Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
Аз съм като теб до голяма степен. Интровертен съм, общуването с непознати ме напряга. Не че не им се кефя, просто съм прекалено напрегнат. Не виждам смисъл в екстровертни начинания като ходене по клубове и т.н. Отначало следствието беше, че нито познавах жени, нито знаех как да говоря с такива. Впоследствие обаче това се промени. Сега бих казал, че ми е точно толкова трудно да си намеря приятелка, колкото на всеки друг.

Промених ли се? Не, ни най-малко. Бях асоциал преди, асоциал съм си и сега. Просто средата в която често попадаме ни изпраща сигнали, че екстровертите са по-добре в живота, заобиколени са от хора, всичко работи в тяхна полза. Това обаче е невярно. От една страна, екстровертите си имат свои характерни проблеми. От друга, има интроверти с щастливи връзки, верни приятели и успешни кариери.

Следователно първото нещо, което трябва да направиш, е да се приемеш такъв какъвто си. Приеми, че като интроверт обмисляш ситуациите и не се впускаш в безразсъдни такива, че вследствие на времето което си прекарал в самота и размишления си изградил богат вътрешен свят. И мисли и за личностните си качества. При всички положения спри да си повтаряш, че трябва да се променяш и че си виновен за нещо. Не съм чел отговорите в темата, мързи ме, ама със сигурност ще има и такива от сорта на "ми ходи говори с хората бе, кво те е страх". Не се вслушвай в това какво ти казват хора, които нямат твоя проблем, могат да те подведат. Те често не разбират естеството на нашите проблеми, защото нито те, нито техни близки имат сходни такива.

Второто нещо е да убиеш страховете си. Това е значително по-трудно и може и да отнеме години. Но ако ИСКАШ да общуваш с някого, примерно с момиче, но не го правиш от страх, че ще си помисли нам си ко за теб, трябва да забравиш за това. Ти си си такъв какъвто си, ако на някого не му харесваш, на друг ще му харесаш. Да се затваряш и да не ти се говори с хора, защото си в такова настроение, е ок. Да не говориш с хора, защото те е страх от тях, не е ок. Това са преградите, които трябва да преодолееш - тези, които стоят между теб и това, което искаш. Какво очаква от теб обществото, или какво си мислиш, че очаква - кур за него, това не ти трябва да го променяш.
Наистина много добре казано!!! Подкрепям тези думи на 100%! Не бива да се променяш заради някои хора ... или защото обществото го очаква от теб! Бъди себе си! Може да вярваш,че "съдбата си знае работата" и да чакаш живота да ти поднесе нещата и може и да си прав, не знам ! Но аз лично не мисля така просто защото ме е страх, че един така чакайки нещо може да си остана сам ...