мен трябва да го хванеш насаме и да си поговорите. Разбрах, че още те харесва. Поговорете си какво му пречи да покаже това. Вижте дали имате шанс. И така. Успех
П.С. В коя държава си, ако не е тайна? Просто любопитство.
Именно фактът, че предпочита да си замълчи и да се прави, че нищо не е станало, вместо да застане зад мнението и чувствата си, ме спира да го дръпна на страна и да поговоря с него. Освен това не съм сто процента сигурна, че това е причината за отдръпването му. Страх ме е, че ако пробвам да говоря с него, може да се окаже, че той просто не иска нищо, а причината не са шегите на приятелите му.
Иначе, мерси за съвета и милите думи. В Сърбия съм![]()
Don't forget me, I beg.
Yeah.
Ами все ми изглежда,че те харесва.Особено пък и щом се върти около теб като е пийнал. Обаче може би нещо го притеснява.Дали някой негов близък човек не те харесва и той се е дръпнал да не го дразни.Или прекалено много се влияе и сдухва от чуждото мнение. Каза,че си в Сърбия. Доколкото съм запознат повечето сърби не ни гледат чак толкова лошо,но пък може и да греша. В първият момент обаче като каза,че си в чужда държава и му се смеели,че се е хванал с чужденката направих един еквивалент с нещата в България. По подобен начин би реагирал момче/мъж ако е влюбен в туркиня или циганка и наоколо му постоянно го корят как е могъл да направи този "смъртен грях" нямало ли българки. Та в общи линии може да е заобиколен от по националистично настроени хора,че даже и семейството му да е от националисти държащи на отношенията само и единствено със сръбкиня и затова да се бори със себе си.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Точно обратното, имат добро мислене за нас, особено за жените. По-скоро го изкарват, че въпреки че се прави на скромен, е "забил" точно мен и някакви такива тъпотии... Всъшност шегите им не са обидни, не му се подиграват, че е имал нещо точно с мен, а че един вид до сега не са го виждали да направи нещо с момиче толкова открито, пред всички. И аз не мога да разбера какъв им е проблемът, не сме 6-7 клас, когато такъв тип бъзици са били забавни...
Don't forget me, I beg.
Yeah.
Не бива да те е страх. Дори да си поговорите и да откриеш, че всъщност не те харесва, в което се съмнявам, няма да загубиш нищо, напротив. Така нещата ще ти се изяснят и ти няма да се терзаеш и да се чудиш какво всъщност изпитва. Просто му кажи, че искаш да си поговорите, а не да му се обясняваш в любов. А и е нормално да се шегуват приятелите му, нали за това са приятели. Вероятно просто се е притеснил. Отново - поговорете си.
Може просто да е срамежлив или прекалено да се интересува какво ще кажат хората